Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atrod naudu pensiju piegāžu sadārdzinājuma kompensēšanai

Nauda pensiju piegāžu tarifa sadārdzinājuma kompensēšanai ir atrasta, ceturtdien Saeimas sēdē atklāja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV). "Labklājības ministrija ir darījusi visu, lai rastu iespēju kompensēt pakalpojuma sadārdzinājumu visām personām, kuras izvēlējušās izmantot pasta pakalpojumu pensiju piegādei," sacīja Petraviča.

Ministre skaidroja, ka, pārskatot izdevumus, rasta iespēja kompensēt sadārdzinājumu visiem, kas izmanto minēto pakalpojumu. Sadārdzinājuma kopējais apmērs ir aptuveni divi miljoni eiro. Priekšlikums kompensēt sadārdzinājumu iekļauts nākamā gada budžeta prioritātēs.

"Nauda ir rasta. Kompensācija tiks nodrošināta visiem, nedalot kategorijās," uzsvēra politiķe.

Jau ziņots, ka no 2020. gada VAS "atvijas Pasts noteiktā maksa par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pensiju, pabalstu vai atlīdzību piegādi dzīvesvietā būs 4,88 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā patlaban, bet no 2021. gada par šo pakalpojumu būs jāmaksā 5,28 eiro.

Daļa no sabiedrības, kā arī atsevišķi koalīcijas un opozīcijas politiķi pauduši kritiku par šādu situāciju. Ministru prezidents uzdeva labklājības ministrei un satiksmes ministram kopīgi rast risinājumu valsts pensiju, pabalstu un atlīdzību piegādes izmaksu sadārdzinājuma kompensēšanai. Kariņš aicinājis izvērtēt iespēju rast finansējumu Labklājības un Satiksmes ministriju iekšējos resursos.

Top komentāri

Lucite
L
Ministre ir tik debila idiotene, ka nezina pat to, cik pensionariem Latvija tiek piegadatas pensijas uz majam, lai gan sada informacija ir oficiali registreta, atzimeta visos kompjuteros.....sizofrenija tikai pienemas speka, ja jau ministrija ta vienkarsi metajas 2 milijoni eiro sur, tur..... Vai tiesam Latvijas valsts amatos tiek iestumti idiot, bezatbildigi kretini, jo vieniga prasiba ir, lai konkretais idiots, kretins butu kadas politiskas bandas- partijas loceklis?
Garāmejot subjektīvās pārdomās
G
Tā pensiju piegāde šodienas apstākļos nav nemaz tik vienkārša , kā varam iedomāties . Ja sieviete pastniece brauc ar automašīnu , bet daudzas brauc tikai ar velosipēdu un apkalpo desmit pensionārus kuriem pensija ir no 100 līdz 300 Eiro , tad pastniecei ir jāved vienā reizē vismaz 2000 līdz 3000 Eiro . Kurš vēlas par 400 Eiro mēnesī izvadāt pa dzīvokļiem naudu ? To saprot tikai tie , kuri ir strādājuši apkalpojot iedzīvotājus . Tagad situācija ir ļoti sarežģīta . Es domāju , ka šo naudu pensionāriem jāved nevis pastniekiem , bet apsardzes darbiniekiem - inakasātoru grupai par atsevišķu samaksu , kuri ir apmācīti pret uzbrukumiem un kuriem ir ieroči .
rūgtā patiesība
r
Tajā pašā laikā šai ministrijai nekādi jau gadiem neizdodas atrast līdzekļus, lai paceltu aprūpes iestādēs strādājošo algas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas