Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ārlietu komisija atbalsta Gruziju, satraukta par Krievijas rīcību

Saeimas Ārlietu komisija paudusi “dziļu satraukumu” par pieaugošo saspīlējumu Krievijas un Gruzijas attiecībās, ko radījuši Krievijas Federācijas pēdējā laikā spertie soļi, jo īpaši lēmums par tiešo sakaru uzsākšanu un atbalsta sniegšanu Gruzijas separātiskajiem reģioniem Abhāzijai un Dienvidosetijai, kā arī nepamatotā papildus militārā kontingenta ievešana Abhāzijas konflikta zonā. Šodien komisija nākusi klajā ar īpašu paziņojumu.

„Sadarbība ar Gruziju ir viena no mūsu valsts ārpolitikas prioritātēm. Mēs sagatavojām šo paziņojumu, lai solidarizētos ar Gruziju,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC).

Komisijas deputāti uzskata, ka Krievijas rīcība palielina saspīlējumu reģionā, liek šķēršļus miermīlīgam Abhāzijas un Dienvidosetijas konfliktu noregulējumam un ir pretrunā ar pašas Krievijas oficiāli pausto pozīciju par atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī rada pamatotas šaubas par Krievijas kā neitrālu starpnieku šo konfliktu noregulēšanas procesā un neatbilst tām saistībām, ko Krievija ir uzņēmusies EDSO.

Paužot stingru atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, komisija aicina Krievijas Federāciju atteikties no pieņemto lēmumu izpildes. Tāpat paziņojumā ir izteikts atbalsts Gruzijas centieniem Abhāzijas un Dienvidosetijas konflikta miermīlīgai risināšanai un aicinājums visām iesaistītajām pusēm izvairīties no jebkuriem soļiem un paziņojumiem, kas varētu apdraudēt situācijas miermīlīgu risināšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas