Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ar "Binderu" noslēdz 18 miljonus eiro vērtu līgumu par Lielvārdes lidlauka rekonstrukcijas darbiem

Turpinot Lielvārdes lidlauka rekonstrukciju, ar ceļu būves firmu Binders noslēgts aptuveni 18 miljonus eiro vērts līgums par Lielvārdes lidlauka skrejceļa un ģeneratora ēkas izbūvi un gaisa kuģu bremzēšanas iekārtu iegādi un uzstādīšanu, informēja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamentā.

Līgumā paredzētos darbus plānots pabeigt 2011.gada sākumā. Dokuments paredz NATO līdzfinansējumu vairāk nekā 12 miljonu eiro apmērā un Latvijas finansējumu gandrīz sešu miljonu eiro apmērā, informē ministrija.

Kopumā NATO Uzturēšanas un apgādes aģentūras (NAMSA) organizētajā starptautiskajā iepirkuma konkursā par lidlauka skrejceļa būvniecību tika saņemti 11 pretendentu piedāvājumi no Igaunijas, Latvijas, Turcijas un Vācijas. Pēc pretendentu izvērtēšanas par iepirkuma uzvarētāju tika apstiprināts Latvijas uzņēmums Binders.

Pēc ministrijas norādītā, visus būvdarbus un piegādes, izņemot bremzēšanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu, veiks vietējie Latvijas uzņēmumi, būvniecības procesā tiks izmantoti arī vietējie būvmateriāli. Aizsardzības ministrs Imants Lieģis piebilst, ka šīs NATO investīcijas nodrošinās iespēju būvniecības ietvaros iesaistīties apmēram 200 cilvēkiem, kas, viņaprāt, ir būtisks ieguldījums krīzes pārvarēšanā.

Lielvārdes lidlauka izbūve patlaban ir vienīgais NATO līdzfinansētais infrastruktūras attīstības projekts Latvijā. Tajā paredzēts ieguldīt NATO piešķirto finansējumu apmēram 32 miljonu latu apmērā. Latvija Lielvārdes lidlauka rekonstrukcijai jau ir saņēmusi NATO finansējumu projektēšanas darbu veikšanai gandrīz divu miljonu latu apmērā.

Lielvārdes lidlauka rekonstrukcija ir svarīgākais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ilgtermiņa projekts, kas paredz izveidot NATO un nacionālajām prasībām atbilstošu lidlauku, kā arī mūsdienīgu un daudzfunkcionālu militāro bāzi, norāda Aizsardzības ministrija. Šādas bāzes izveide ir nepieciešama pilnvērtīgai NBS uzdevumu izpildei, NATO operāciju atbalsta pasākumu īstenošanai un NATO gaisa patrulēšanas lidmašīnu apkalpošanas nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas