Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Ātruma" kampaņas laikā nav notikuši ātruma pārsniegšanas izraisīti traģiski negadījumi

Pēdējā mēneša laikā salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pagājušajā gadā noformēts par apmēram 15% mazāk protokolu par ātruma pārsniegšanu, noslēdzot pirms trīs nedēļām sākto kampaņu Ātrums. Nāvīgi viltīgs. Esi gudrāks!, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Kampaņas norises laikā uz Latvijas ceļiem nav noticis neviens traģisks negadījums, kuram iemesls būtu ātruma pārsniegšana, par Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieka Edmunda Zivtiņa teikto ziņo LETA.

Iepriekš CSDD informēja, ka gandrīz puse no administratīvajiem sodiem ceļu satiksmes sfērā tiek piemērota tieši par ātruma pārsniegšanu un gandrīz vienā trešdaļā avāriju vainojama ir atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana.

"Kaut arī savu braukšanas stilu nav iespējams izmainīt vienā dienā, autobraucēji uzmanīgāk seko līdzi situācijām, kad var braukt ātri un kad labāk braukt mierīgāk," kampaņu slavēja E.Zivtiņš.

Kampaņas ietvaros portālā Draugiem.lv veikta aptauja, kurā piedalījušies ap 40 000 respondentu. No tiem kampaņu ir pamanījuši vairāk nekā 85%, bet katrs otrais to atzinis par veiksmīgu. Turklāt vairāk nekā 5000 autovadītāju atzinuši, ka tieši kampaņas ietekmē daudz uzmanīgāk seko līdzi spidometra rādītājiem.

"Pirmo reizi satiksmes drošības kampaņa tika veidota kā psiholoģiskais trilleris. Ar ātruma tēla starpniecību no psiholoģiskajiem aspektiem sabiedrībai tiek skaidrots, kāpēc autovadītājam gadās iespiest pedāli grīdā. Bet ir jāapzinās šīs darbības sekas," norāda CSDD direktors Andris Lukstiņš.

Valsts policija kampaņas ietvaros pievērsa īpašu uzmanību ātruma pārsniegšanas problēmai un ierobežojuma zīmju ignorēšanai ceļu satiksmē, organizējot speciālus reidus, bet autovadītāji un citi satiksmes dalībnieki tika uzrunāti ar televīzijas un radio klipiem, kā arī vides reklāmām.

Kampaņa tika finansēta no OCTA līdzekļiem. Kampaņas kopējās izmaksas veidoja 32 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Sods Latvijā par pārsniegtu ātrumu zemākais ES

CSDD jaunās kampaņas varonis - Ātrums (noskaties arī kampaņas video klipus)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas