Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Politikas imitācija kalnos

Vakar Dienvidosetijā notika tas, ko publiskajā telpā visbiežāk dēvē par parlamenta vēlēšanām. Ar Krievijas durkļiem pērn augustā uzstutēto un šo pašu durkļu sargāto Dienvidosetijas "valstisko suverenitāti" bez pašas Krievijas atzinusi — vismaz tā tiek uzskatīts — vēl tikai Nikaragva.

Marionešu "valstī" nav pat puslīdz precīzi zināms ne iedzīvotāju, ne balsstiesīgo skaits, bet vēlēšanu gali, protams, tiks savilkti. Jaunajā "parlamentā" (34 vietas) iznāk savs kaktiņš gan pozīcijai, gan opozīcijai. Ja ne citādi, par to parūpēsies Krievijas atsūtītie "starptautiskie" novērotāji.

Demokrātijas imitācija ir kopš PSRS laikiem labi pazīstama masu rotaļa, kas Krievijā atguva otro elpu līdz ar Vladimira Putina iesēšanos prezidenta krēslā. Nav nekāda pamata domāt, ka Dienvidosetijā notiek kaut kas cits.

Dienvidosetijas un Abhāzijas valstiskās neatkarības atzīšana pieder Krievijas pagājušā gada lielākajām kļūdām. Par to nākas maksāt, un ne jau tikai naudā vien. Fakts, ka abu Gruzijas separāto provinču neatkarību nav atzinusi neviena NVS valsts, labi ilustrē, ko tās klusībā domā par lielo brāli. Krievijas vienīgais reālais ieguvums ir kara bāzes, kas dod iespēju apdraudēt Gruziju.

Jaunuzradušās "kaimiņvalstis" Krievija, no vienas puses, tā kā nevar pamest likteņa varā, taču, no citas ,— nav skaidrs, ko ar tām pasākt tālāk. Skaidrs ir tikai viens — ēst būs jādod.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas