Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Arī Rīgas arhidiecēzei būs savs bīskaps

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jērikas mūra krišana
J
Baigais Tontons tas bīskapiņš izskatās. Mēļo, ka būšot Vanaga preses seja, jo protot apvārdot tantukus pie TV. bet no bankrota neglābs arī pa ūdens visru peldoši tauku kunkuļi...
godigs luteranis
g
Derētu, precīzāk: Cālītis ir nevis asoc. prof., bet gan tikai docents (skat. LU mājaslapā: Otrkārt, Hārvārdā J.C. saņēma nevis doktoru (Ph. D), bet gan tikai maģistra grādu. Nevajag jau blamēt Hārvadru! Tā tiešām ir laba universitāte. Kā visi ļoti labi zina, Cālītis doktora disertāciju nav aiztāvējis nekad, bet deviņdesmito gadu sākumā papīrus saņēma Latvijā, nevienu doktora eksāmenu nenokārtojis, par aizstāvēšanos nemaz nerunājot. Vispirms dabūja goda doktora nosaukumu (kā nekā organizēja palīdzību no ārzemēm), bet pēc tam Rīgā izdotus papīrus ka Cālītis ir īstens teoloģijas doktors un viņam pienākas Latvijas doktora zvaņijs (ar Hārvardu nav nekāda sakara!). Ja neticiet, lūdzu, pārbaudiet!
Talis
T
Ārpus Latvijas Baznīca archibīskapa Rozīša vadībā jau daudz un dažādos veidos ļoti pazemīgi un godprātīgi ir centusies palīdzēt Latvijas Baznīcai, mācītājiem un draudžu locekļiem, bet par šo darbu jau Latvijā ļoti maz ko zina, jo, labu darot, netiek uzsvērts pieminēt pašu labdari. Cik un kāda ir bijusi pretimnākšana no Latvijas Baznīcas puses? - nemācēšu pateikt, varbūt kāds zinošāks šajā lietā mācēs ko piebilst.
luterticīgais
l
tas ka Vanags daudz ko nesaprot no naudas lietām ir fakts, viņš pats to atzīst. Bet vai tikai ar vēlvienu bīskapu necietī jau tā mācītāju ne visai labais finansiālais stāvoklis, jo viņiem taču ir arī cik es saprotu ģimenes. Un sadarbība ar LELBāL varēja gan būt krietni labāka. Abas taču ir latviešu Baznīcas un tautieši nemaz tik daudz nav uz pasaules.
Lapsa
L
Bet Vanags taču tik ļoti gribēja ievēlēties, ka lika mainīt Satversmi. Tas bija ļoti neglīti. Tieši jau par to trimdas kungi iebilda, turklāt tai pasaulē jaunus zēnus par bīskapiem neliek. Un pareizi viņi iebilda, jo ziepes vien ir sanākušas. Un patoloģiskās bailes no gejiem un sievietēm jau arī ir "veselības" rādītājs. Tāds pats pašieceltais kā Ļedjajevs.
puslīdz zinošais
p
Ārzemju latvieši ir jauki ļaudis, bet vienā ziņā gan viņi krīt uz nerviem. Viņi iedomājas, ka tas, ka viņi vai viņu vecāki aizlaidās no Latvijas, kad krievi nāca atpakaļ, ir nezin kāda varonība un nopelns. Viņiem liekas, ka Latvijas latvieši ir noziegušies, ka palika Latvijā, dzīvoja, izglītojās un strādāja zem padomju režīma. Šis letiņš tik daudz (!!!) salicis aiz vārda "padomju". Bet ja visi būtu aizlaidušies tā kā letiņi, kur tad šodien būtu brīvā Latvija? Otra neglīta letiņu īpašība ir tā, ka vienmēr viņi visu zina labāk. Tā nelikumīgā un prettiesiskā ievēlēšana bija tāda, ka Vanags vēlēšanās ieguva 9 balsu vairākumu pār Rozīti un tas bija trimdas baznīcas garīdznieks Visvaldis Klīve, kurš vadīja sinodi un oficiāli paziņoja, ka Vanags ir ievēlēts par arhibīskapu. Tas gan taisnība, ka Juris Cālītis un daži citi nākamajā dienā sāka celt iebildumus, ka vairākums nav bijis 50%+1 balss no klātesošajiem, bet tā atkal bija letiņu jaukšanās latviešu lietās. Satversmē skaidri rakstīts, ka atturējušās balsis nav jāskaita līdzi. Homoseksuālisma jautājumā LELB nav mazākumā, bet taisni kliedzošā vairākumā. Pasaules luterāņu federācijā no kādām 130 baznīcām tikai kādas 4 vai 5 ir par to izteikušās pozitīvi.
mendelis
m
Bīskapiem teoloģijas doktoru grādi nav obligāti. Arī rietumos daudziem bīskapiem tādu nav. Teoloģijas profesoriem un fakultāšu dekāniem gan tā kā derētu.
par tiem visadiem cikeniem
p
lai nu ka, bet ja runa tiesam iet par Juri Caliti, tad ta ir taisniba, ka vinam nav ista PhD vai ThD grada, bet gan magistra grads no Harvardas. Doktora grads ir no LU, tas ir honoris causa - goda grads, tikpat svarigs vai nesvarigs ka Janim Vanagam. Tomer Calitim vismaz ir godigi nopelnits magistra grads, kamer Vanagam nav pat tada. Ja skatas, kam vispar Latvija ir doktora grads teologija, tad sadu cilveku ir loti maz. Juris Rubenis ieguva savu Dr .gradu promocijas kartiba, pamatojoties uz vina magistra darbu teologijas seminara. Vins to ieguva laika, kad Latvija teologiju studet bija loti gruti padomju laikos, tas prasija darbu un uzdrosinasanos. Bet tomer tas ari ne tuvu nestav klat tam prasibam, kas ir rietumu pasaule, lai iegutu doktora gradu teologija. Ir patiesi smiekligi, ka cilveki Latvija nesaprot, ka ar goda doktora gradiem nezimejas, seviski jau publiski un akademiskos kontekstos, jo visur citur tacu par sadu uzvedibu cilveki krit no smiekliem gar zemi. Sportistiem un aktieriem un politikiem Rietumos pieskir goda doktora gradus, bet pat vini neviens savam vardam to klat nekarina. Tos parasti piemin tikai CV un beres, kad apraksta cilveka sasniegumus ieks nekrologiem.
...
.
Alpe - gaišs cilvēks??... :) Vai tām daudzajām sievietēm arī tā nez liekas?... P.S. Protams, ja tas cilvēks, kas man par to stāstīja, ir melojis, tad es ņemu savus vārdus atpakaļ, bet citādi - es neciešu tādus tipus.
Letiņš
L
Katram tikai puslīdz zinošam ir skaidrs, ka viss sākās ar arhibīskapa Vanaga nelikumīgo un prettiesisko ievēlēšanu 90-tos gados. Klātesošie trimdas baznīcas garīdznieki neērti klusēja aiz kauna, lai neizraisītu starptautisku skandālu. Bet cik ilgi var slēpt melus. Pasaules Luterāņu federācija to visu labi zina, bet arī mīļā miera dēļ klusēja un klusē. Būtiskos teoloģijas jautājumos (piem. sievietes ordinācijas jautājumā, karojošā pret-homoseksuāļu cīņa) LELB ir kliedzošā mazākumā PLF. Tur arī katram ir zināms, ka visi vadošie LELB garīdznieki ir ar zemāko iespējamo teoloģisku izglītību, kas parasti iegūta teoloģiskos kursos (!!!) padomju (!!!) laikā. Arī bijušais medicīnas students un šodienas bīskaps Brūvers Rietumos dzīvodams apmeklēju tikai teoloģijas kursus un īsti nevienu universitāti no iekšpuses nav redzējis.
Par tēmu!
P
Prieks par baznīcu! Guntars Dimants ir labs prāvests un būs labs bīskaps. Mēs viņam uzticamies. Apsveicam, aizlūdzam un vēlam Dieva svētību.
luterticīgais
l
Cālītis goda vīrs, kaut vairāk tādi būtu bijuši. No viņa daudz var mācīties.
baznīcēns
b
no jau Cepurītis sanēm 400 tad krīze nav tik dziļa. neticu, ka kādam te draudzēs maksā tādas summas. Draudzes taču nabagas... laikam tad Vanagam stāv tuvu...
Don Basilio
D
Latvijā nav neviena teologa ar Harvardas PhD grādu - diemžēl! Ir dažu citu labu universitāšu PhD, tas tiesa. Bet Cālītis ir teoloģijas maģistrs ( no tās pašas Harvardas, jā) + LU goda doktors, jo citādi nevarē'ja par dekānu tikt, labāk goda doktors toreiz bija, nekā nekāds doktors. Publkācijas Cālītim ir tikai divas - "Septiņi sprediķi"un viens raksts luterāņu mācītāju rakstu krājumā - par laulību. Labs raksts...bet maz.
šamējais
š
laikam smiltene te šodien mīl mazliet pasprēgāt, laikam no Vanaga kompānijas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas