Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aptauja: arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās varētu triumfēt JL un SC

Vienas no pasaules lielākajām sabiedrisko attiecību kompānijas Burson-Marsteller aptauja par politisko partiju izredzēm Eiropas Parlamenta vēlēšanās liecina, ka tajās no Latvijai atvēlētajām astoņām vietām pa divām varētu tikt gan Jaunajam Laikam, gan Saskaņas centram. Laikraksta Telegraf rīcībā esošie aptauju rezultāti liecina, ka tāpat izredzes iegūt pārstāvi EP ir Zaļo un zemnieku savienībai, Tautas partijai , Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, kā arī _Tēvzemei un Brīvībai/_LNNK.

Aptaujas rezultāti liecina, ka gan JL, gan SC atbalstītāju loks EP vēlēšanās būtu 20,4%. Par ZZS balsis atdotu 14,3% vēlētāju, par TP - 12,3%, bet par PCTVL - 8,9%. Par TB/LNNK, kuri Latvijā pirmajās EP vēlēšanās ieguva 29,8% vēlētāju atbalstu, esot gatavi balsot šoreiz vien 7,4% deputātu.

Jau vēstīts, ka SC vēlēšanām ar pirmo numuru pieteikusi Alfrēdu Rubiku, Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētāju. Kā otrais kandidātu sarakstā ir Boriss Cilēvičs (TSP), bet trešais Nikolajs Kabanovs (Jaunais centrs). Sarakstā ir arī Saeimas deputāti Sergejs Mirskis, Aleksandrs Mirskis, Ivans Klementjevs, Andrejs Klementjevs, Valērijs Agešins un Jānis Tutins.

Savukārt JL saraksta līderis ir Saeimas deputāts Krišjānis Kariņš, pēc viņa sarakstā seko deputāti Ainars Latkovskis, Ingrīda Circene, kā arī Uldis Šalajevs.

ZZS saraksta līderis ir Baiba Rivža, otrais sarakstā ir Andris Bērziņš. TP sarakstā ar pirmo numuru startē Rihards Pīks, PCTVL - Eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka, TB/LNNK sarakstu iesāk Roberts Zīle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Eiropas Parlamentu vēlēšanu kandidātu saraksti

SC līderis EP vēlēšanās Alfrēds Rubiks

JL līderis Eiroparlamentu vēlēšanu sarakstā - Kariņš

APLŪKO FOTOGALERIJU


FOTO: Partijas izlozē sarakstu numurus EP vēlēšanās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas