Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atstādinātā Tiesībsarga biroja darbiniece lūdz policiju sākt kriminālprocesu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TTT
T
Sniegbaltīte iet pie ārsta, Ginekalogam bēdu stāsta: salavecis vecais āzis Eglē pakāries un drāzis, Čiekuri un skujas bira Rūķi vai aiz smiekliem mira.
hm
h
Pilsoņa pienākumi mums katram jāveic jebkurā, tai skaitā arī arī darba laikā. Ja iestādes vadītājs visu dara likumīgi un to saprot, viņam nav jābīstas no sūdzētājiem.
brutalis-vertikalis
b
Hahaha! O jā! Tavai sugai ne vēlme saprast, ka eksistē konkrēti likumi, loģikās domāšanas. Tātad darba laiks ir tikai ierēdņiem? Interesanti, ko es ta daru? :) Privātā sektora strādājošie laikam neskaitās? :) Viņi nestrādā? Vai arī viņiem visiem bez izņēmuma ir pavisam atšķirīgs darba laiks, kas nesākas 8 un nebeidzas 17 un pāri?
Kunčaks
K
Lielākā daļa dubļu interneta komentos nāk no darba datoriem un darba laikā,jo pēc 17iem to skaits stipri noplok! Bet ierēdnīšiem-taisnības meklētājiem aldziņas maksā par strādāšanu,nevis par riešanos,cik slikti ir priekšnieki un cik slikti ka mums maksā tik lielas algas! Šeit apskatītajā gadījumā neapmierinātās meičas varēja pašas atteikties no savām pārmērīgi augstajām algām,ja uzskatīja ka atdeve no viņu darba neatbilst atalgojumam!
ehh
e
drusku žēl apsīša, jo būtībā jau viņš ir lādzīgs večuks. tikai šim amatam bezcerīgi nepiemērots un neprofesionāls. ko apliecina arī viņa teksti sižetā. Ja būtu līdz galam goda vīrs, tad atzītu, ka valsts intereses un cilvēktiesības ir stādāmas augstāk par viņa arī, protams, godīgo vēlmi ar šo ievērojamo algu uzturēt savus trūcīgos radiniekus, ko viņš nemaz neslēpj...
gm
g
"Pēc jūsu loģikas sanāk, ka darbiniekam ir tikai un vienīgi tiesības un privilēģijas, kuras aizsargā ne tikai normatīvie akti, vadlīnijas un visādas n-tās rekomendācijas. Nekas nav teikts par pienākumiem - darba pienākumiem, pienākumu darba devēja uzticēto mantu (datoru un IT resursus) un līdzekļus izmantot darba vajadzībām. Ar jūsu muti runā kārtējais neapmierinātais (pēc runas - neapmierinātā) ierēdnis (-e), kas to tik prot kā kasīties un cīnīties par savām tiesībām. Varbūt reizi par reizēm būtu jāatgādina, ka darbā ir jāstrādā." ------------------------------------- Lūdzu uzmanīgāk izlasīt ko es rakstīju - tas nav mans viedoklis. Par to var bezgalīgi diskutēt - cik tālu darba devējam ir tiesības uz darbinieka korespondenci no darba devēja @līdzekļiem. Te ir cita lieta uz ko precīzi norādu - likums šobrīd viennozīmīgi norāda, ka darba devējs nedrīkst bāzt degunu darbinieka korespondecē, pat ja tas ir no darba devēja @pasta adreses. Latvijas problēma ir tā, ka pats Tiesībsargs nav zinājis un to sapratis. Jautājums - kā viņš vispār spēj aizsargāt iedzīvotāju intereses, ja nezin pat šādas lietas.
Alla
A
varbuut es kljuudos, jo neredzeeju sizhetu, bet kur ir teikts, ka runa ir par darba e-pastu? apsiitis uzskata, ka var paarbaudiit darba e-pastus - varbuut tie arii ir e-pasti, ko no privaataa meila suuta sakaraa ar darbu? nu nez.
šausmas
š
Kriminālprocess pret cita cilvēka e-korespondences nesankcionētu lūrēšanu ir jāierosina viennozīmīgi. Nekad neviens nespēs pierādīt, vai informācijas sniegšana Saeimai ir pārkāpums vai nav, pat tad, ja darbinieces amata aprakstā konkrēti šāda "tiešā darba uzdevuma" nav. Slikti cilvēki ir tie, kuri izmanto dienesta stāvokli un administratīvo resursu, lai izrēķinātos ar nevēlamiem darbiniekiem, nereti slēpjot aiz tā pašu nelikumības. Šādus vadītājus jātiesā! Nedrīkst līst iekšā darbinieku failos! Ja to jādara, tad iepriekš jāsaņem kompentu iestāžu atļauja. Varbūt privātfirmās vēl var uz to caur pirkstiem skatīties, bet valsts un pašvaldību iestādēs - nu nekādi ne! Apsītim jāatkāpjas pirms vēl tiesa viņu nav sodījusi - gadījumā, ja šis kungs nelikumīgi ir ielīdis darbienieces e-pastā.
Skaistule
S
Nu, nu. Apsītis arī ir vecis! Parasti racējas ir sievietes. Kantoros viņas visu izrok un uzrok. Rok dziļi un pamatīgi. Veči tikai paraksta papīrīšus un piesavinās laurus Tā tas ir.
solaris
s
Personīgi man dīvainā kārtā būtu pat prieks, ja šajā gadījumā Latvija tiks [kārtējo reizi] apkaunota ECT (un tā ar garantiju būs, ja lieta nonāks līdz ECT). Jo Latvijai VAJAG attīrīties no PSKP funkcionāriem augstu valsts amatpersonu amatos. Kamēr Latvijā valdīs komunisti ar savu greizo domāšanu, tikmēr Latvija allaž būs tādā grāvī. Tāpēc stratēģiskā perspektīvā ir pat ļoti labi, ka Apsītis ir šādu ārkārtīgi smagu cilvēktiesību pārkāpumu izdarījis, par ko neapšaubāmi ir paredzēta kriminālatbildība. Lai taču cilvēki beidzot sāk mācīties cilvēktiesības!
replika
r
Ko var noteikti pārmest Apsītim, tad tā ir darbinieku atlase. Miljonāra sieva, lecīgas vecmeitas, stukačienes. Pārsvarā sēž kantorī un stumda papīrīšus.Ņemot vērā darba specifiku vajadzēja izvēlēties riktīgus večus - racējus, kas visu laiku būtu darbībā, kas spētu aiztāvēt cilvēku patiesās intereses.
carlito
c
Es tikai nesaprotu, kas tur nosodāms, ja Saeima zinās, kā birojs tērē līdzekļus? Kas tas par valsts noslēpumu? Visu amatpersonu algas, tāpat var redzēt pēc VID deklarācija vai birojs tādas neaizpilda un uzskata sevi par "ārpus visiem" pastāvošu ietādi? Ja tā, tad lai arī paši sevi nofinansē. Un Saeima, kā naudas devējs (apstiprina budžetu) ir tiesīgs zināt, kā tā nauda tiek tērēta.
mc2
m
Tiesībsargs ar Krimināllietu par cilvēktiesību pārkāpumiem-tas ir kruta. Nu tiešām atkal izvēle pēc principa-vislielākais kretīns?
brutalis-vertikalis
b
Jā jā, protams! :) Analfabētisms pāri visam, pāri visiem likumiem! Tikai tas fakts, ka tas var nonākt līdz Eiropas Cilvēktiesību tiesai (Ja Latvijas tiesa izblamēsies) ar nepārprotamu Dāces uzvaru, kas kārtējo reizi apkaunotu Latviju kā tiesiski atpalikušu valsti, tas bauriem šķiet pilnīgi normāli!
&omega
&
Diemžēl jāsecina, ka Apsītis ir vienkārši par vecu šim darbam. Izskatās, ka večuks ir jau iekritis dziļā bērnībā ar visām no tā izrietošajām sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas