Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Askolds Rodins: Nenaturalizējieties

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Maris
M
Fak! Ko raud - nevajag anturalizeties. Ari vaciesi pec 700 gadiem aisbrauca. - ari krievi ( JACER)AIZBRAUKS.
krievs
k
liek tak tos krievu mierā. lai brauc. viņiem naftas gana, lai prezidents pumpē.
bobo
b
tas viss beigsies ar to, ka daļa krievu aiztīsies uz krieviju. jau tagad gaišākās galvas dodas uz krievu universitātēm, kur mācīties ir lētāk un daudzos gadījumos arī labāk. bet par ES nošāvāt greizi. tāda ir šenegenas būtība - ja kādam ir legāla uzturēšanās vienā no dalībvalstīm, tad tas automātiski nozīmē, ka var brīvi pārvietoties arī pa visām citām, pat bez dokumentu kontroles. nu vai tad patiešām mums vajadzēja paliekt pie tām dumjajām robežām, kas vismaz man likās prāta nepilnības zīmes - īpaši tās starp latviju nu igauniju/lietuvu. arī krieviem jādod brīvas tiesības izvēlēties, kādā kultūras areālā eksistēt. šāds krievijas dekrēts tikai veicina lietu nostāšanos savās īstajās vietās. ļaut nevis aizliegt.
Йа креведко
Й
Bet nu pietiek te vāvuļot pēc sava hutora jeb viensētas mājas. Hitlers arī ir domājis, ka viņa idejas ir unversālas, bet izradījies, ka nav pat pasaulei, bet viņa "ridnaj" dzimtajai Vācijai tās bijušas nāvejošas. Tāpat ar jums, vai ne? Varbūt kādas citas, "neridnas", nedzimtas zemes pilsonību vajadzēja pieprasīt arī šiem pasaules svetočiem jeb gaismas nesējiem, kā (citāts no Vikipedijas) Данте, Т. Кампанелла, Г. Лессинг, И.В. Гёте, Ф. Шиллер, И. Кант, И.Г. Фихте? Jautājums idiotisks, vai ne. Bet jūs mani to pašu vaicāt. Viņi visi ir bijuši kosmopolīti, bet viņiem paveicās piedzimt ne Latvijā un ne mūsdienās.
Apsveicami!
A
Jo mazak reali neintegreti (es domaju, garigi vel Krievijas informacijas telpa dzivojosi) krievi naturalizejas, jo labak Latvijas politiskajai kulturai. Tadel Medvedeva solis no Latvijas nacionalas passaglabasanas viedokla ir tiesam apsveicams!
Jautrais
J
Un nacionālais stulbums, braucot sabiedriskā transportā, valsts iestādēs, un citas vietās šad tad ir kauns , ka esi Latvietis. No ķēķa "kundzi" dāmu neuztaisīt, angļi par to strīdas, bet dzīves prakse pierāda pretējo.
Jautrais
J
Labs rakstiņš priekš tukšgalvainiem. Pirmajās klasēs gāja anekdote, ka gudri mati pamet stulbu galvu. Ir žurnālisti, kuri uzķeras uz pliku āķi ( varbūt ar labu ēsmu), 20. gadu stulbums ar nepilsoņiem var izraisīt vēdergraizes arī labiem kuņģiem. Sāk apnikt lielais krievu bubulis, kad pašu tautu meitas ar bāleliņiem ir sliktāki par ..... Onkulis aiz dīķa arī nav svētais gars.
chr
c
Tad jau Йа креведко ar ārkārtīgi nopietno pamatojumu "manas mājas ir pasaule" var droši mēģināt pieprasīt krievvalodīgajiem pilsonības nulles variantu arī, piemēram, Spānijā vai Kotdivuārā. Lai veicas! Savukārt izvēle praktizēt noteiktu profesiju, kas atļauts tikai pilsoņiem, Latvijā nevis Krievijā, jau ir maz solītis, Jūsu vārdiem runājot, dzejas, bet maniem vārdiem - valstspiederības virzienā.
Йа креведко
Й
Izsakoties Čehova vārdiem, manas mājas ir pasaule, jo viņš sacījis tā, ka dzīvajam vajag visu zemeslodi. Bet blēņas tādēļ, ka pilsonību gribošajiem motivācija pilnīgi sadzīviska bez skaļiem vārdiem, tā ir darbs (jo Latvijā tomēr pastāv profesiju aizliegumi) un iespēja ceļot pa pasauli. Bet dzeja, tā ir cits žanrs, kam maz kopīga ar reālo cilvēku motivāciju.
chr
c
Laboju: Galvenais - lai šie cilvēki pirmkārt paši sev izšķiras, kura tad ir viņu valsts - Latvija VAI Krievija.
chr
c
Kāpēc ar pašapmānu? Piekrītu, daļēji es paudu wishful thinking - būtu muļķīgi cerēt, ka arī jaunajos apstākļos visi naturalizējušies jaunpilsoņi būs ārkārtīgi lojāli un cienīs pamatnācijas valodu un kultūru, taču, par laimi, personīgi pazīstu arī tādus krievvalodīgos pilsoņus - visi nav tādi kā Йа креведко un vēl naidīgāki pret savu(?) valsti. Galvenais - lai šie cilvēki pirmkārt paši sev izšķiras, kura tad ir viņu valsts - Latvija un Krievija. Vai cien. Йа креведко pats sev uz šo kautājumu ir atbildējis? Man tas no šīs personas līdz šim publicētajiem komentāriem tā arī nav kļuvis skaidrs.
Йа креведко
Й
Kaut kādas blēņas te rakstāt, nodarbojamies ar pašapmānu (chr 14:06) un to pašu un slaveno krievu nīšanu (politikis 12:24).
chr
c
Man gan šķiet, ka Krievija, atļaujot bez vīzām ieceļot Latvijas nepilsoņiem, ir rīkojusies slavējami. Līdz ar to naturalizēsies tikai tie, kas patiešām jūtas piederīgi Latvijai, nevis tikai (ceļošanas u.c.) labumu meklētāji. Tādējādi mēs varam cerēt uz nelatviskās izcelsmes jaunpilsoņu kvalitāti no lojalitātes viedokļa uz kvantitātes rēķina. Vai mēs patiešām gribam nelojālu (vēlēt tiesīgu!) pilsoņu baru, kas par pilsoņiem kļuvuši merkantilu labumu dēļ, vai tomēr mazāku skaitu jaunpilsoņu, kuru lojalitāti apšaubīt ir stipri mazāks pamats? Tiesa, nevajag arī nepilsoņiem ļaut sēdēt uz diviem beņķiem un padarīt viņus priviliģētākus par pilsoņiem - viņiem jāpiemēro stingrākas normas attiecībā uz ja ne ceļošanu, tad vismaz ilgstošāku uzturēšanos ES valstīs. Lai paši izšķiras, kam vēlas būt piederīgi: ES vai Krievijai.
Hugo
H
Tas ir labi, lai tik viņi brauc uz tēvzemi krieviju un ievērtē kur labāka dzīve :DD Varbūt, pēc tam, kad būs redzējuši krievijas bomzību pārstās īdēt par apstākļiem paganajaa latvijaa :)
politikis
p
Ko vaimanta, lai tik sie nepilsoni brauc uz Krieviju, ta ir vinu izvele. un nevajadzetu vieniem cela staties ar kaut kadiem kardinajumiem par integraciju. Domaju,ka integracijas jautajum sir atrisinats, jo ES, Krievija lauj Latvijas, Igaunijas nepilsoniem celot pa so telpu, tas nozime, ka viniem nav fizisku ierobezojumu un pilsonibas peinemsana Igaunija, Latvija klust par katra nepilsona brivu izveli bez jel kadiem spiedieniem no ES, Krievijas. Paldies Krievijas prezidentam, parlamentam par to, ka vini beidzot atrisnaja so jautajumu, kaut gan tiesi kremlis, MAskava bija ta kura balva, kerca katra saieta, sanaksme par to, ka Igaunijas, Latvijas pilsoni ir apdaliti, bet nu tas ir beidzies un par to ir tikai japriecajas Latvijas, igaunijas valdibam. Latvija integracijas birojs ir jalikvide, atstajot tikai darbiniekus, kuri var pienemt eksamenus latviesu valodas, Latvijas vestures zinasanas no tiem cilvekiem kuri velas iegut Latvijas valsts pilsonibu, jo no skolam jauna paudze, kuri macas latviesu skolas, beidz skolu ar valsts valodas zinasanam, tiem ir janokarto tikai formulitates. Gan Latvijas valdiba, gan Igaunijas valdiba ir japasaka lliels paldies Krievijas prezidentam par to, ka tas palidzeja tikt gala ar nepilsonu jautajumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas