Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ārlietu ministrija nosoda Ziemeļkorejas aktivitātes, kas apdraud reģionālo drošību

Latvija izsaka visstingrāko nosodījumu Ziemeļkorejai par tās militārajām aktivitātēm un aicina nekavējoties atgriezties pie starptautiskā Korejas Pamiera līguma un Kodolieroču neizplatīšanas līguma ievērošanas, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas paziņojums par "tiesībām veikt apsteidzošu kodoluzbrukumu agresoriem" ir klajš reģionālās drošības un stabilitātes apdraudējums, teikts Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Ar šādu paziņojumu Ziemeļkoreja nāca klajā pēc vienbalsīgi pieņemtās ANO rezolūcijas Nr. 2094, kas paredz vēl stingrāka sankciju režīma ieviešanu pret Ziemeļkoreju. Kā iemeslu Ziemeļkoreja nosauc ASV un Dienvidkorejas kopējās militārās mācības reģionā, ko Ziemeļkoreja uzskata par ASV karadarbības uzsākšanu pret Ziemeļkoreju.

11.martā, apstiprinot pamiera pārtraukšanu Ziemeļkoreja ir paziņojusi, ka "neviens nevar prognozēt tālāko notikumu attīstību". Savukārt 8.martā Ziemeļkoreja paziņoja, ka denonsē 1953. gadā noslēgto Pamiera līgumu, kurš paredz karadarbības pārtraukšanu Korejas pussalā. 2003. gadā Ziemeļkoreja paziņoja, ka izstājas no Kodolieroču neizplatīšanas līguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas