Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Arhibīskaps: luterāņi negatavojas „pievienoties katoļiem“

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
žēl gan>žēl
ž
Kas Jūsuprāt ir realitāte?
žēl
ž
Jums ir pilnīga taisnība. Kopš 1993. gada LELB balsojuma domājošie luterisko baznīcu Latvijā (LELB) ir pametuši, jo tā kļuvusi par paštaisnu ortodoksu citadeli, un tie kas palikuši (kā Rubenis) - vāvuļo pasakas un raksta par meditāciju, jo realitāti piesaukt ir vai nu kauns, vai nav atļauts...
Biruta
B
O, Roberto ar savu sektu arī klāt. Velkomēts! :)
saulīte
s
man patika Tava doma par inteliģenci, es nesen arī nonācu pie līdzīga secinājuma - kāpēc Dievam ir jābūt tik arogantam, ka viņš grib, lai viņam lūdzas, bet tie, kas nelūdzas ir sliktie un cepsies ellē. Par inteliģenci gan man nebija ienācis prātā. Un vēl - man šķiet nepareizs tas monopols uz ticīgo jūtām, kamēr ateistu jūtas var arī necienīt un tas viss nav nekāds grēks. Es uzskatu, ka ateistiem ir tieši tādas pašas tiesības netapt aizskartiem ar tādiem ģenerāliem apgalvojumiem raidījumā kas nav par reliģiju tēmu - piektdienas Panorāmā - kad sižetā par krusta gājienu Rīgā senebreju teikas par jēzu, tātad arī visi tie brīnumi par bezvainīgo ieņemšanu utt, tika pasniegtas kā kaut kāds neapstrīdams vēstures fakts. Man īpaši nepieņemama šķiet tā koncentrēšanās kristietībā uz fizioloģiju - ja ir bezvainigā ieņemšana, tad pēc loģikas sanāk, kas visas pārējās ir "vainīgās" un zināmā mērā ne tuvu ne tik cienījamas ieņemšanas, tā ka kaunieties cilvēki no savas seksualitātes. Baznīcai pateicoties daudzi cilvēki tiešām uzskata, ka dzimummīlestība ir kaut kas apkaunojošs, aptraipīts un cieš no vainīguma jūtām, kas galu galā var sakropļot viņu dabisko, tāpēc arī skaisto seksualitāti.
Vai ne tā.
V
Bībelē jau ir teikts ,ka Dieva tiesa vispirms nāks pie Dieva nama ..Dievs atdalīs kviešus no nezālēm,ko velns iesējis. Nekas jau nenotiek bez Dieva ziņas. Dievs vienkārši kā labs dārza kopējs noņems sakaltušos zarus ,la tos izmestu sadedzināšanai. Pārējos dārza kokus apkops ,.lai tie jo vairāk nestu labus augļus Dieva valstībā.
saulīte
s
Hosa - cepuri Tev nost!
Luterāne
L
Nu, katrā ziņā patiecoties šai TV pīle/ ne -pīlei uzzināju daudz jauna gan par savu konfesiju, gan katoļiem, būs ko pārdomāt.
zz
z
Mana garīgā pasaule nav atkarīga ne no vienas konfesijas.Izpratne par Dievu ir veidojusies izziņas ceļā.Esmu atradis to ko meklēju - mieru sevī un sapratni par apkārt notiekošo. Un ir viss risināms bez naida un stresa. Tikai nebūs tā nekad.
Barbara
B
Esmu katoliete, bet ļoti cienu lut. arhibīskapu Jāni Vanagu. Viņš ir viens no pavisam retajiem Latvijā, kura teiktajā ir vērts ieklausīties. Tur ir atrodams patiess dziļums. Man šķiet, ka pretestība pret viņu rodas tiem cilvēkiem, kuriem ir bail dzirdēt PATIESĪBU, jo tā šiem cilvēkiem ir ļoti neērta un neizdevīga. Tā ir kā gaisma, kas laužas iekšā šo cilvēku "tumsā". Tas, ka luterāņi un katoļi tuvinātos, man šķiet ļoti apsveicami.
Roberto
R
LELB + RKB = Patiesības piesmiešana ebaznica.lv/?p=4111
+Janis
+
LELB + RKB = Patiesības piesmiešana ebaznicalv/?p=4111
vella kalpi
v
Kur ir tie garidznieki un laji, kas 1993. gada sinode balsoja par Jani Vanagu? Vai esat tagad apmierinati? Vai esat vel joprojam apmierinati? Vai jutaties ar to Dievam un Baznicai kalpojusi? Kur ir tie, kam bija iespeja un kurus pat aicinaja vadit LELB toreiz - kur ir Juris Rubenis tagad, kad vina Tornakalna kolegis Indulis Paics piedalas sarunas ar RKB kopa ar macitajiem Biti un Grantinu? Eksistenciala iekseja emigracija vai steidzot nobeigt vel kadu pasaku gramatu? Kamer luteranu baznica juk un bruk, o, bet ta realitate jau parak brutala un parak raupja, lai par to acimredzot satrauktos vai pat, pasar dies', publiski izteiktos, vai ne?
Exodus
E
Kāpēc nevarētu apvienoties? Luterāņi ir dažādi. Ir Vanaga luterāņi, kas līdzīgi Romas katoļiem. Ir Sigurda Sproģa luterāņi un Cālīša reformisti, Ir vēl citi luterāņi, kur sievietes-bīskapes laulā homoseksuālistus. Arī katoļi nav viendabīgi. Ir visādi tur katoļu tradicionālisti un katoļu harizmāti. Ir visādi grieķu, sīriešu,armēņu un melhītu katoļi. Kaut kādi malaharas katoļi. Esot kaut kāds katoļu un vudū krustojums un kaut kādi filifīniešu katoļi, kas sevi naglo pie krusta. Variantu ir bezgala daudz.
muris
m
Kāda starpība - katolis, luterānis vai baptists, ja Dievs ir viens. Konfesijas ir svēto tēvu bizness. Baznīcas jau sen ir pilnīgi un galīgi sevi sakompromitējušas: ticību kari (iznīcināt tādus pašus Dieva radītus cilvēkus ticības vārdā), cīņa par varu baznīcas hierarhijā, sava stāvokļa ļaunprātīga izmantošana savtīgos nolūkos, Izvirtība, mantkārība un noziedzība(pedofīlija) ticības aizsegā. Man pat gribētos teikt, ka baznīcas ir sakompromitējušas Dievu, kuru tās pārstāv. Uzskatu, ka domājošam cilvēkam nav vajadzīgi starpnieki, lai lūgtu Dievu.
PILNAI LAIMEI
P
VISU ZEMJU KATOĻI UN LUTERĀŅI - APVIENOJATIES!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Raidījums: Luterāņu baznīcai interese par apvienošanos ar katoļiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas