Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

ASV sūtnis: Latvijai nav jāsasteidz priekšlikumi par kompensācijām holokaustā cietušajiem

Pašlaik galvenais ir atsākt konstruktīvu dialogu ar Latviju par kompensāciju piešķiršanu holokaustā cietušajiem, bet konkrētus priekšlikumus šajā jautājumā izteikt pēc rūpīga izvērtējuma, atzina ASV īpašais sūtnis holokausta jautājumos Duglass Deividsons.

Viņš uzsvēra, ka šo jautājumu nav vajadzības skatīt sasteigti un pašlaik nav runa par konkrētiem priekšlikumiem vai uzdevumiem par kompensāciju un īpašumu atdošanas apmēriem. Viņš arī nav ieradies Latvijā sniegt konkrētus padomus, bet gan rosināt atsākt sarunas par šo tēmu.

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Kalniņš arī teica, ka jautājums par holokausta laikā atsavinātā ebreju kopienas un bezmantinieku īpašuma atdošanu ir risināms šā Saeimas sasaukuma laikā un diskutējams sadarbībā ar juristiem un Ministru kabineta locekļiem.

"Par šā jautājuma vēsturisko un morāles pusi mēs esam vienisprātis, bet problēma ir šā jautājuma juridiskā puse. Es aicinātu šo jautājumu nevienkāršot un ļaut pie tā piestrādāt," sacīja Kalniņš.

Viņš arī atkārtoti norādīja - lai gan 9.Saeima šo jautājumu jau ir vētījusi un noraidījusi kompensāciju maksājumus, pašlaik Saeimas sastāvs ir krietni citāds un diskusijas par šo jautājumu var risināties atšķirīgi.

Jau vēstīts, ka Deividsonam vizītes laikā Latvijā otrdien paredzētas tikšanās arī ar premjeru Valdi Dombrovski (“Vienotība”), tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu (“Vienotība”), bet trešdien viņš dosies uz Ārlietu ministriju

2006.gadā valdībā tika sagatavots likumprojekts, kas Latvijas valsts ebreju kopienai paredzēja izmaksāt 32 miljonus latu, taču toreiz Saeima to noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas