Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Baltic Taxi" aicina speciālā interneta lapā ziņot par "sliktajiem takšiem"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zigurds
Z
Braucu ar sarkanajiem Reno vai Fordiem, kurus izsaucu pa 80001313. Viss tad ir kārtībā.
riņķī apkārt
r
Viens no veidiem, kā varētu tikt vaļā no šoferiem - bandītiem ir -pielīdzināt taksometra vadītāja profesiju tai kategorijai, kur nepieciešamas valsts valodas zināšanas visaugstākajā līmenī un ļooti stingri sākt pārbaudīt kā šis "jauninājums" ieivešas dzīvē :) Nezini valodu - licence nost. Uzreiz gaiss kļūtu tīrāks un šoferu kari beigtos
borcinsh
b
.....nu tachu vel interneta lapas vajag - "sliktakieprezidenti" un sliktakieministri"...
ST
S
Drikst, ja tam ir iemesls!
50 000 brīvu darbaroku
5
Par 'Baltic Taxi' arī drīkst sūdzēties?
dūrējus cietumā
d
un , ja tā nedara, tad tie ir naglija nopirkti
folklora
f
"Reāls piemērs no pagājušā gada. Naktī bija jādodas uz Autoostu, starptautisku reisu. Ar tūrista somu trijos naktī noķeru pirmo taksi, kas brauc pa Elizabetes un P.Brieža krustojumu. Iekāpju iekšā, pasaku autoosta. Sākam braukt, vadītājs ieslēdz skaitītāju. Skaitītājs bija vienkārši kosmoss... santīmu skaitītājs griezās ātrāk, nekā hronometrā skaitītos sekundes! Nobraucot no viena luksofora līdz otram (naktī tas ir daži gāzes pedāļa spiedieni un tad jau bremzēšana) bija saskaitījies lats! Sāku teikt, ka šitāds triks neies cauri, un taksistu knifus pazīstu, uz ko vadītājs mirkli vēlāk izdomāja, ka pietiks - viņš tā arī pateica, "Nu horoso, hvatajet uze, ja dumal, cho ti ne vmestnij" (nu labi, pietiks, es biju domājis, ka neesi vietējais), pa šo īso laiku jau bija 2Ls! 2Ls par diviem krustojumiem!!! Pēc tam ar šo aprunājos, šis tā vienkārši pastāstīja, ka viņiem galvenais ir apčakarēt un izspiest pēc iespējas lielāku naudu no tūristiem."
x
x
nu vinji tagad ar tuurismu njemas - luuk, pirms takshiem bija krogi. lai tachu njemas, tas tikai buus labi, ka sakaartos paaris sfeeras.
who cares
w
"" Mēs arī bez iecietības vērsīsimies pret tiem, kuri pauž atbalstu šādām 90.gadu stila kriminālām darbībām," teiks taksometru kompānijas paziņojumā." == :) Šī jau ir apzināta gaisa jaukšana. Ja vakar vēl varēja gvelzt muļķības par "atbalstītājiem" (emocionāla spriedze, kariņš un tā), tad šodien jau nu derētu vairāk argumentu, un mazāk dēšanas.
Tvnet
T
"Lai apietu likumu ar līkumu, tiek praktizēta šāda "inovācija" (un jaunās IT tehnoloģijas to atļauj) – starp taksometra skaitītāju un spidometru tiek ievietota elektroniska ierīce, ko taksistu žargonā sauc par torpēdu, un tā labo skaitītāja rādītājus, "kā vajag". To var ieslēgt gan mehāniski, gan elektroniski (pults var atrasties šoferim kabatā, līdz ar to var nemanot ieslēgt, kad nepieciešams). Diemžēl RD kontroles dienests un VID netiek galā ne ar "torpēdistiem", ne arī ar tiem, kas brauc bez licences – aptuveni 20% tirgus aizņem tieši šādi pakalpojumu sniedzēji, noplāta rokas uzņēmējs. "Lai kļūtu par "neatkarīgo" taksistu, vienkārši jānopērk Rumbulā par pieciem latiem zaļā signāllampiņa, jāieliek logā un jābrauc. Jāteic, kādreiz tādu bija mazāk, jo 90. gados CP ļoti rūpīgi sekoja tam līdzi un uzlika sodus līdz pat 500 latiem, un, ja noķēra vēlreiz, konfiscēja auto. Līdz ar to šāda pašdarbība ātri beidzās un visi brauktgribētāji iegādājās licences. Bet šobrīd atkal zeļ patvaļa, un CP atkal būtu darbs, kas atmaksātos, jo tā nauda, ko nesamaksā par licencēm, arī rada zināmu robu budžetā. RD Kontroles dienests un VID nevar apturēt Rīgas taksistus, to var izdarīt CP, kurai ir tiesības apturēt mašīnu ar zaļu gaismu logā un baltiem numuriem, bet bez plafona. " 26. marts (2009)
!
!
Jā, nav! Un kā ar neiecietīgiem Rīgas Satiksmes darbiniekiem, rupjiem Latvijas Dzelzceļa kontrolieriem, paviršām lielveikalu kasierēm, slinkiem un bez kukuļa neatsaucīgiem RD ierēdņiem? Tu tajos taksometros dzīvo? :)
a Vasjka slušajet da jest
a
Diena jau ziņoja, ka trešdien aviosabiedrības airBaltic prezidents Bertolts Fliks izplatīja paziņojumu, informējot par Rīgas domei nosūtītu vēstuli ar aicinājumu uzsākt cīņu ar negodīgajām taksometru firmām. B.Fliks paudis viedokli, ka taksometru pakalpojumi Rīgā tiek sniegti lielceļu laupītāju formā, iekasējot nesamērīgi augstu samaksu par braucienu. A.Ignatjevs savukārt norāda, ka taksometrus katru dienu kontrolē ne mazums institūciju - gan Rīgas domes Kontroldienests, gan Ceļu policija, gan Valsts ieņēmumu dienests, gan Darba inspekcija. Viņam zināms, ka ik dienu tiek uzlikti sodi un uz attiecīgo organizāciju komisijām tiek izsaukti šoferi un firmas vadītāji. "Bet šāda rīcība esošo situāciju praktiski neuzlabo. Kāpēc?" vaicā organizācijas pārstāvis, uzreiz arī paužot viedokli, ka situācijas risinājums ir profesionāli taksometru vadītāji, kuru patlaban katastrofāli trūkst. Ceturtdiena, 5. marts (2009)
x
x
ar takshiem Riigaa viss ir ok? par kaadu cirku tu runaa?
dienišķā krāpšana
d
No kāda vācu tūristu pāra Rīgas transporta sabiedrības taksists par braucienu no Bolderājas līdz Rīgas centram pieprasījis 290 latus, vēsta laikraksts Telegraf. Tūristi vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs un šobrīd lietu izmeklē Ekonomikas policija. Savukārt uzņēmums Rīgas transporta sabiedrība darbinieku negrasās atlaist, jo tas neesot iespējams. Trešdiena, 12. augusts (2009) 11:11
!
!
Nu tad kā, kaut ko vēl teiksi, vai turpināsi tādā pat "tiesiskā izpratnē", kā te: "bez iecietības vērsīsimies pret tiem, kuri pauž atbalstu"? Policija ir informēta par jaunu neiecietīgo atriebēju grupu, kas ar likumīgām metodēm tēlos Betmenus? Cirkam jābūt ticamam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas