Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aptauja Doma laukumā: Kāpēc piedalīsieties protesta akcijā?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
Pasmaidīju, ieraugot raksta un tam pievienotās fotogrāfiijas neatbilstību ))))) Viens meičuks tūkstošu vietā ))))
matiss no meza
m
Tu pats vispār saproti, ko uzrakstīji? :)
dada
d
Līdz krīzei ir novedis tieši aunu bars! Tā kā būtu vien pirmkārt protestējuši paši pret sevi.
Arnis
A
Ja nu vienīgi Kulakovs&Co panāk līdzīgu efektu kā savulaik Ogrē :)
Zvirbulis
Z
Tiešām, kas tas par balagānu "ar dziesmām, dejām, un iedzeršanu"(?) Kaut kāds marazms, pilnīgi stulbi klausīties. :(( Vai tad ar uzdziedāsanu ir doma kaut ko panākt, SMIEKLĪGI.
skots
s
Visi tādi auni, tik Tu viens tāds prātīgs un normāls... Gan jau, ka katram ir savi iemesli protestēt. Pret krīzi kā tādu protestēt nevar, bet var protestēt pret to, kas novedis līdz krīzei un veidu, kā no tās mēģina "dabūt ārā"
no delfiem
n
fff, m,, 13.01.2009 17:55 LTV1 atkal taimkods sabojājies.Šoreiz-vertikālais.
skots
s
Līderi nāk un iet - Šķēle līderis, Repše līderis, Šlesers līderis. Un latvietis tikai gaida, kad nāks līderis un izglābs viņu. Ar iepriekš minēto uzskaitījumu vēl nepietiek, lai saprastu, ka ne jau līderi ir vajadzīgi, bet cilvēki, kuri piedalās sabiedriskajā procesā?
Cody
C
Vai kāds no tiem protestētājiem zin pret ko prorestē? Ja pret krīzi, tad krīze pirmkārt ir mūsu pašu galvās. Lai cik nebūtu nožēlojami, bet izskatās pēc aunu bara.
im
i
Es klausos Pabrika runu un nemaz neesmu iedvesmota. Man nepatīk tas, ka protests rīkots ar skatuvi, mūziku. Tauta taču nenāca klausīties mūziku, bet gan nopietni paust savas prasības. Es arī domāju, ka Saeimas atlaišana radīs tikai vēl lielāku haosu mūsu situācijā, tāpēc esmu pret to. Ir labi, kau tauta izrāda savu neuzticību, bet tas arī ir viss. Lai Saeima strādā, jo pagaidām citu līderi, kas mūsu tautu un valsti varētu pacelt, es neesmu redzējis.
skots
s
Es īsti nesapratu - Tu mani uz 'jūs' uzrunā, vai arī pieskaiti mani 'viņiem'. Ja pirmais gadījums, tad vajadzētu prasties un uzrunu rakstīt ar lielo burtu. Ja otrais - tad vērtēju Tevi kā histēriķi, jo manā komentārā tika atspēkots cita komentētāja teiktais, ka, redz, trūkstot viedokļu dažādības. Man gan grūti spriest par Tavām jaunrades spējām, bet Tav loģika ir tāda aplama - katrs rušināmies savās trīs kartupeļu vagās un pārējam spļaujam virsū, ka tik pašam laba raža. Man šķiet aprobežotības kalngals šāda loģika. Un pirms raksti, nedaudz nomierinies, citādi Tavs histēriskais tonis vēl vairāk nodod Tavu zemo spriešanas līmeni.
Gar zemi!
G
Pabrikam atmiņas zudums - viņam jau visā nopietnībā liekas, ka viņš esot "pulcējies lietussargu revolūcijā"! :D :D Vai tikai nebija otrā pusē toreiz? Mož šiziķis?
Masaju teiciens
M
Kad aunu bars maina virzienu uz sāk iet pretējā virzienā, tad baram pa priekšu iet klibie un slimie auni.
Arnis
A
Sākums izskatās nožēlojami - tur nav jādzied un mūzika jāspēlē.:( Ir jārunā par lietu.
to skots
t
Da ko jūs radīt esat spējīgi? Tukšai bļaušanai nav nekāda sakara ar domāšanu vai pilsonisku attieksmi! Pa radio jau sākas translācija, kauns klausīties. "Kāpēc esat atnākuši?" "Jo kaut kas ir jādara." Tad dariet taču, ejiet strādāt, nevis māžojāties! Nevar pastrādāt, jo valdība traucē? Nudien dullo zeme!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APTAUJA DOMA LAUKUMĀ

Diena.lv vaicā dienas laikā Doma laukumā sastaptajiem cilvēkiem - vai atbalstāt protesta akciju un uz kādām pārmaiņām cerat?

Pensionāre. Iešu. Noteikti! Un mani radinieki un draugi arī visi ies, jo nav neviena apmierinātā. Tās ir šausmas. Mums tāda valdība, tāda Saeima nav vajadzīga, kas mūs terorizē, kas mūs moka, kas mums pensijas iesaldē. Vismaz ir jāizpauž savas domas, ka mēs neesam apmierināti, ka mēs esam izmisuši. Vismaz ir jāpasaka, savādāk viņi sēž un nedzird. Varbūt sadzirdzēs, varbūt klusiņām izrāpos no tās Saeimas un nemanot ieklausīsies. Es vairs nepērku pienu. Mums ir bijis tik daudz piensaimniecību, bet tagad visus likvidē. Viss sākās no gala. Mēs to Saimu saprotam. Viņi visi ir miljonāri, oligarhi. Jaunie aizbrauks uz citām valstīm, mēs vecie pensionāri, vecie večuki šeit paliksim un iznīksim. Es gribu izkliegt to visu pati - ko viņi dara!? Mūsu valsts prezidents- nabadziņš, tāds pat kā visi pārējie latvieši. Nu ko viņš var? Viņš jau cenšas nabags. Ja viņš varētu, viņš darītu daudz ko. Ja viņs tagad atlaistu Saeimu, tad arī būtu no sava amata nost.

Pensionārs.
Domāju, ka piedalīšos protesta akcijā. Tapēc, ka nav kārtības valstī un to neviens arī necenšas novērst. Domāju, ka ar šo akciju varētu kaut ko panākt. Varbūt ieklausīsies kaut mazliet. Grūti gan teikt, vai tagad ir jēga atlaist šo Saeimu, tāpat maz laika viņiem palicis. Drīzāk vajadzētu konsultēties ar visiem zinošajiem spēkiem un domāt ko nākamajā Saeimā ievēlēt. Līdz nākamajai Saeimai tas haoss turpināsies tādā pašā garā. Vairāk visiem būtu jādomā, ko vēlēsim nākamajā Saeimā. Tur ir tā problēma. Uzskatu, ka katra sabiedrības locekļa rīcība kaut ko varētu dot. Vismaz padomās. Nav skaidrs arī tas, kapēc potenciālo krīzi neņēma vērā un necentās kaut ko novērst, kā, piemēram, Igaunija, kas kaut ko uzkrāja, lai nevajadzētu dziļi iekrist parādos.

Jauniete. Uz šo protesta akciju speciāli neiešu, ja nu vienīgi garāmejot paskatīšos. Mani koleģi gan ies, jo visi to atbalsta. Domāju, ka šī protesta akcija neko neietekmēs un situācija valstī pagaidām nemainīsies, varbūt pēc pāris gadiem. Bet pagaidām, kā viss ir, tā arī paliks, jo nav tādas valsts, kas varētu pieņemt visiem labvēlīgus lēmumu. Korupcija ir pārāk liela. Vajag kaut ko kardināli mainīt, veidot situāciju, lai visiem būtu labāk, nevis tikai pašu finanšu stāvoklis uzlabotos. Par prezidentu runājot, neuzskatu, ka viņš pats personīgi varētu pieņemt kādu lēmumu, jo viņam no augšas saka, kas jādara. Pats neko neizlems.

Politoloģijas students. Protesta akciju novērošu no malas, kas notiek, bet neiesaistīšos. Valdības gāšana šinī laikā nav tas labākais, ko varētu darīt. Ja Aigaram Štokenbergam būtu kāds vadības plāns, ka jādara tas, tas un tas, tad varētu pieprasīt saeimas atlaišanu. Situācija valstī ir ļoti interesanta. No vienas puses tā ir slikta, bet no otras- cilvēki sāk pamosties, sāk domāt, kas notiek un saprota, ka tā tālāk nevar. Kaut vai tie paši skolotāji, beidzot sapratuši, ka kaut kas nav kārtībā ar izglītības sistēmu. Redzēsim vai šī protesta akcija varēs ko ietekmēt un cik tālu tas viss attīstīsies. Žēl Zatlera, kurš iebāzts zooloģiskajā dārzā un nezina kā rīkoties. Viņš nav paredzēts būt par prezidentu. Kāds ārsts var būt par prezidentu.”

Žurnāliste. Protesta akcijā piedalīšos. Saeima ir atbildīga par šo situāciju valstī. 12.decembra naktī, kad viņi pieņēma budžetu, viņi taču gulēja. Viņi visu nakti nevar strādāt. Kā cilvēks, var pieņemt likuma grozījumus, tos pat neizlasot? Jo tad deputāti strādāja 18 stundas un nav iespējams iedziļināties. Kāpēc viņi to darīja? Viņi ir atbildīgi par šo situāciju. Viņiem ir jāiet mājās. Un arī valdībai, kuru viņi ir ievēlējuši, arī tai ir jāiet mājās. Domāju, ka šī protesta akcija noteikti varētu kaut ko izmainīt. Cilvēki beidzot būs sakustējušies un, iespējams, šī būs jau 4.Atmoda. Mājaslapā tavabalss.lv jau ir savākti gandrīz 16 000 parakstu un es domāju, ka šodien būs vēl vairāk. Var uzskatīt, ka tas tomēr ir liels tautas daļas atbalsts šai akcijai, jo te jau nebūs tikai viena partija, te būs vairākas partijas, sabiedriskās organizācijas un tauta, kuri vēl nav parakstījušies. Ja prezidents neieklausās tautas viedoklī, tad viņš nav nekāds prezidents. Viņš nav savā vietā.”

Strādājošs students.
Šodien akcijā iespējams piedalīšos, jo uzskatu, ka vajag mainīt un cīnīties par situāciju valstī. Vajag mainīt visu valdību. No otras puses, vajag kādu alternatīvu ar ko nomainīt. Kur tāda ir? Nav alternatīvas. Visi zog. Viņu panāktās krīzes dēl arī man ir mazāka alga. Nezinu kas būs tālāk. Daudzo ministriju un dažādo pārvalžu dēļ ir grūti vadīt valsti tādā situācijā, lemt par budžetu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas