Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ašeradens aicina veidot vienotu Baltijas muitas vienību

Latvijai ne tikai būtu jāsadarbojas ar citām reģiona valstīm muitas jomā, bet pat jāveido viena Baltijas muitas vienība, tādējādi efektīvāk apsargājot Eiropas Savienības (ES) robežu ar Krieviju un radot mazākas izmaksas Latvijai.

Šādu pārliecību pirmdien Vienotības organizētajā videotērzētavā pauda atlaistās Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, kurš ir arī 10.Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Atbildot uz jautājumu, vai šāda vēlme sadarboties ar kolēģiem no kaimiņvalstīm nav Latvijas mazspējas apliecinājums, politiķis norādīja, ka Latvijā joprojām ir liela pelēkās ekonomikas daļa, lai arī pēc Vladimira Vaškeviča aiziešanas no Finanšu ministrijas kontrabanda ir būtiski samazinājusies.

Tādēļ, viņaprāt, ideja apvienot reģiona valstu spēkus muitas darbā ir ļoti laba, turklāt tai jau ir veiksmīgs sākums – Latvijas un Somijas sadarbība.

Viņaprāt, būtu jāizveido viena Baltijas muitas vienība, uztverot robežu ar Krieviju kā vienotu ES ārējo robežu. Tādējādi varētu būtiski samazināt šā darba izmaksas Latvijas valstij un muitošana būtu arī daudz efektīvāka.

"Ir ārkārtīgi svarīgi, lai mēs sadarbojamies," uzsvēra Ašeradens. "Es varbūt skrienu ratiem pa priekšu, bet katrā ziņā es domāju, ka mums būtu jāpaplašina daudzos aspektos sava sadarbība sākotnēji Baltijas līmenī," viņš piebilda, bet vēlāk – arī Skandināvijas līmenī.

"Mēs varētu dabūt daudz, daudz labāku rezultātu par daudz, daudz mazākām izmaksām," uzsvēra tautsaimniecības komisijas pārstāvis.

"Vienīgā mazspēja ir tā, ka mēs esam vāji sadarbībā," vēl piebilda deputāts, aicinot kaimiņos pirmām kārtām saskatīt draugus un sadarbības partnerus.

Jau vēstīts, ka sāktas sarunas ar Lietuvas un Igaunijas muitas dienestiem par savstarpēju muitas ierēdņu rotācijas iespēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas