Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Apskādētie mēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Georgijs Žukovs
G
Tas, ka PSRS laikā drīkstēja pieminēt negācijas (protams, neķeroties klāt pašai sistēmai) ir fakts un vienkārši jāpieņem zināšanai, bez tukšvārdistikas par to, cik komentātāju raksta ar vārdu Georgijs Žukovs (pateikšu priekšā, mūsu te ir bataljons pēc 1941. gada štata :P Un vēl. Kurš "kāpēcītis" melo un sagroza faktus, bet kurš vēl arī iespītējies un strīdas principa pēc. Runa BIJA par to, ka Biškekas nacionālā naida kurināšanas centrs piedāvāja "3 gadus nerunāt par vēsturi". Tas ir fakts. Un tā kā biškekieši nez vai gatavojas šajos 3 gados atcelt 9. maija svinības, tad acīmredzot viņi tikai patriotiski domājošajiem grib aizliegt izteikties, bet paši kā laiž padomju stilā, tā arī turpinās. Un vēsturē neeksistē "aktuāli un neaktuāli griezumi". Vēsturē eksistē fakti (par 20. gadsimtu faktu pietiek, tas jums nav faraonu Ēģiptes Senās valsts periods) un eksistē izmisīga melošana ar mērķi šos faktus noliegt. Bet ja kāds neinteresējas par vēsturi, tad viņš vienkārši neizsakās, tātad demagogs "kāpēc" ir sapinies pats savā demagoģijā. Starp citu, vēstures zināšanas nosaka identitāti, bet identitāte nosaka, kas cilvēks ir šodien - 21. gadsimta latvietis (Latvijas krtievs, ebrejs, polis utt.) vai "krievvalodīgais apspiestais nabadziņš", kam briesmīgais 1991. gads atņēmis dzimteni. Bet visas šodienas "aktualitātes" - dalība ES un NATO, ekonomika, krīzes risinājuma veidi, starptautiskās attiecības, nostāja reģionālajos konfliktos utt. utt. - ir atkarīgas no tā, kādu identitāti cilvēks ir izvēlējies. Un last but not least - jūs komsomoļci manā vietā nelemsiet, kas man jāuzskata par aktuālu un kas nē, un arī nekomandēsiet, par ko balsot. Visus neuzskatu par muļķiem, tikai tevi, jo tu tāds esi.
kāpēc
k
Apžē! Par ko tāda histērija? Par balsošanu vispār negāja runa. Balsojat par ko gribat. Es vienkārši nesapratu, vai Jūs uzskatāt, ka PSRS laikos mediju ziņas bija objektīvākas? Ja tā, tad kāpēc Jūs mani saucat par komsomoļcu? Man gan šķiet, ka Jūs nevis mani, bet visus, kas domā atšķirīgi no Jums uzskatāt par muļķiem. Alternatīva viedokļa noliegša, pie kam agresīvā formā, tā patiesi ir "komsomoļcu" sliktāko paraugu pazīme.
  • 0
  • 0
ﻋﺼﻤﺖ ﺩﺭﯼ
Apskādētais Točs un Diena.
Georgijs Žukovs
G
Toč, pat tev tomēr nevajadzētu tēlot galīgu nejēgu. Pirmkārt, jūs jau tikai mums mēģināsiet aizliegt runāt par vēsturi, bet paši turpināsiet runāt. Rezultāts būs PSRS cenzūras atjaunošana, kad par PSKP neizdevīgiem faktiem bija aizliegts izteikties. Un kāpēc tieši 3 gadi? Vai Kremļa lakstīgalas cer šajos 3 gados ieviest diktatūru un padarīt cenzūru pastāvīgu? Bļaustīšanās par aizvainojumiem nav arguments. Ja tevi, Kremļa lakstīgala, aizvaino fakti un dati, tā ir tava personiskā problēma un tiec ar to galā kā pats zini. Vari 3 gadus nerakstīt prokremliskus raksteļus vai vispār tos nerakstīt, vai aizbēgt kopā ar Eināru Sēnaliņu pēc iespējas tālāk. Un vēl, meli Toč. Ja tiktu pieņemts lēmums 3 gadus nekritizēt PSRS okupāciju, vai nākamajā dienā pēc šī lēmuma parādītos lieki miljardi aizdevuma atmaksāšanai un algu līmenis sasniegtu ES vidējo? Nē? Tad kāpēc tu, apskādētais blogerīti, jauc kopā šīs divas tēmas?
kāpēc
k
Nesapratu. Vai abos komentāros viens un tas pats Žukovs vai te ir kāda ironija? No vienas puses it kā aizstāvat PSRS laikus, kaut ne par to bija runa, no otras- nosodāt "kremļa lakstīgala". Kurš tad te lielāka lakstīgala? Un vēl. Kurš melo, bet kurš nekautrēdamies sagroza faktus . Cik es sapratu, nebija runa par to, ka"3 gadus nekritizēt PSRS okupāciju" un neviens neteica, ka tas veicinās miljardu parādīšanos. Bija runa par to, lai mēģinātu noskaidrot, kuru politiķu popularitāte turas tikai uz vēstures apspriešanas noteiktai sabiedrības daļai vēlamā griezumā, nevis aktuālo problēmu risinājumu piedāvājumiem. Nu nevajag visus uzskatīt par tādiem muļķiem, kas nedzer atklātu demagoģiju.
  • 0
  • 1
kāpēc
k
Ziniet, tas tiešām ir interesants jautājums. Kāpēc agrāk vienā mums zināmā politiskajā sistēmā publiskajās(oficiālajās) ziņās stāstīja tikai pozitīvo? Kāpēc daži masu mediji dažās valstīs spiesti vai nespiesti joprojām pieturas pie tādas informācijas sniegšanas shēmas? Tieši ar domu neradīt šo pazemojuma sajūtu sabiedrībā. Kāpēc oponenti kritizē šādu sistēmu? Tāpec, ka uzskata to par sabiedrības maldināšanu. Kāpēc daži cilvēki sūdzas par negāciju pārpilnību publiskajā telpā, bet citi ar aizrautību skatās kriminālās ziņas? Manuprāt, jā, te ir gan indivīdu psiholoģiskās īpatnības, no vienas puses, gan vienkārši divas galējības izpratnē par informācijas pasniegšanas veidu. Jā, nav nepieciešams noteikti mākslīgi slēpt visas negācijas, kas notiek sabiedrībā, bet tas, kādas tieši negācija tiek publiskotas, manuprāt, ir konkrētā medija vadības un darbinieku uzstādījumu jautājums. Viena lieta ir stāstīt piem. par kādiem birokrātiskiem šķēršļiem, korupciju kādā iestādē un cita, par čurāšanu vai kādas slavenības veselības problēmām. Visas šīs ziņas ir negācijas, bet katra ar savu "pienesumu". 'Un, manuprāt, te nav runa par cenzūru, bet elementāru izpratni vai varbūt kultūru. Vai esmu vienīgā, kas uzskata, ka dažādiem medijiem ir jābūt dažādiem mērķiem un uzstādījumiem un līdz ar to arī atšķirīgiem informācijas pasniegšanas veidiem. Un par čurāšanu informē tikai konkrēta rakstura mediji, nevis visi.
Georgijs Žukovs
G
Tiem kas mazo gadu dēļ nav dzīvojuši šajā sistēmā vai tīšuprāt melo: par negācījām drīkstēja gan runāt. Pat oficiāli. Protams, eksistēja veselas bibliotēkas ar tukšvārdistikas sējumiem, kur "pierādīja", ka noziedzība esot padomju sabiedrībai netipiska, samazinoties utt. bet neviens nenoliedza, ka noziedzība PSRS tomēr ir, un laikmetā pēc Hruščova neviens arī vairs nemeloja, ka tuvākajos dažos gados noziedzība izzudīšot. Un ārzemju kriminālfilmu trūkumu ļoti veiksmīgi kompensēja vietējās - "Izmeklēšanu vada Znatoki", "Bez tiesībām kļūdīties" un citas, kur attēlotais stipri atšķīrās no propagandas plakātos redzamā. Bet pazemojuma sajūtu PSRS radīja viss, no pārpildītiem tramvajiem un agresīvas priekšniecības līdz tukšiem veikalu plauktiem.
  • 1
  • 0
@
@
Ar steku vienu reizi, divas reizes (nejauši) pa valdē netikušo locekli, un tas ārstēs arī galvu, kas liek čurāt nevietā.
nazis
n
Beidzot Tocham vinja liimenim atbilstosha teema, par publiskajaam atejaam.
Ieva
I
Es drīzāk uztrauktos par to, ka pēc visiem šiem gadījumiem pieminekļa apkaimē tā arī nav ierīkojuši bezmaksa mazmājiņu, ar norādēm, kuras pamanītu un saprastu pat pielējies ārzemnieks. Protams tie, kam vienkārši gribas čurāt izmanto vārtrūmes, kāpņutelpas un apstādījumus (dzirdēju savām ausīm no kādas zviedru kundzes gados, kas Rīgu ir iepazinusi, darbojoties pestīšanas armijā), taču tualešu trūkums vēl vairāk par tizlu Brīvības pieminekļa apsardzi parāda, ka tiem tur augšā ir vienalga.
Neļķu Alīna
N
Tavos gados būtu noteikti jāzina, ka jebkurā viesnīcā un jebkurā kafejnīcā vai restorānā ir tevis minētie iestādījumi. Vienīgais, ko valsts vēl var izdarīt pielējušos idiotu (neatkarīgi no valstspiederības) labā, ir piešķirt katram no viņiem bezmaksas tēti un mammu, kas aizved, apsēdina uz podiņa un novelk trusenes.
  • 0
  • 0
Kas nebijis
K
Kaut kas nebijis - Točs atļāvās uzbraukt Rīgas domes neizdarībai - Ameriks ar Nilu var nesaprast...
Sandris R.
S
Pazemot var tikai to, kas tam gatavs. Tā parasti ir pusaudžu, vai kompleksu nomāktu cilvēku tiesa. ļoti žēl, bet mūsu sabiedrībā apskādētā fenomens plaukst un zeļ. Tā vietā, lai paceltos pāri pagātnes mēsliem un visai pasaulei darītu zināmu, ka piedodam un noliekam pie vietas (miskastē) nozoedzīgu idiotu centienus mūs pazemot, mēs apliecinām, ka šiem sanācis, jo , lūk, mēs esam nabadziņi , pazemotie u.t.t. Protams, katra individālā sāpe ir respektējama, bet noteikti tā nav publiskojama, kā jau viss, kas sirdī mājo un ir dziļi intīms.
Georgijs Žukovs
G
Sandri R, aizbrauciet uz Telavivu un palasiet tur lekcijas par abstrakto augstsirdību un teorētisko stāvēšanu pāri vēsturei un to, ka sāpe ir respektējama, bet par to aizliegts publiski runāt blablabla. Pēc tam jūs varēsiet visu mūžu taisnoties, ka neesat neonacists. Mēs latvieši vēl PAR MAZ darām, lai aizstāvētu savas intereses. Tajā pašā Telavivā jebkuru totalitārā režīma noziegumu attaisnotāju atsēdina uzreiz, un atsēdina ar likuma pantu. Lūk tas ir piemērs, kā jādara Latvijā.
  • 2
  • 0
@
@
Tell it to the jews first, you moron.
  • 1
  • 0
Tēma
T
nav intīma, bet pārdzīvojums gan.
  • 2
  • 0
''Protams,
&
katra individālā sāpe ir respektējama'' - protams, bet katra individāla sāpe ir daļiņa no tautas kopīgās sāpes, ja tas tā, tad diez vai tas ir kaut kas dziļi intīms - kā, piemēram, Brīvības piemineklis vai Okupācijas muzejs...
  • 2
  • 0
Malacis
M
Prieks lasīt Toča k-ga saturīgos rakstus. Ja Latvijā būtu vairāk tādu saprātīgu cilvēku medijos, tad mums ietu daudz labāk.
@
@
Točam sakarīgs raksts ir kā aklai vistai grauds. Gadās. Visiem gadās.
  • 1
  • 1
Andri!
A
Šķiet, ka tev problēmas ar loģiku, vai vienkārši nepielec. Vai varbūt pavirši izlasīji?
  • 2
  • 2
Andris
A
Nu, nu. Vai tiešām Točs ir vienīgais saturīguma paraugs? Šajā konkrētajā rakstā problēma ar loģiku - žēlošanās par to, ka visi žēlojas. Man tas neliekas ne saturīgi, ne sakarīgi.
  • 5
  • 4
Andris
A
Nu, tad nerunā un neraksti! Ko cepies? Tu, tāpat kā vēsturnieks, negribi bez darba palikt...
KĀTĀ
K
Kas tev Toč spiež katru dienu rakstīt kādi mēs apskādēti, ka viss ir slikti, ka valsts karājas mata galā un nogānīt katru kurš apgalvo, ka situācija pamazām uzlabojas? Kas notiks, ja tu pats beigsi kultivēt vecus un izgudrot jaunus aizvainojumus?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas