Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arī labklājības ministra kandidāts Augulis vēl domā, vai pieņemt amatu

Uldis Augulis, ko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) izvirzījusi labklājības ministra amatam, pagaidām vēl nav galīgi izšķīries, vai piekritīs kļūt par ministru. “Zem Labklājības ministrijas stāv puse valsts iedzīvotāju, kam nepieciešami dažādi pabalsti. Pensionāri vien ir 560 tūkstoši,” _Latvijas radio _pirmdienas rītā teica U.Augulis. Viņš aizstāv viedokli, ka pensijas indeksēt ir nepieciešams, taču, ja tas neesot iespējams, viņaprāt, to vajadzētu darīt pabalstu veidā.

“Aprīlī tiem, kam pensijas ir līdz 130 latiem vajadzētu indeksēt. Politiķiem ir jāizsver, vai indeksēt pensijas un pazaudēt dēļ viena ieraksta iespējamo aizdevumu, vai mēģināt kompensēt to savādākā veidā, kompensējot izdevumus par apkuri,” minēja U.Augulis. Pēc viņa vārdiem, šis būs viens no nosacījumiem, vai viņš uzņemsies šo amatu, vai nē. Valdības deklarācijā būs ieraksts, ka pensijas netiek samazinātas, viņš uzsvēra.

Atgādinām, ka vienošanās ar starptautiskajām organizācijām, kas aizdod Latvijai naudu, ir nosacījums, ka pensijas tiek iesaldētas, taču atšķiras intepretācija, vai ar to tiek saprasta pensiju indeksācijas atcelšana.  

Savukārt pēc ZZS Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa radio teiktā varēja saprast, ka izglītības ministre Tatjana Koķe, visticamāk, piekritīs turpināt darbu ministres amatā. Jau ziņots, ka T.Koķe sāka šaubīties, kad valdības veidotājs Valdis Dombrovskis (JL) paziņoja, ka algas būs jāsamazina arī skolotājiem.

“Samazinājums ārkārtīgi liels. Valdības veidošanas sākumuā sākumā neviens šo ministriju negribēja īsti vadīt. Apņēmāmies vadīt un mēs arī strādāsim pie šiem jautājumiem,” teica A.Brigmanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas