Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Almunija: ES nepieļaus lata devalvāciju ne par kādu cenu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
labums
l
... turpināsim maksāt depozītus PAREXa KriKa brālībai un ar jaunu sparu gāzēt !
Almunijam
A
.....Latvijas iedzīvotāji, uzņēmēji, valsts aparāts pārdzīvo smagu ekonomisko krīzi, un šajā situācijā tieši valdība ir spējīga reāli veikt uzlabojumus, jo tās ir smadzenes, kuras rīko ķermeni, ko un kā tam darīt. Problēma ir sākusies no banku sektora un ar banku sektoru ir arī jāsāk strādāt. Bankas pārmēru un pārāk strauji iepludināja līdzekļus valstī tā, ka uzņēmēji, strādnieki, valsts pārvalde nespēja tik straujos tempos kvalitatīvi iestrādāt ienākošos līdzekļus, jo pieprasījums pārsniedza piedāvājumu. Patlaban situācija ir gluži pretēja pirmajai galējībai, banku sfēra pilnīgi pārtraukusi kreditēt nekustamo īpašumu un citas sfēras, kad pieprasījuma praktiski nav nekāda. Ir stagnācija, kas ir nemieru cēlonis, jo nav pieprasījuma - nav darba... Lai šo punktu pārvarētu, ir jāpieņem likumi, kuri veicinātu banku sfēru uzņemties līdzatbildību šajos notikumos. Kredītņēmējs atbild ar savu pirmo iemaksu un ķīlu, pretējā gadījumā gan kredīta ņēmējam, gan galvotājam banka paņems visu, viņa nekustamo un kustamo mantu, un ar soda naudām padarot Latvijas uzņēmējus un tās iedzīvotājus par vergiem līdz mūža galam. Tas civilizētās valstīs tā nav! Savienotajās valstīs kredītņēmējs atbild tikai ar savu ķīlu, tā jābūt arī pie mums, jo, ja šāds likums tiks pieņemts, tad bankām nāksies nākt pretī uzņēmējiem un iedzīvotājiem un veicināt Latvijas valsts attīstību, lai atgūtu savus līdzekļus. Pretējā gadījumā banku sektors klīrēsies bezgalīgi, attīstības nebūs, Latvijas uzņēmēji un iedzīvotāji, neredzot perespektīvas, jo nav pieprasījuma valstī, pametīs šo valsti un brauks meklēt darbu ārpus tās, jo cilvēki nevar izmainīt likumus. Šī ir viena no neatliekamākajām likuma normām, kura būtu steidzamā kārtā jāpieņem, kamēr uzņēmēji un iedzīvotāji nav izputināti un padarīti par vergiem līdz mūža galam
Crazy
C
Kaads sakars Dambrovskim ar Latvijas tautas bankrotu? Vini aiznemsies - pateerees / patusees! Un Gan jau mees mulkiiki atstraadaasim! Taa tik tureet!
ha
h
"Eiropas Komisija Latvijas nacionālās valūtas lata devalvāciju nevēlas pieļaut ne par kādu cenu" Zel gan, jo, ja ES samaksatu kadus 100 miljardus, mes butu ar mieru ari devalvet :)
nn
n
aaron eglitis savaas bloomberg reportaazhaas varetu uzrakstiit, ka latvijas centralas bankas prezidentam ir 630 000 EUR krediits ar "negative equity" kiilu... tas butu vel lielaks shoks par slaktera verveleejumu..
Jā,
J
kā Šķēle to pārdzīvos?
jautājums
j
Un šī ved vēl dziļāk iekšā... Tieši par ko mums jābūt pateicīgiem ? Ka iepriekšējie bija zagļi, bet pašreizējie vienkārši muļķi ? Nū.... Godīgi muļķi reizēm ir daudz bīstamāki kā gudri zagļi...
Juris
J
Lata atsaitēšana vispār ir vienīgais variants ,lai iekšējā ekonomika varētu izdzīvot ......otrs variants mūžīgs vergu diedelnieku statuss ,ja turpinās līdzsinēja stūrgalvīgā politika .....
Ak, jūs
A
idiņi! Iepriekšējā valdība jūs ieveda sū_ _s, bet patreizējā mēģina kautkādīgi jūs dabūt laukā. UN JUMS VĒL NAV LABI!!! Ķēmi, paskat kādu Rīgas domi ievēlējat!!!!!!
nn
n
..es jau sen saku to pasu ko roubini --- ja ir kaka biksees, tad bikses ir jaamaina, nevis jaavelk virsuu velvienas...
Berta
B
Iedomājaties Šleseru uz pacēlāja raudam par savas tautas drīzo galu un satrakotu pūli, kurš slauka asaras zem viņa kājām :) = Tu esi jautrais! Bet par Šleseru vari neuztraukties, - viņš šā vai tā izdomās, kā vēl pēdējā brīdī piečakarēt tautu un izspiest no tā pūļa pēdējos grašus, vai tie raud vai neraud.
imigrants
i
ja JL spes apcakaret visus aizdevejus tad latvijaj spid tuvakajos gados tikt no krizes araa.
ciniķis
c
Par cik valdība ir ļoti "gudra", tad mēs šobrīd esam tur, kur esam. Šodien domburšovā sociālie partneri pateica to, par ko dienā komentētāji cepjas kopš jaunā gada. Ja tu vēl tici valdībai, kas burtiski pirms 3 nedēļām teica: "Šo krīzi Latvija ar Dievpalīgu būs pārvarējusi", bet tieši pirms vēlēšanām teica: "Nav skaidrs par cik ir jāmazina izdevumi...." "pensijas netiks samazinātas", tad, jādomā, būsi apaļš idiots, jo šobrīd šie visi valdības apgalvojumi izrādās atklāti meli un sabiedrības dezinformēšana.
Tā gan
T
Prieks skatīties uz mūsu premjeru! Līdzīgs starp līdzīgajiem, lai arī kādos sudos...
Piebilde
P
Ja valdība klausītu visu Dienas komentētāju-idiotu padomus, tad mēs te visi jau sen miljardieri vien būtu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

ES komisārs: Latvijas politiķiem jāapzinās stāvokļa nopietnība

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas