Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ĀM par semināra apmeklēšanu žurnālistiem prasījusi rakstus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Viedais
V
Es par šo jau iepriekš esmu domājis, jo man tuvs radinieks arī regulāri apmeklē šos seminārus. Bet patiesībā te bļaut par korupciju vai ētikas trūkumu.. protams, formāli tas viss ir neētiski. Bet iedomājieties sevi Ārlietu ministrijas vietā. Tā nav Satiksmes ministrija, kur Šlesers var ik pa pusgadam nozīmēties ar kādu 2 km jaunbūvētu ceļu. Vai, piemēram, Veselības ministrija, kurai arī vienmēr būs temati un auditorija. Ārlietas tādam vidējam aritmētiskam lauku pilsonim vispār liekas sviests. Pat labi, ja tā - visticamāk, viņš par ārlietām vispār ikdienā nedomā un tas ir tikai normāli. Tāpat ir normāli, ka ĀM cenšas informēt sabiedrību par savām aktivitātēm. Nu jā, nav tas talantīgākais PR risinājums. Bet nedomāju, ka no šīs 'manipulēšanas ar žurnālistiem' sabiedrībai tiek nodarīts būtisks ļaunums. ĀM kļūda šinī gadījumā bija līgums. Arī bez tā visi rakstītu un i gailis pakaļ nedziedātu.
Latvijas žurnālisti
L
Patiesībā žurnālisti Latvijā ir gana izlaidušies sliktākajā šī vārda nozīmē. Ja kāda iestāde, šajā gadījumā trāpijusi ĀM, vēlas uzaicināt žurnālistus uz kādu brīfingu/semināru un satura ziņā nav nekādas ārkārtējas situācijas, tad, lai visi šie smalku kundziņi žurnālisti vispār pagodinātu ar savu klātbūtni, tad viņi ir jābaro un jādzirda na haļavu, papildus, vēl jāizdomā visādas atrakcijas. Es domāju, ka tas ir tikai normāli, ja paprasa attiecīgi pretī pakalpojumu. Tas pat nav pakalpojums, bet lūdz žurnālistiem darīt viņu tiešo darbu - uzrakstīt rakstu par šo pasākumu. Es domāju, ka tas nav par daudz paprasīts no visa šī haļavščiku bara. Kā jau var saprast, es neesmu labās domās par Latvijas žurnālistiem, jo viņiem trūkst iekšējās kultūras, kas ļautu viņiem pasniegt informāciju korektā veidā, nevis meklēt sensācijas. Tas attiecas arī uz dzeltenāko no laikrakstiem - "Diena"
1000
1
Kopš kura laika "Dienas" koncernā ietilpstošo reģionālo mediju žurnālistiem iekšējais ētikas kodekss atļauj ēst pusdienas, ko apmaksā kāds cits, nevis žurnālists pats no savas bada algas?? Uzskatu, ka jo bargi jāvēršas tieši pret šīm pusdienām un operas apmeklējumu! Vai ļaut labprātīgi izvēlēties - vai iet pusdienās un sūtīt tos rakstus ministrijai, vai pasēdēt seminārā, par savu piķi uzkost MakDī un savā avīzītē pēc tam izlamāt Riekstiņu.
Ilze
I
TAs ir normāli, ka ministrija rīko šādus izglītojošus seminārus reģionālajiem žurnālistiem, jo tādējādi žurnālists iegūst informāciju, kontaktus un arī ministrija apmierināta - zinošāki žurnālisti. Tomēr pieprasīt rakstus???? Tas nu ir par šerpu. Pusdienas ir o.k. Opera - ekstra, lai žurnālistus labvēlīgi noskaņotu:)
Dille
D
ĀM semināram jābūt tik interesantam un izpratni vairojošam, lai žurnālisti šo info varētu izmantot savos rakstos. Tas ir pilnīgs analfabētisms likt parakstīt līgumu par informatīvu semināru!!! Kāda grāmatvedība, vai nu Riekstiņš, vai kāds preses dienestā ir pilnīgi aizbraucis pa fāzi, te nav Krievijas vai Baltkrievija!!! Labi, pusdienas vēl var saprast, bet kāpēc man jāmaksā par žurnālistu operu? Pielīšana tīrākā, turklāt par nodokļu maksātāju naudu!
re_marx
r
kāpēc žurnālistiem tiek apmaksātas piesdienas un opera?!!! tā ir tīrākā korupcija... es nesaprotu, kas ir šī par valsti?!!!!!
aaa
a
Kāpēc vispār žurnālistiem šādas izmaksas tiek segtas? Vai tad to redakcijas ir tik nabadzības un atkarības no šādiem apmaksātiem semināriem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas