Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Askolds Rodins: Vēsture pamatskolā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Juris
J
Ja kāds domā, ka vēsture ir apolitiska, tad viņš kļūdās. Jo padomju laikos mācīja izkropļotu, komunistiskai ideologijai pielāgotu Latvijas PSR vēsturi, kura neatzina ne Latvijas okupācijas faktu, ne varmācīgu Latvijas valsts iznīcināšanu un tās iekļaušanu PSRS sastāvā. Joprojām vēsturē apiet neērto kolaboracionisma tēmu, kas mums kā kalpu tautai tik raksturīga. Daļa ierēdņu un skolotāju joprojām to visu grib atšķaidīt pasaules vēsturē, lai tikai nebūtu lietas jāsauc īstos vārdos. Bet jaunajai paaudzei ir tiesības zināt patiesību, lai arī cik skarba tā nebūtu. Tas ir vajadzīgs tādēļ, lai valstij grūtā brīdī atkal netiktu pieļautas kļūdas.
izskatās
i
Ozoliņš iestājies ZZS :) Es piekrītu Sodībai - arī man nākas lasīt daudz pamatinformācijas, lai radītu pamatu mūsdienu notikumu izpratnei...
Haris
H
Rodins (un "Diena") sākuši atbalstīt Latvijas vēstures atsevišķu mācīšanu?!... Kas tad nu? Gadiem ilgi gaf-gaf Ozolinš atspēries kopā ar Sorosa stutētām "Latvijas vēstures skolotāju apvienībām" nikni rēja pretī. Kas noticis tagad?:)
Uno
U
savas valsts vēsture jāmāca un jāzin- šeit nu Koķi var atbalstīt
ZZtop
Z
Šī IZM ISEC eksperimenta būtība: 4 + 3 = 7 3 + 4 = 7 secinājums 7 = 7
sodiba
s
es uzskatu, ka skolās nav problēma ar latvijas vēstures mācīšanu. Cauri gadiem ļoti daudz sīkumu un nozīmīgu notikumu caurskatīts. Tomēr lielākā problēma, manuprāt, ir ar pasaules vēstures mācīšanu. Šis kurss tiek pasniegts absolūti nemūzdienīgā manierē, koncentrējoties uz Eiropu un neņemot vērā mūsdienu ģoepolitiskus aspektus bez kuru zināšanas šodienas pasaulē mēs diemžēl esam neicības. Man ir kauns pa to,ka skolas laikā pasaules vēsture aprobežojas ar amerikas atklāšanu, lielo franču revolūciju un abiem pasaules kariem. kopš skolas sola, esmu ar to vien nodarbojusies, lai paplašinātu savu redzes loku, jo man diemžēl neizstāstīja stāstus par Tuvajiem austrumiem, Ķīnu, Indiju un kur nu vēl par Latīņameriku. Protams, ka nav jāiegaumē simtiem detaļu, taču kaut kāds skatījums par pasauli jārada, citādi mēs tādi primitīvi tā arī paliksim, labākajā gadījumā, zinot vien Latvijas vēsturi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas