Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Aizēnotais līderis

Tā paiet pasaules godība. Kaut kā pat īpaši nedomājot bija pieņemts uzskatīt, ka Ventspilī populārākais cilvēks noteikti ir pilsētas mērs — smagos kriminālnoziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs. Nesen Ventspilī notikusī sabiedriskās domas aptauja parādīja, ka tas nav tā.

59% aptaujāto ventspilnieku vēlētos redzēt Lembergu arī nākamajā domē, un tas nav maz. Taču krietni vairāk piekritēju (82%) ir viņa vietniekam Jānim Vītoliņam, kas pēdējos gados faktiski darīja domes priekšsēdētāja darbu. Acīmredzot viņam tas padevies itin pieņemami, ja pabīdīts malā pats Lembergs, un nevis vienkārši, bet pārliecinoši pabīdīts.

Pašvaldību vēlēšanās Ventspilī pārsteigumi nav gaidāmi. Kārtējo reizi, domājams, visvairāk balsu tiks Lemberga un Vītoliņa partijai Latvijai un Ventspilij. Pārsteigumi iespējami, ievēlot pilsētas mēru.

Līdz šim likās pašsaprotami, ka Lembergs pēc vēlēšanām pats bija sava amata "pārmantotājs". Tagad tas vairs nešķiet tik pašsaprotami. Pēdējos gados Lemberga "pamatdarbs" bijusi tiesāšanās. Turklāt arī veselība iedragāta ne pa jokam.

Nedrošāku Lemberga stāvokli vērš arī tas, ka Saeima nevarēs līdz bezgalībai novilcināt grozījumus likumā par pašvaldību deputātu statusu. Tie paredz, ka deputāts, kas kaut kādu iemeslu dēļ (veselības stāvoklis, apcietinājums) trīs mēnešus nespēj pildīt pienākumus, nodod savus mandātus vistuvāk "aiz strīpas" palikušajiem listes biedriem. Nav lielas jēgas no mēra, kas nevar justies drošs par savu tuvāko nākotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas