Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ansips: Latvija parādījusi piemēru citām ES valstīm, kā ietaupīt

Igaunijas premjers Andruss Ansips uzskata, ka Latvijas valdība veikusi lielu darbu, īstenojot strukturālās reformas. To viņš atzinis tikšanās laikā ar Latvijas ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP), vēsta Postimees.ee. Pēc A.Ansipa vārdiem, Latvija parādījusi citām Eiropas Savienības valstīm lielisku piemēru, kā ietaupīt valsts pārvaldē.

"Latvijas valdība spējusi veikt vairākas strukturālās reformas, tas jāatzīst," tikšanās laikā ar Latvijas ārlietu ministru atzinis A.Ansips. Postimees.ee norāda, ka būtiskākās reformas pērn veiktas veselības aprūpes un izglītības jomā, tāpat arī valsts pārvaldē.

Sanāksmes laikā arī secināts, ka gan Latvijas, gan Igaunijas ekonomikā situācija uzlabojas.

Sarunā starp abu valstu pārstāvjiem īpaša uzmanība pievērsta tieši ekonomiskajai dimensijai, kā arī eiro ieviešanas plāniem Latvijā un Igaunijā, informē Latvijas Ārlietu ministrija.

Runājot par eiro ieviešanas perspektīvu abās valstīs, A.Ansips informējis par Igaunijas plāniem pievienoties eirozonai 2011.gadā, atzīmējot, ka tas veicinās reģiona konkurētspēju. Abas puses bijušas vienisprātis, ka svarīgi, lai netiktu mainīti eiro ieviešanas kritēriji. Savukārt, runājot par abu valstu uzņēmēju dialoga veicināšanu un informācijas apmaiņu, M.Riekstiņš aicinājis Igaunijas premjeru izskatīt iespēju vizītē Rīgā šī gada jūnijā ierasties ar uzņēmēju delegāciju.

Oficiālās vizītes ietvaros M.Riekstiņš tikās arī ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, Parlamenta priekšsēdētāju Eni Ergmi, Ārlietu komisijas vadītāju Svenu Mikseru, kā arī Eiropas lietu komisijas vadītāju Marko Mihkelsonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas