Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Avīze: Austrumu slimnīca Bērnu slimnīcas pēdās?

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) konstatējis, ka Rīgas Austrumu klīniskā slimnīca nav izvēlējusies saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu ēku siltināšanai un logu maiņai. Atšķirība starp izvēlēto un noraidīto lētāko piedāvājumu ir pusmiljons latu, tā šodien raksta Latvijas Avīze.

Konkursā esot piedalījušies septiņi pretendenti un uzvarējis SIA Merks ar līgumcenu 2,4 miljoni latu (lētākais piedāvājums bijis 1,9 miljoni latu). IUB konstatējis, ka piektā dārgākā piedāvājuma izvēles iemesls šajā konkursā bija nevis saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma kritēriju īpatsvars, bet gan pretendentu, kuri piedāvāja zemākas cenas, noraidīšana, vēstīts Latvijas Avīzē.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) uzsvērusi, ka par iepirkumu procedūrām atbild IUB, bet pretendentu piedāvājumu analīze ir iepirkumu komisijas uzdevums. Savukārt Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka sacīja, ka to patlaban analizējot IUB slēdzienu un pirmdien pieņemšot lēmumu.

Iepirkuma komisiju vadījis slimnīcas saimnieciskais direktors Jānis Skvarnovičs, un V.Boka Latvijas Avīzei norādījis, ka negrasās te vilkt kādas paralēles ar Bērnu slimnīcu, kad iestādes vadītājs nav zinājis, kas notiek ar iepirkumiem viņa vadītajā iestādē. "Komentārus sniegšu par konkrētām, nevis emocionālām lietām, un tas būs pirmdien, kad būsim izanalizējuši iepirkumu biroja atzinumu. Atgādināšu, ka pirms vairākiem gadiem NATO mītnē Briselē atklājās nelikumības lidmašīnu iepirkumos. Atliek vien secināt, ka pat vislielākās kontroles nevar izbēgt no šādiem gadījumiem," Latvijas Avīze citē V.Boku.

Konkursa organizētājs J.Skvarnovičs ir bijušais Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības valdes priekšsēdētājs un kādreizējais Rīgas piena kombināta valdes priekšsēdētājs. J. Skvarnovičs, būdams slimnīcas valdes loceklis, Tautas partijai šovasar ziedojis 4000 latu (2007.gadā - 10 000 latu). J.Skvarnovičš nav partijas biedrs. TP birojā laikraksta žurnāliste noskaidrojusi, ka tur “par tādu personu neko nezinot”.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne informē, ka valdības vadītājs, visticamāk, pirmdien nāks klajā ar konkrētu rīcību, lai novērstu aizdomīgas un nelikumīgas darbības ar iepirkumiem par valsts naudu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas