Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ar Sorosa palīdzības fonda naudu izmaiņas piedzīvos pussimt Latvijas skolu

Vairāk nekā pussimt pašvaldību un skolu projekti saņems finansiālu atbalstu no Sorosa fonda Latvija (SFL) ārkārtas palīdzības fonda. Konkursam Pārmaiņu iespēja skolām no otrajā kārtā izvirzītā 151 Latvijas reģionu pašvaldību un skolu projekta atbalstu saņems 53, vēsta SFL pārstāvji.Tā atbalstu no Sorosa Ārkārtas palīdzības fonda (Emergency Fund) saņems tādi projekti, kā, piemēram, Zilupes mūzikas un mākslas skola, kurā tiks izveidota kokapstrādes darbnīca, Siguldas novada vidusskola tiks pārveidota par daudzfunkcionālu izglītības, kultūras un sociālā atbalsta centru, savukārt Mazsalacas vidusskolā tiks izveidots vietējās sabiedrības atbalsta centrs.

«Konkursam iesniegtie projekti apliecināja, ka pārmaiņas ir nepieciešamas ļoti daudzās Latvijas vietās, tie iepriecināja ar lielo entuziasmu un labajām idejām. Turpināsim meklēt iespēju atbalstīt arī tos projektus, kas neguva nepieciešamo punktu skaitu,» stāsta SFL direktors Andris Aukmanis. Viņš sola visus projektu iesniedzējus aicināt apmeklēt izglītojošos pasākumus konkursa uzvarētājiem.SFL projektu konkursa _Pārmaiņu iespēja skolām_ finansējums, kas paredzēts Latvijas mazo skolu un pašvaldību iedzīvotāju izglītības un sociālo vajadzību atbalstam, ir miljons 250 tūkstoši eiro, informē SFL. Projekta ietvaros Latvijas pašvaldībām reģionu mazo un mazākumtautību skolu atbalstam tiks piešķirti atsevišķi granti līdz 25 000 eiro. Programmas _Pārmaiņu iespēja skolām_ mērķis ir veicināt mazo skolu pārveidi par daudzfunkcionāliem izglītības, kultūras, sociālā atbalsta centriem, veidojot partnerības starp pārvaldes, izglītības, uzņēmējdarbības un nevalstiskā sektora organizācijām. Būtisks kritērijs pieteikumu izvērtēšanā bija vietējās pašvaldības veiktā analīze un izpratne par iedzīvotāju sociālajām un izglītības vajadzībām.Sorosa Ārkārtas palīdzības fonds ir izveidots, lai mazinātu krīzes sekas 20 Austrumeiropas un Vidusāzijas reģiona valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Projektu konkursa 2.kārtas rezultāti un finansējumu ieguvušo projektu pilnais saraksts ir pieejams SFL interneta vietnes www.sfl.lv sadaļā „Aktualitātes”.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas