Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Rūpniecības pavasaris

Nedēļas nogalē Latvijas sabiedrības uzmanības centrā, dabiski, bija Saeima un valdība. Kā otršķirīga parādījās ziņa, kas, iespējams, var izrādīties pat ļoti nozīmīga. Salīdzinot ar martu, aprīlī Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 4,8%, un tas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Tā vēsta ES statistikas birojs.

Pie mums tomēr ir tirgus ekonomika, un tas dod pamatu uzskatīt, ka rūpniecība nestrādā, lai saražoto uzkrātu noliktavās. Tātad tās precēm ir noiets, kaut arī lielākā vai mazākā mērā ekonomikas lejupslīde ir aptvērusi visu to pasaules daļu, pie kuras mēs piederam.

Var jau teikt, ka viena bezdelīga pavasari nenes, pagaidīsim, kādi būs maija skaitļi. Taču pat tad, ja tie izrādīsies krietni pieticīgāki, tie tomēr liecinās par tālāku izaugsmi, un varēsim sākt domāt, vai tikai mūsu rūpniecība nav sākusi rāpties ārā no bedres vai vismaz tā kārtīgi atspērusies.

Ir tāda sena patiesība, ka krīze vienmēr paver arī jaunas iespējas, jautājums tikai, vai cilvēki prot tās saskatīt un likt lietā savās ražotnēs. Ja pozitīvā tendence saglabāsies, varēsim secināt, ka vismaz daļa mūsu rūpnieku izdarījusi to, par ko visapkārt tiek tik daudz runāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas