Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Antiglobālisti Vecrīgas grautiņu gadadienā vēlas rīkot mītiņu pie Saeimas

Biedrība _Antiglobālisti _13.janvārī pie Saeimas plānojusi rīkot nevardarbīgu mītiņu, lai protestētu pret Latvijas iedzīvotāju naudas noguldīšanu ārvalstu bankās.

Biedrības vadītājs Andris Orols internetā ievietotajā videorullītī aicina iedzīvotājus slēgt savus kontus citās bankās, bet atvērt kontu vienīgajā pašlaik vēl palikušajā valsts bankā - Hipotēku un zemes bankā.

Kopumā biedrība iecerējusi vairāku akciju sēriju, kuras mērķis esot atgūt iedzīvotājiem nolaupīto naudu. Krīze smagi skārusi Latviju, jo iedzīvotāju, valsts uzņēmumu nauda ir izvietota ne tikai valsts bankā, bet arī privātās un ārvalstu bankās, proti, valsts bankā, pēc Orola teiktā, izvietoti 4% naudas, bet ārvalstu bankās - 96%. Tostarp gandrīz visas novadu pašvaldības savus kontus izvietojušas ārvalstu bankās. Savukārt biedrība vēlas panākt proporcionāli pretēju situāciju esošajai.

Biedrība nosūtījusi vēstules Saeimas deputātiem, kurās uzdevusi jautājumus - "vai ir plānots visu līmeņu pensiju naudu, valsts uzņēmumu un pašvaldību kontus izvietot tikai un vienīgi valsts bankā? Ja jā, tad kad? Ja nē, tad kāpēc nē". Biedrība arī interesējusies par katra deputāta konkrētu attieksmi pret šo tēmu.

Atbildi biedrība saņēmusi tikai no apvienības Par labu Latviju. Tāpēc biedrība pieteikusi mītiņu, kurā vēlas uzzināt no deputātiem atbildes uz šiem jautājumiem.

Orols arī teica, ka mītiņā pieteikti 50 cilvēku, taču viņš pieļāva, ka mītiņš tiks atteikts. Orols gan neatklāja, kā biedrība rīkosies tādā gadījumā.

Jau vēstīts, ka 2009.gada 13.janvāra vēlā pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā dalību bija pieteikušas vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī mītiņš noritēja bez lieliem starpgadījumiem un incidentiem, pēc tā beigām apmēram tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi, pudelēm un citām drazām. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas