Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Autovadītājs sūdzas, ka policija taujā, kurp viņš dodas

Trešdien Rīgā, Elizabetes ielā, kādu autovadītāju apturēja Ceļu policijas darbinieks un dokumentu pārbaudes laikā, izrādīja interesi par to, kurp autovadītājs dodas, apvaicājoties par braukšanas virzienu. Autovadītājs portālam Diena.lv pauda izbrīnu par šādu policijas rīcību un pieļāva, kā tā varētu būt saistīta ar dienesta izmantošanas kontroli, saistībā ar ko ieviests īpašs nodoklis. "Ko ar mani darītu, ja es neatbildētu?" viņš jautā.

Ceļu policija iespēju, ka šādi jautājumi uzdoti saistībā ar nodokli par dienesta auto kategoriski noliedz. Arī Valsts ieņēmumu dienestā pauda, ka nekas tāds nevar notikt, jo viņiem pašiem neesot par nodokli īsta skaidrība un tādēļ Finanšu ministrijai nesen nosūtīta vēstule, kurā lūgts izskaidrot, ko un kā kontrolēt.   

Valsts policijas pārstāve Linda Neimane arī norāda: "Šāda veida jautājumu ceļu policijas darbinieki var uzdot tikai, lai uzturētu draudzīgu sarunu ar autovadītāju."  Un autovadītājiem nav  nekāda pienākuma šādu atbildi sniegt.

Jurists Edgars Džeriņš, komentējot konkrēto situāciju, paskaidro, ka šāda rakstura jautājumi ir pieļaujami CP darbībā, lai noskaidrotu vai, piemēram, autovadītājs nav apreibinošu vielu iespaidā, tomēr arī tas neuzliek pienākumu autovadītājam sniegt atbildi. "Gadījumā, ja autovadītājam rodas aizdomas par CP darbinieku ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, būtu nepieciešams vērties tiesībsargājošās instancēs," informē E.Džeriņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas