Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ašeradens: Medusmēnesis valdības koalīcijā ir beidzies

Medusmēnesis koalīcijā ir beidzies un ZZS pievēršas savām saimnieciskajām lietām, aizmirstot par valsti, komentējot publiski izskanējušos pārmetumus, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs saimnieko koalīcijā, atzīst Vienotības deputāts Arvils Ašeradens. “Kamēr premjers Valdis Dombrovskis un finansu ministrs Andris Vilks cīnās, lai pildītu starptautisko aizdevēju prasības, koalīcijas partneri pārņem cīņas laukumu un pievēršas savu saimniecisko lietu kārtošanai.

Ilgtoši tā nevarēs turpināties. Nāksies noskaidrot pozīcijas,” tā deputāts.  A. Ašeradens atgādina, ka finanšu ministrs A. Vilks nesaņēma pozitīvu budžeta turpmākās konsolidācijas pasākumu novērtējumu no ECOFIN, kas liecina par "slikti izdarītu mājas darbu". Budžeta konsolidācijas (par 50 miljoniem) pasākumu darba grupas izveidošana bija _Vienotības _iniciatīva. Diemžēl _Vienotības_ piedāvājumus budžeta konsolidācijai par 50 miljoniem latu neguva atsaucību no ZZS puses un A. Vilks uz ECOFIN devās tikai ar premjera, nevis koalīcijas mandātu, par ko arī saņēma negatīvu novērtējumu. “Tas pierāda, ka ZZS budžeta konsolidācija un Latvijas attiecības ar starptautiskajiem aizdevējiem nav būtiskas,” uzskata A. Ašeradens. “Latvijas budžeta deficīts ir augsts, no bankrota riska neesam izglābti. Situācija ir ārkārtīgi nopietna, ar ko arī izskaidrojams klusums. Ja martā izkritīsim no programmas un saņemsim negatīvu vērtējumu no starptautiskajiem aizdevējiem, tad šai valdībai nav jēgas,” uzsver A. Ašeradens. Kā risinājumu viņš redz neatliekamas pārrunas ar koalīcijas partneriem. Daudz optimistiskāka ir _Vienotības _deputāte  Silva Bendrāte, kura sola, ka drīzumā ZZS un _Vienotības_ frakcijas sēdes notiks kopā. “Tad visu varēsim izrunāt gan par budžetu, gan finansēm. Tas būs veids, kā visiem nepastarpināti dzirdēt vienu un to pašu. Lai arī Lembergs tur sēž, ja ir tā pieradis,” viņa prāto. “Es neuzskatu, ka Lembergs kontrolē situāciju koalīcijā. _Vienotība_ ir pieklusinātāka retorikā. Esam vairāk vērsti kopīgam risinājumam. Tas, ka nevicinām dūres, nenozīmē, ka esam vāji,” taisnojas deputāte.  Uz izskanējušajiem pārmetumiem, ka _Vienotība _nav viendabīga, ka tajā vērojama šķelšanās, S. Bendrāte atbild, ka būtu smieklīgi, ja apvienībā visiem būtu viens viedoklis. “Tie laiki ir pagājuši, ļoti labi, ka esam spilgtas personības ar viedokli, frakcijā ir daudz gudru un pieredzējušu cilvēku. Mēs tagad ļoti daudz mācāmies,” tā S. Bendrāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas