Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ārsti aicina nesaukt ātro palīdzību tikai paaugstinātas temperatūras dēļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
niknā
n
pie tam mēģini sazvanīt ģimenes ārstu...ha,ha...uz kurieni...ne jau katram tas ģimenes ārsts izsniedz mob. tel...tikai dažas stundas dienā (pieņemšanas laikā) uz kabinetu drīkst piezvanīt ...ne jau nu naktī vai brīvdienās...da kāda vella pēc viņus vispār sauc par ģimenes ārstiem????? ...šodien zvanu par mazo bērnu...nu tikai māsiņa pašļupstēja pa telefonu,daktere aizņemta, nevar pienākt, veseļojaties paši...jautri!!!!
niknā
n
ja nu tas [ne]ģimenes arsts nav dabonams,piem piektdienas vēlā vakarā,sestdien,svētdien...dežūrārsts pie bērna piem.nenākšot,jo no bērnu slimošanas neko nesaprotot...un tā t nekrītas no zālēm...da vells,kas tā par valsti...izmiršanai nolemta...mūs te vēl publiski kaunina
daunitis
d
Vajadzētu jau saprast, ka ,,ātrie'' neizārstēs jūsu puņķus, kam normāli speciāla ārstēšana nav vajadzīga. Vēl būtu derīgi saprast, ar ko neatliekamā palīdzība atšķiras no ārstēšanas, bet laikam tas ir tik grūti saprotams...
...
.
diez ka man , piemeram, tagad vakara piezvanit gimenes arstam, kuram nezinu tel. nr.? kaut kas saja valsti tiesam nav kartiba
rīdziniece
r
Te pirmīt viens gudrinieks atkal pieminēja dzērvenes. Ne visi cilvēki drīkst ēst dzērvenes (kuņģa skābuma dēļ), turklāt pie akūta kakla iekaisuma skābi augļi un sulas var tikai kaitēt.
Ieva
I
Infektologi jau teica, jāzvana ģimenes ārstam, lai tad, kad būsi kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā, varētu stāstīt, ka pats vainīgs, jo vajadzēja uzreiz vērsties infektoloģijas centrā.
...
.
hm, tad kas isti jadara? ar, iespejams, cuku gripu javelkas pie gimenes arsta, vai tomer jagul majas un nav jamegina aplipinat citus? ko tad saukt, ja ne atros? uzreiz likju ratus?
Ieva
I
Nu pirmkārt viņa taču pārstāv veselības aprūpi. Un tieši tā daļa, ko viņa pārstāv, ir.
Vai ne
V
Ar ko īsti nodarbojas Rozentāle ar saviem milzu štatiem, ja faktiski medicīnas mums vairs nav?
Vai ne
V
Vispirms izraisa paniku, pēc tam pasniedz spriedumu.
Daži apsvērumi
D
Mūsu poliklīnikā par mājas vizīti jāmaksā sākot no 25,- Ls /ir ārsti, kas ņem vēl vairāk/. Rīdziniekiem ieteiktu painteresēties, kurās poliklīnikās strādā dežūrārsti - arī viņi var izsniegt slimības lapu. Un vēl - sargies pats, tad arī Dievs tevi sargās. Pastiprināti mazgājiet rokas, dzeriet tējas, sulas, minerālūdeņus, ēdiet ķiplokus, dzērvenes un jau iepriekš nopērciet paracetamolu - nevajag temperatūru aizlaist līdz 40 grādiem. Un vēl - nelietojiet aspirīnu!!!
Lapsa
L
Tā sieviete, kura nomira no cūku gripas, nomira tāpēc, ka viņai bija hroniskas kaites. Ja cilvēkam tā ir, tad viņš vienmēr uztrauksies vairāk. Rozentāle pati katru gadu pārvalbītām acīm ir tracinājusi tautu, ka tūlīt būs šausmīga gripa. Rezultātā paziņas vakcinētie visi saslima, bet nesaslima tie, kas ir ļoti aizņemti darbos un TV neskatās. Kur nu vēl potējās. Secinājumus katrs pats var izdarīt. Ātros nesauciet, slimnīcu vairs nav. Ģimenes ārsti ir ļoti dažādi, man ir ok, bet reiz bija ārprāts.Tantes pat stumjot no tā kabineta nevarēja dabūt ārā. Šķiet, ka ārsti dažādi prot menedžēt šo kontingentu. Kas cits atliek, kā ārstēties pašu spēkiem. Ja naudu atņem visiem vienādi, tad cilvēki rīkojas haotiski, nav ko brīnīties. Turās, kamēr var. Gan jau ka bērnu slimnīcas vēsture ir daudzās vietās Lartvijā, tikai vēl nav atkosti.
Ieva
I
Nu tad tev ir paveicies ar dakteri, kas acīm redzot nepieņem pļāpīgus večuku, kā arī ar veselību. Savukārt es pie savējās vienmēr gaidu vismaz stundu pat tad, ja pierakstos, turklāt viņa tāpat neko nevar līdzēt, tāpēc es turp eju pēc norīkojumiem un receptēm.
Аномальные собы
А
Компания Baxter. В феврале 2009 года американский фармацевтический гигант Baxter, его австрийская штаб-квартира, рассылает в 16 лабораторий четырех европейских стран 62 кг субстанции для производства вакцины от сезонного гриппа. Совершенно случайным образом, техником одной из лабораторий Чехии, открывается, что субстанция заражена двумя живыми вирусами гриппа. Один вирус – сезонный обычный, имеющий своими характеристиками очень низкую смертность (менее 1%), но очень высокую распространяемость (заражаемость), и другой вирус гриппа с очень низкой распространяемостью, но сильно высокой смертностью (около 60%). Понятно, что поместив эти два вируса вместе, существует высокая вероятность их объединения, что даст вирус, обладающий обоими ключевыми характеристиками: высокой распространяемостью и смертностью. Если бы совершенно случайным образом не был открыт факт заражения субстанции, сейчас бы мир действительно находился в ситуации опаснейшей пандемии. 62 кг субстанции – это тысячи доз вакцины. Австрийская журналистка Jane Burgermeister, опубликовавшая свое расследование по данному факту, направила публичный иск в ВОЗ, ООН и в правительства ряда стран , выдвинув обвинения в «биотерроризме и попытке массового убийства». Факт заражения субстанции был официально подтвержден и самой компанией Baxter. Дело до сих пор находится на расследовании в ВОЗ. Официальных результатов о том как такое могло случиться все еще нет
zeps
z
Jūs te cepaties tāpat kā tie žurnālisti. Viss ir izdarāms un nokārtojams. Nu tiešām. Lejat tikai eļļu to mūžīgo kritizētāju ugunī. Ka tik pabļaustīties. Es arī eju pie ģimenes ārsta, pagaidu rindā, kad varu pierakstos, kad nevaru, eju uz akūto stundu. Darbā piezvanu un pasaku, ka slims, sazvanu dakterieni, visu izstāstu, viņa pasaka, ko darīt. Un kad jūtos labāk, aizeju pēc lapas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kad saukt ātro palīdzību?


    * Pēkšņa saslimšana, trauma, nelaimes gadījums.
    * Pēkšņi sirdsdarbības traucējumi, sāpes sirds apvidū, auksti sviedri, samaņas zudums.
    * Pēkšņs elpas trūkums, smakšanas lēkmes vai aizdusa.
    * Pēkšņas sāpes rokās vai kājās, roku vai kāju aukstums, bālums.
    * Pēkšņas sāpes vēderā, saindēšanās, vemšana, intensīva caureja.
    * Pēkšņi apziņas traucējumi, krampji, ģībonis, galvas vai muguras sāpes, jušanas vai kustību traucējumi.
    * Pēkšņi psihiskās darbības traucējumi, kuriem raksturīga agresīva rīcība vai pašnāvības mēģinājums.
    * Pēkšņas sāpes jostas un krustu apvidū vai urinācijas traucējumi.
    * Dzīvībai bīstama jebkuras izcelsmes asiņošana un alerģiskas reakcijas.
*Dzemdētājas nogādāšanai uz dzemdību nodaļu.

NMP dienests

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas