Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Elpot dziļāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Askold Rodin ! Man kā lasītājam interesē ---cik lielu daļu no budžeta aizņem algas,pensijas un cik valsts pasūtījumi ! Kāpēc nerunā par valsts pasūtījumu (sudraba ceļu........) samazināšnu !
dzeris - pionieris
d
Tad tik atsāc lietot haloperidolu, halucinācijām palīdz.
pionieris
p
Nemānies! Es redzēju, kā tu par SC laimīgs balso.
dzeris - AD
d
Saskaņas centra, un neviena cita rupors neesmu. Runāju tikai un vienīgi savā vārdā. Ja tu uzskati, ka JL ir jāieceļ svēto kārtā un jāatbrīvo no kritikas, tās tavas problēmas, man tā neliekas. Un neviens tiem neuzkrauj atbildību par vecās koalīcijas nedarbiem, kaut izlasi, ko raksta Sumbrs, tiem pārmet tikai viņu pašu ilgstošu bezdarbību un "nedarbus".
AD
A
Tas, ka Jl pēc melnā darba padarīšanas tiks uzkrauta atbildība par vecās koalīcijas nedarbiem, bija jau agrāk zināms. Vienīgi nebija zināms, ka vecās koalīcijas skaļruņa funkcijas izpildīs SC rupors Dzeris.
dzeris - Skaistule
d
Nu tu gan par daudz gribi - lai muļķuzemē, imbecilu valdība, vēl domātu par uzņēmējdarbību! Muļķuzemē uzskata, ka nauda aug kokos, nevis to maksā uzņēmēji nodokļos, muļķuzemē vajadzīgi tikai birokrāti, kontrolētāji, naudas dalītāji, muļķuzemēi uzņēmējus nevajag.
dzeris - Sumbrs
d
Pilnībā piekrītu, ka taisni tā vajadzēja rīkoties. JL parādīja, ka tas oreols ap šo te partiju tika radīts pilnīgi nepelnīti, un, pa lielam, tas ne ar ko no neatšķiras no pārējiem. Un tas Jl dārgi maksās un pat to viņi nesajēdz.
Skaistule
S
Nekas taču netiek darīts, lai atdzīvinātu ekonomiku. "Nekur nevienas skaņas, vien sirdi jūtu krūtīs, kā ieplīsušu zvanu, kas dobji,dobji skan" ( Ā. Elksne). Viss rit tukšgaitā. Neviens nerunā par ekonomikas sakārtošanu. Klusums šajā frontes līnijas pusē. Ko dara ekonomikas ministrija, kam par to būtu jārūpējas?
Sumbrs
S
Dombrovskim vajadzēja nosargāt tik lielu tautas uzticības kredītu, lai trim koalīcijas partnerēm un partejiskajiem ierēdņiem nepietiktu drosmes nodarboties ar klusu sabotāžu. Vispirms jau Dombrovskim vajadzēja savā vai savas partijas vārdā skaidri pateikt, ka tā sauktā dižķibele (īstenībā katastrofa) ir 16 gadus ilga politiska nozieguma likumsakarīgs iznākums un tagad valdība ir spiesta rīkoties ar ķirurga radikalitāti. Otrkārt, ne soli nedrīkstēja atkāpties no sociālās solidaritātes principa. Citādi tautas "uzticības kredītu" nebija iespējams nosargāt. Taču "Jaunais laiks" to nedarīja: piebalsodams trim pārējām koalīcijas partijām, tas žēlojās par uznākušo "neražu" jeb "dižķibeli" un labākajā gadījumā mazliet parājās par Kalvīša nepiesardzību tā sauktajos treknajos gados. Līdz ar to plašas sabiedrības acīs "Jaunais laiks" vairs principiāli neatšķīrās no tām trim partijām. Beigu beigās pat Šlesers izmantoja iespēju pateikt savu "fui" un savu balsi pacelt nekaunējās pat cilvēki no visu nelaimju pirmās un galvenās vaininieces - "Latvijas ceļa". Par ko Dombrovskim bija jābaidās? Jācer, ka ne jau par "Jaunā laika" cilvēku pagātnes grēkiem un savtīgām interesēm. Bet par ko tad? Par to, ka partneri pametīs koalīciju? Lai būtu pametuši! Varbūt tas būtu bijis vislabākais: "Jaunajam laikam" taču bija tautas uzticības kapitāls, kas vajadzības gadījumā būtu nodrošinājis tautas atbalstu ar tiešās demokrātijas līdzekļiem. Par prezidenta nostāju tādā gadījumā arī varētu nešaubīties. Atbildi acīmredzot sniegs tikai nākamās nedēļas un mēneši.
CR
C
Sorry, bet es esmu vīlies JL. Mazāk mani satrauc pieņemtie lēmumi par samazinājumiem un nodokļu sloga palielinājumiem, tas būtu jādara jebkurā gadījumā. Vairāk gan darba stils - finanšu ministrs saka viena, premjers otru, tad ir tāds priekšlikums, tad seko nākamais pilnīgi pretējs iepriekšējam. Viens paspēj jau pateikt to ka ir nolemts tas un tas, bet īstenībā šāds jautājums pat nav izskatīts. Mans rezumējums - vispirms Repšes kungan ir jāatceras, ka viņš ir tikai finanšu ministrs un subordinācijā zem premjera. Otrs - ja Repšes kungs nevar tik galā ar saviem padotajiem finanšu ministrijā, arī tad, ja tur plosās "oranžā mafija" viņam ir jāatkāpjas, jo nespēja vadīt resoru, kas ir ministra kopetence. Nepārproties - stāsts nav par lēmumiem, tie ir un būs jāpieņem, bet gan par darba sitlu un tas neiztur nekādu kritiku.
vau vau vau
v
Tad jau neko citu arī neesat pelnījuši. Tad jau neko citu arī neesat pelnījuši. Tad jau neko citu arī neesat pelnījuši. Tad jau neko citu arī neesat pelnījuši. Tad jau neko citu arī neesat pelnījuši. Skarbi, skarbi. Dzerim zetons par aso domāšanu.
dzeris
d
Jā, jā, ļausim strādāt, vainīgi citi, kā vienmēr, JL nav viens koalīcijā, utt., tad kas JL liedz pateikt - kurš tad ir tas, kas viņiem neļauj strādāt, konkrēti? Naivā tauta, jums čurā uz galvas, un jūs tikai to vien varat pateikt - ļausim strādāt! Tad jau neko citu arī neesat pelnījuši.
AD
A
Šī nav Jl valdība, bet DIEMŽĒL koalīcijas valdība. Šis un iepriekšējie lēmumi nav premjera viena paša lēmumi, bet DIEMŽĒL koalīcijas valdības lēmumi. Kāds ir JL īpatsvars Saeimā un valdībā?
Ļausim strādāt!
Ļ
Ja šo valsts tēriņu samazināšanas darbu palēnām būtu uzsācis Kalvītis, ja Godmanis nebūtu centies aizbāzt PAREX melno caurumu, ja tagad būtu vairāk laika, ja nebūtu ministru-sabotieru, tad tagad mēs nebūtu tādā ārkārtas situācijā. Protams, samazinājuma variants nav ideāls, bet tādu izveidot neizdosies nekad, jo nekad visi apmierināti nebūs - tā ir ilūzija, kas nav reāla. Vajadzēja pašiem turēt acis vaļā un nevēlēt par TP pozitīvisma kampaņu iespaidā. Tagad nu saņemam sodu. Dombrovskim uzticos. Lai veicas!
dzeris - axis
d
Nu nav jau tas jāsaprot tik burtiski, bet, mazspējīgākus politiķus par latviešu gan būtu stipri ilgi jāmeklē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas