Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Gājiens nevar sasniegt mērķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zelma Birzniece
Z
Skolotaji,atvainojiet,bet paskatieties ari uz sevi.Par ko jus velejiet ceriba uz trekniem gadiem,kur jus bijat,kad vajad,zeja iet uz referendumu,lai tauta varetu atlaist saeimu,kapec skoleniem netiek macita Latvijas vesture,kam tik loti dala skolotaju pretojas,kur jus bijat ar saviem audzekniem Jelgava 25 marta.Ta ka nemaniju pie represetiem,kur bija jusu bijusie audzekni Lauksaimniecibas universitates studenti un vinu pasniedzeji?Ir laba paruna par skabargu otra aci un balki sava.Ejiet gajienos,protestejiet-tas jusu tiesibas,bet atceraties ari pienakumus
kuks
k
Bet kā ir citās Eiropas valstīs, cik % tur no budžeta atvēl izglītībai. VISS, ES JAUTĀJU tikai par % !!!!!! Ja Latvijā ir mazāk, kā citās valstīs - tad kāpēc. Un nau ko te muldēt, ka varbūt skolotāji ne vienmēr ir tajā augstākajā līmenī - protams cilvēki ir visādi. Bet iet runa par attīstītajās valstīs pieņemto proporciju - kāpēcmums tā ir mazāka. Tad jau Askolda darba devējs arī kādu dienu varētu pateikt - nu nau jau tie raksteļi vienmēr izcili - algu par 30% nost - un nepīksti. Ko tad Askolds darīs - argumentēs salīdzinot % ar kolēgiem....
Andris
A
Pat šaubu nav , ielās ir jāiet kāmēr politiķi sapratīs ka jāsāk ar lielām algām ,nevis ar skolotājum ,policistu ,ārstu untt.
abacus
a
Gājienam lielas jēgas nav, arodbiedrībai , šķiet tas vajadzīgs ķeksīša pēc .Jārīkojas būtu aktīvāk un lietderīgāk. Kāpēc, piemēram, netiek tiesā iesūdzētas pašvaldības, konkrēti - Izglītības pārvaldes, kuras jau tagad skolotājiem algas apgriezušas pielietojot, maigi izsakoties, ne visai likumīgas metodes. Šokē fakts, ka valsts pašvaldībām sen jau IR pārskaitījusi paredzēto naudu pedagogu algām pirmajiem šī gada astoņiem mēnešiem . Taču Izglītības pārvaldes izdod kaut kādus murgainus rīkojumus, uz kuru pamata skolotājiem netiek izmaksāti visi valsts jau pārskaitītie līdzekļi. Jautājums ir - kur paliek starpība?? Pret skolotājiem tiek izvērts rekets, un, diemžēl, lielumlielā daļa pedagogu paraksta visādus viņiem pasviestos papīrus (jo "visi dara tā") un jau vairākus mēnešus (kā nu kurā pašvaldībā) saņem apgrieztas algas , bet taisās iet gājienos pret valsti... Ja valsts pieņems lēmumu par algu samazinājumu , tad tas varēs stāties spēkā tikai nākotnē un tas , visticamāk, būs likumīgi... bet tas, kas notiek jau tagad izskatās pēc pašvaldību reketa pret skolotājiem. Šķiet, ka plašākai sabiedrībai un daļai skolotāju šīs nianses nav īsti skaidras. Protams, valstij iet grūti, izdevumi ir jāsamazina, taču tas ir jādara likumīgi
Dabas draugs
D
Svaka un padeviga Askolda domasana. Ko nu mes.....nav jau ko..... mes jau nevaram... vecs un noguris cilveks.
lauķis aizspogulijai
l
Tev gan laikam labāk patiktu praida gājiens.Bet ,lai paliek ,tā ir tava izvēle. Iesaku visiem augsti atalgotiem ierēdņiem samazināt algas, papildus visiem citiem samazinājumiem,par tādu summu,lai sanāktu tik cik pietrūkst skolotājiem,policistiem,lai tiem savukārt nevajadzētu samazināt.
lauķis
l
Te dažiem tā dīvaini sanāk.Jaunlaicēni Kalvīša valdībai kliedzā nelabā balsī nauda ir dodiet skolotājiem, ārstiem ,policistiem.Kalvītis bija vājš un piekāpās ,deva pa labi un kreisi.Paradoks nu pašiem jāņem nost. tRĪS GALVENĀS KATEGORIJAS ,KURĀM ALGU NEVAR SAMAZINĀT ,BET TAI VAJADZĒTU BŪT AUGSTĀKAI NEKĀ IERĒDŅIEM - IZGLĪTĪBAI(VISU VALSTS DARBINIEKU,IERĒDŅU,.....VADĪTĀJU DARBA SPĒJU PAMATU PAMATS),VESELĪBAI (SLIMI UN KROPĻI NE PAŠI SEV NE CITIEM NEVARĒS PALĪDZĒT,NE ARĪ SAKARĪGI STRĀDĀT NEBŪS SPĒJĪGI),DVĒSELE (GARĪGI NELĪDZSVAROTI,AR ZEMU INTELEKTU, DVĒSELISKI NABADZĪGI CILVĒKI SĀPE GAN SEV GAN CITIEM).Gribētos teikt,katrā sādžā nepieciešami skolotāji,aptiekāri,mācītāji. Lietussargu dumpī intelekts bija ārkārtīgi zemā līmenī,janvāra akcijā tas pats,žurnālistu prāta un intelekta līmenis nožēlojams.Tam visam pamatā izglītības trūkums.Varbūt kādam arī veselības problēmas. Skolotājiem ir tiesības un viņiem ir jāiet ,jāprotestē un ar to jāpārliecina valdība beidzot neviss mazināt,bet SĀKT PELNĪT NAUDU ,LAI VARĒTU SABALANSĒT BUDŽETU. BEIDZOT JĀSĀK RAŽOT. Bet vēl joprojām muļļājam un muļļājam un tikai mazinām un mazinām.
aizspogulija
a
Es pilnīgi piekrītu - pašreizējai situācijai pasākums ir provokatīvs, populistisks, un pilnīgi neko nedos, izņmot to, ka tiks nevajadzīgi izšķiesti līdzekļi kārtības nodrošināšanai. Tie, kas šo balagānu rīko, izskatās, ka ar galvu nedraudzējas.
daļēji atbalstu
d
džekiņi, kas saņem tūkstošus, un kuru alga netiek samazināta, nekādi nav spējīgi saprast cilvēkus, kas pelna 400-500 latus un arī vēlas kaut cik normāli dzīvot.
Vilis
V
Tikai naivais var domāt, ka pēc pastaigas pa Rīgas ielām sagaidīs algas pielikumu vai nesamazinājumu. BET - gājiens ir atgādinājums, ka ar skolotājiem ir jārēķinās, un tas ir mērķis, kas ir sasniedzams! Virsrakstā teikto noteikti apstrīdu!!!
Pūce
P
Ja budžeta problēmu risināšana notiktu pēc būtības nevis mehāniski - sākot no mazāk atalgotā gala, tad arī būtu par ko domāt un diskutēt. Tagad nav nekāda iemesla neiet, skolotāji ne ar ko nav sliktāki vai nevajadzīgāki par piensaimniekiem, tikai viņiem nav to asiņaino govju galvu, ko paņemt uz Rīgu. Nez vai cienījamais komentētājs, apzinoties valsts grūtības, raksta savus komentārus par 100 Ls mēnesī vai varbūt būs ar mieru par to pašu naudu iet skolā mācīt vēsturi, pastrādāt laukos par kādu policijas iecirkņa inspektoru (ir iespējas dabūt dārziņu) vai varbūt padzēst kūlu.
:o)
:
Skolotājiem algas ir par mazu, tas ir skaidrs. Diez vai viņiem būtu jāmazina algas arī šajā vispārējās taupības laikā. Bet izglītības sistēmā ir daudz, pārāk daudz pozīciju, kur var ietaupīt. Piemēram, paskatamies, cik liela ir atšķirība algās direktoriem, viņu vietniekiem un ierindas pedagogam! Paskatamies, cik daudz vietnieku ir direktoram! Dažā labā koledžā ir pieci (pieci!) vietnieki direktoram! Pačekojiet, piemēram, Rīgas celtniecības koledžas mājas lapā - direktora vietnieks vietnieka galā! Bet cik tur ir studentu? Jāsmejās! Pa direktora vietniekam uz pārdesmit studentiem! Un tā ir daudz kur. Paskataties, kādus iepirkumus veic skolas un it īpaši koledžās un augstskolas! Tur ir plašs lauks taupīšanai, neķeroties pedagogu algām. Ar steigu ir jāpārskata mācību programmas, kur stundu skaits gandrīz katrā priekšmetā ir bezjēdzīgi liels, jo vajag taču nodrošināt pasniedzējus ar slodzi. Tai vietā lai pieliktu algu un samazinātu strādājošo skaitu un slodzi vienam strādājošam. Tā arī pazūd izglītības kvalitāte, jo lai nopelnītu iztikai, ir jāņem liela slodze, bet strādājot lielu slodzi, nav iespējams nodrošināt darba kvalitāti. Tā ka gājiens ir bezjēdzīgs, taču problēma paliek.
Tā, lūk!
T
Gribētos kaut kur izlasīt, kādi ir skolotāju priekšlikumi par naudas ietaupīšanu viņu nozarē. Varbūt varētu palīdzēt ministrei atrast citus variantus, ja grib saglabāt algas. Tā būtu izglītotu cilvēku cienīga rīcība, nevis staigāt pa ielām. No tā naudas vairāk nebūs.
!!!
!
Ļoti sakarīgs raksts. Pat visneattapīgākajiem izglītības darbiniekiem vajadzētu saprast...
izbijis valsts patriots
i
Par progresīvo nodokli.Reāli tam būtu jāsāk darboties sākot ar ienākumiem kuri pārsniedz 2000-2500 LATUS MĒNESĪ. Tā būtu summa par kuru nevarētu būt iebildumu vismaz 2\3 iedzīvotāju jau nu noteikti. Ja progresīvais sākas ar 400-500 latiem tad protams būs idiotisms. Tikai tiem kuri ir pret to, lai labi padomā,ja Lembergam no saviem 250 miljoniem pat 100 nomaksājot nodokļos būtu jābrēc ---protams nē varētu turpināt tādā pat garā. Pat viņa melnos darījumus varētu atspēkot ,bet viņš taču kārtīgi par to maksā--mazbērni noteikti buūs miljardieri. Tas viss atiecas ne jau tikai uz Lembi,bet ja šajā valsts sitūācijā šinī ziņā neko nedarīs būs bēdīgi .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas