Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Gruzija spīlēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
to DX
t
taisniiba DX, Sakašvili vajadzēja rīkoties drusku gudrāk, bet nu gruzīni jau ir tādi emocionaali, mēs barikādes 1991. gadā bijām prātīigaaki
DX
D
3 nedelas atpakaļ biju Sočos, kas ir 50 km no robežas ar Abhaziju. Sočos strādā daudz viesstradnieku no Kaukāza, respektīvi arī Abhāzijas. Jau taja brīdī situācija bija saspilēta, ziņās paradījas informacija par apšaudēm un spradzieniem, kas pec krievijas ziņām - nāca no gruzīnu puses. Uz manu jautājumu vietejiem - ko tad tur gruzīni šaudas - dauzdie sminēja, kas lika saprast ka visi to saprot - tas ir rūpigi un iepreikš izdomats krievijas plāns ka ievilkt gruziju uz konfliktu. daži par to runāja atklāti. budams krievu izcelsmes latvijas pilsonis, gribetu ierosinat partraukt krievu masu mediju raidišanu LV teritorijā, vismaz zinjas un analitiskas programas. daudzi cilvēki (nespejot analizēt vai arī neparvaldot latviešu vai svešvalodas) iespaldojas no tas melīgas propagandas un tas ir reals drauds latvijas drošībai. ps manuprāt grūzija ari pieļāva klūdas. iespējams vajadzēja pievērst lielāku sparptautisku uzmanību pirms iet uzbrukumā pret separatistu provokācijām.... varbūt grūzijas nakts uzbrukums bija parak bargs un negaidīts prieks civilājiem (kaut gan ziņojumi ir dažadi no dazadām pusem), jebkura gadījuma - klūdas tika pieļautas grūzijas teritorijā, un tikai grūzijas tauta (nevis kads cits) var vērtēt savus (demokratiski izvēlētus) līderus.
Jāa.
J
Ja parunā ar krievvalodīgajiem, viņi tiešām uzskata, ka gruzīni ir vainīgi pie Dienvidosetijas mierīgo iedzīvotāju apšaudes. Droši vien šos uzskatus lielā mērā ietekmē Krievijas propoganda un impēriskā domāšana, bet tur noteikti ir arī daļa taisnības. Arī mēs nezinam visu. Bet, viennozīmīgi skaidrs ir tas, ka karš nav nekas labs. Ieguvēji no šitās agresijas ir abas lielvalstis, bet zaudētāji - parastie cilvēki, kas padarīti par ķīlniekiem pasaules vareno ekonomisko interešu priekšā
Zigurds
Z
Komentāros Somijas un ASV presē atradu Putina salīdzinājumu ar Hitleru. Htlers sagrāva Čehoslovākiju, izmntojot Henleina Volksdeutch. Tagad Putins tieši tāpat paziņojis, ka aizstāvēs krievus ar ieročiem. To arī redzam Gruzijā, kuras "separātistiskās"provinces pārvalda čekisti. Putinam radusies lieluma mānija. Cars Putins. Krievija nekad un nekādos laikos NAV pildījusi ne savus līgumus, ne solījumus. Viss atkarīgs no cara iegribām. Atšķirībā no Austrijas armijas jefreitora, krievu KGB puspulkvedis ir nežēlīgāks, atriebīgāks, melīgāks un viltīgāks. Ja jefreitors vēl domāja par savu tautiešu labklājību, tad puspulkvedim viņa tautiešu dzīvības pilnīgi neko nenozīmē.
Nu!
N
Patiesību grūti izlobīt. Vienu gan zinu skaidri, ka kopš padomijas laikiem Krievijas TV Nav mainījusies ne par mm. Tā melot, tā maisīt gaisu prot tikai viņi. Pretīgi un reizē arī priecīgi, ka tomēr , lai kā -mums daudz maz stāsta taisnību.
dzeris - Ērglis
d
Ja viņš tiešām būtu savu panācis, tad es neko neteiktu, bet ar šo avantūtru viņš izpostīja Gruzijas ekonomiku , pilnībā zaudēja visas teritorijas, kuras uzskatīja par savējām plus vēl Kadoras ieleju, viņa dēļ Gruzija piedzīvos lielus pazemojumus no Krievijas, nemaz nerunājot, cik upurus šī avantūra prasīs. Lai viņam būtu kādi viscēlākie mērķi, bet cilvēks, kas atbild par valsti, tā nedrīkst rīkoties, man patīk Gruzija, es tur esmu bijis vairākas reizes, tāpēc man nepatīk, ko dara Saakašvili.
Ilmārs
I
Jā, atkal izpaužas Krievijas dubultmorāle, viņu "mirotvorci" atvairīja Gruzijas agresiju Dienvidosetijā. Agresors ir tas, kas iebrūk svešā valstī. Vismaz tā es to saprotu. Ja Krievijas specdienesti sarīkoja sprādzienus Maskavā un citur, lai būtu iemesls sākt 2. Čečenijas karu, tad ko var gribēt tagad, kad Krievija atkal grib kļūt par Impēriju.
Ērglis
Ē
Domāja par 10 upuriem, kuri bija cietuši apšaudē ar Osetīnu nemierniekiem. Ja godīgi, nesaprotu, kāpēc tu uzbrūc Saakašvilli - viņš centās atjaunot konstitucionālo kārtību savas valsts teritorijā pēc tam, kad seperātistiem tika piedāvāti viens pēc otra lieliskāki autonomijas varianti ar iespējām nākotnē būt neatkarīgiem. Padomā, vai, ja Daugavpils rajonā pēkšņi izdomātu krievi dumpoties, tu viņiem panāktu pretī, atdodot Daugavpils rajonu - vai tomēr mēģinātu atjaunot kārtību? Es saprotu, kāds ir tavs domu gājiens - un ikviena cita, kas vaino Gruziju - sak, lecies ar stipro skolas kausli, dabuji pa seju pats vainīgs. Tipiska domāšana latviešiem. Jo pretī stāvēt kauslim un iedot viņam pa seju protams neskaitās labi, vēl norausies.
CR
C
Apbrīnojami vērtējumi. Ja manā valstī kāds lohs sāk kūdīt iedzīvotājus pret konsticionālo iekārtu man ir tiesības šim loham dot par muti, tas ir viss. Jo ja šim loham kaut kas nepatīk lai vācās. Te nav runa par nerviem vai kaut ko citu, bet elementātrām lietām, ko sarpot visa rietumu pasaule izņemot Krievija. Par konfliktu - 100% Krievijas provokācija, kas jau aizsākās ar "neitralajiem miera uzturēšanas spēkiem", salīdzinājumam tas būtu tas pats, kas vilku ielaist aitu barā, nākamais pilsonības izdalīšana abhāziem un osetīnierm, es uzskatu, ka jau tad šiem "pseido pilsoņiem" bija jāpalūdz atstāt Gruziju, jo uz kāda pamata tad tur atrodas vesels bars "Krievijas pilsoņu", jo beigās šis gājiens noder kā motīvs iebrukumam "naših bjut". Protams, tad seko virkne provokāciju un rezultātā karš. Krievijas patiesie mērķi - gāzt pastāvošo Gruzijas prezidentu un valdību un iecelt marionetes, kuras ātri vien pakļautos Krievijas diktātam un aizmirstu par NATO un ES. Tāda lūk ir realitāte un tas diemžēl tikai apstiprinār dzirdot ko Krievijas napaleoni (Dima un Vladiks) buldurē, proti, ar esošo prezidentui mēs nevaram vienoties, ar jauno jā. Vēl kas, bet pats sliktākais esošajā situācijā - proti, Krievija pārbauda ES un NATO reakciju, ja tā būs skarba, Krievija apstāsies, ja nē, tad rindā ir Ukraina, Moldova un.......... Ja gribat klausīties pasakas, tas RTR, NTV un citi Krievijas kanāli ar to tieši nodarbojas.
Dace B.
D
Ļoti labs raksts, Askold!!!
Izc. revolucionārs
I
Zinot, ar ko ir darīšana, varēja nervus arī pievaldīt. Tagad jāskatās, ka Gruzijas teritoriālā vienotība netiek atjaunota jau Krievijas sastāvā - ja ne oficiāli, tad faktiski. Jo mērķis Krievijai nepārprotami ir tieši tāds.
sisi
s
,,neiztureja nervi'' ko tas noziimee ja esi pie valsts stures?
dzeris
d
Nevis "Gruzijai neizturēja nervi", bet Saakašvili izrādījās bezatbildīgs un nekompetents gan politiķis, gan armijas virspavēlnieks, kas iegrūda Gruziju bezdibenī. Visi rietumu komentētāji uzdod jautājumu - ko viņš domāja, kad deva pavēli iebrukt Chinvali? Un tie, kas tagad aicina iesaistīt šinī karā NATO spēkus, ir tikpat bezatbildīgi. Tagad visi spēki jāveltī kara pārtraukšanai, nevis eskalācijai.
Bronks
B
Labs raksts, ne pielikt ne atņemt. Taču skaidrs ir viens, ka paļauties uz ES un NATO ir liela vieglprātība Latvijai. Krievi izdomās tikai labu ieganstu un sis abas organizācijas kā paralizētas tikai stenēs un vaidēs, un motīvs būs tāds pats kā Gruzijas situācija- Mēs takš nevaram sākt 3 pasaules karu dēļ kaut kādas Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas