Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Apinis aicina alus ražotājus paskaidrot, kā viņi iegūst 10% alu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
PotIsGood
P
Esmu tikai par dabīgu alu, un, ja patiešām eksistē tāds "stiprinātais alus", tad to vispār vajadzētu aizliegt. Taču no kādas lielas Latvijas alus darītavas pārstāvja puses esmu dzirdējis versiju, ka pievienot alum spirtu esot dārgāk, nekā uzbrūvēt stiprāku alu... tā kā nezinu, kam taisnība, taču, ja jau Skotijā dabīgā procesā var uzbrūvēt 67% stipru alu, tad kāpēc lai neuzbrūvētu alu ar 10%?
Dārznieks
D
... Alkohols visā veidā ir inde, kas kaitē cilvēka smadzenēm, perifēriskajai nervu sistēmai, retikulārajiem audiem, saistaudiem, aknām, nierēm, asinsvadiem,genofondam... - lūk kam jābūt rakstītam ar lieliem burtiem uz sīkburtiņu alkohala reklāmām.
blice
b
viss ir šmiga priekš apreibināšanās, jo tieši tāpēc ražots, bet, kas negrib apreibināties, lai pērk bez šmigas - viss ir daudz vienkāršāk, kā liekas
tetris
t
Ir jau gan jābūt kādai robežai, virs kuras jāliek paaugstināts nodoklis, jo dzēriens vairs nav tas, kā tiek saukts, bet šmiga priekš apreibināšanās. Teiksim, alum virs 7%, vīnam virs 15%, šņabim virs 50 grādiem.
vinigreta
v
Protams, Mik , var jau nez kādos mākoņos lidināties, bet kādam jāpērk arī produkcija, ko tauta lieto lielos daudzumos - es arī pērku! Bet ko noniecināt - nav nekāda māksla! Dievs svētī lēto - nabaga ļaužu preci, bet dārgā -lai arī lutina lietotāju- paliek bez svētības.
karalis un putns
k
kas grib daudz zināt, vienmēr ātri vecs paliek...
Mikus
M
Es neesmu zildegunis, bet ari tadu alu perku, jo citu nevaru atljauties.
ziv3
z
Bāc Apini, ko tu ņemies - uztaisi kā Zviedrijā - alko tikai centralizētā veikalā pa labu cenu utt. Dir$ās te part sīkumiem.
anonīmais šakālis
a
Zinu tehnoloģisko procesu, kā alus un vīns top mājas apstākļos. Tāpēc no tā ko zinu, izdaru loģiskus secinājumus. Arī par McDonalds tehnoloģiskajiem procesiem vēl nesen neko nezinājām, kad uzzinājām, tad mati cēlās stāvus. Man kā patērētājam interesē, lai ražotāji atklāj to brīnumaino tehnoloģisko procesu, kurš, izrādās, loģikai nepakļaujas. Bet, ja pakļaujas, tad nav ko slēpt!
tie laiki
t
Piebilde. Tirgoja jau arī ''Marlboro'',''Winston'' un ''Camel"' (par 1,50 rbļ. paciņā), bet tikai RPB valdes priekšsēdētāja tiešā tuvumā. Var jau būt, ka kaut kur Latvijā Marta alu arī tirgoja, bet Kurzemē, cik zinu, bija Liepāja un Pāvilosta un tās rāvās vaiga sviedros, jo alus nekad nepietika.Zinu visu labi, jo pats tirgoju.
j
j
atceries - spirts ir rauga kaka!
alberts
a
Marta alus bija "pa pirmo".Tagad neviens tumšais nestav blakus.
tie laiki
t
Neesat nu naivs, ražoja gan, bet ne tirgoja, jo tirgoja PSKP kioskos no Krievijas atvesto (tāpat kā ļoti deficīto Armēnijas minerālūdeni ''Ararats", jeb Grūzijas ''Skuri''. Šprotes tolaik ražoja nemaņā, bet veikalos tās nebija (bija apmēram tikai līdz 70-to gadu vidum).
var jau būt
v
Ja jau Marta alu ražoja tik daudzas darītavas, it kā nevajadzētu būt deficītam. Atradu, ka bez iepriekš minētajām arī Naukšēnos to ražoja. Zemgale, Vidzeme, Latgale. Bet Kurzemē to nemana.
brends
b
Nu, nu - tavi priekšstati par tehnoloģiskiem procesiem, murgam līdzinās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas