Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Askolds Rodins: Misijas sākums

Trešdien darbu Gruzijā sākusi Eiropas Savienības (ES) novērotāju misija. Saistībā ar šo notikumu Gruzijā bija ieradies ES pārstāvis starptautiskajās un drošības lietās Havjers Solana, kurš paziņoja, ka ar laiku novērotāji tiks izvietoti visā Gruzijas teritorijā, t.i., arī Abhāzijā un Dienvidosetijā.

Pret to iebildīs Krievija, kas atzinusi abu Gruzijas separātisko provinču valstisko neatkarību. Šobrīd tas gan nav īsti aktuāli, iesākumam būtu labi, ja novērotājus brīvi ielaistu t.s. buferjoslā, teritorijā, kuru Krievija radījusi patvaļīgi un kurā joprojām atrodas Krievijas karaspēks. Kremlis to dēvē par miera uzturēšanas spēkiem, kaut arī Krievija kā konfliktā iesaistītā puse pēc definīcijas nevar dislocēt konflikta zonā savus miera uzturētājus. Krievijas karaspēkam jāatstāj buferzona līdz 10.oktobrim. Rodas iespaids, ka Krievija meklēs ieganstu to nedarīt, ja reiz misija sākās ar to, ka ES novērotājus negribēja ielaist pat buferzonā, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas norādījumu. Krievijas Ārlietu ministrija runā par tehniskiem sarežģījumiem — tiekot veidots novērotāju un Krievijas miera uzturētāju sadarbības mehānisms. Par kādu sadarbību var būt runa, ja Krievijas karaspēkam jābūt ārpus buferzonas jau pēc nedēļas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas