Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Avīze: Repše nerimst

Lai arī valdošās koalīcijas partijas pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām sola saglabāt samazināto 10% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, kas šobrīd ir spēkā vairākām precēm un pakalpojumiem, Finanšu ministrijas (FM) darba kārtībā joprojām ir iecere nākamgad atcelt šo zemo likmi, visam piemērojot PVN pamatlikmi - 21%, šodien raksta Diena.

Jautāti, kāpēc šis priekšlikums joprojām ir FM dienaskārtībā, ja pie varas esošie politiskie spēki to neatbalsta, apvienībā Vienotība un Visu Latvijai! - TB/LNNK (VL! - TB/LNNK) Dienai noteica, ka samazināto PVN likmju atcelšanu kā vienu no risinājumiem, kā nākamā gada budžetā panākt starptautiskajiem aizdevējiem solīto ietaupījumu, virzot finanšu ministrs Einars Repše (JL).Viņš, kā zināms, 2. oktobrī gaidāmajās 10. Saeimas vēlēšanās nekandidē. Tādēļ E. Repše, pēc viņa partijas biedra ekonomikas ministra Arta Kampara Dienai teiktā, uzvedas kā «pilnīgi neitrāls finanšu ministrs», kam nav politiskās atbildības, bet kam ir svarīga valsts finansiālā situācija. Paša E. Repšes atbildi uz jautājumu, kāpēc virza ideju, ko pašreiz pie varas esošie neatbalsta, ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis Dienai nesniedza. Viņš vien norādīja, ka «ministra viedoklis neatšķiras no ministrijas».

Visas pie varas esošās partijas savos priekšvēlēšanu solījumos gan sola vismaz tuvāko divu gadu laikā saglabāt samazināto likmi un nemainīt arī PVN pamatlikmi, liecina Dienas veiktā aptauja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas