Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Arī Kazāka vēlas iestāties Vienotībā

Arī Saeimas deputāte Daina Kazāka tuvākajās dienās plāno izstāties no Reformu partijas, lai pievienotos Vienotībai. Viņa trešdien Dienai.lv atklāja, ka gatavo iesniegumu par iestāšanos valdošajā partijā, bet nevēlējās nosaukt tās biedrus, kuri viņu rekomendēs, jo "es vēl gaidu zaļo gaismu".

Uz vaicāto, vai deputāte plāno arī startēt Saeimas vēlēšanās, Kazāka ar lielu pārliecību atbildēja apstiprinoši, būdama diezgan droša, ka sarakstā varētu būt "uzreiz pēc pirmā piecinieka".

Vienotību viņa izvēlējusies kā ideoloģiski tuvāko politisko spēku, kurā plāno būt tikpat aktīva kā Reformu partijā. Viņa iestāšoties par cilvēktiesībām, sieviešu tiesībām, aktivizēs savu darbību vēl vairākos virzienos — tajā skaitā, veicinot sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Tieši to lielais atbalsts Kazāku mudinājis turpināt politisko darbību.

Diena.lv vairākiem Vienotībā ietekmīgiem politiķiem vaicāja, vai viņi varētu atbalstīt Vienotības rindu papildināšanu ar vēl kādu Reformu partijas Saeimas deputātu, kas šajā gadījumā ir Daina Kazāka. Taču uzrunātie izvairījās atbildēt. Par katra jauna biedra uzņemšanu lemj partijas valde.

Viens no valdes locekļiem neoficiāli atzina, ka, visticamāk, atturētos atbalstīt Kazākas uzņemšanu partijā, jo viņas līdzšinējās aktivitātes tomēr atšķiroties no tā, kā ir pieņemts darboties Vienotībā.

"Man vispār ir mazliet bažas, kāda būs Vienotības frakcija nākamajā Saeimā," sacīja uzrunātais Vienotības Saeimas deputāts un valdes loceklis. Ja šajā Saeimā tomēr bija izdevies frakcijā izveidot komandu, tad patlaban esot iespaids, ka var būt daudzi solo spēlētāji, kuri vairāk domās, kā izskatās paši, nevis komanda, piebilda politiķis.

Jau vēstīts, ka maija vidū Vienotībā uzņemti astoņi Reformu partijas politiķi - Saeimas deputāti Zanda Kalniņa-Lukaševica, Inese Lībiņa-Egnere, Kārlis Eņģelis, Jānis Ozoliņš, Vilnis Ķirsis un Romualds Ražuks, kā arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas