Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Baltkrievijas vētra" līdz Latvijai nav tikusi; brīdina par stipru lietu

Vētra, kas trešdien radīja postījumus Baltkrievijā, līdz Latvijai nav tikusi – spēcīgais negaiss savu spēku zaudēja, nesasniedzot mūsu valsts teritoriju. Tomēr daudzviet Latvijā bija pērkona negaiss, Diena.lv pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķis sadarbībai ar masu medijiem Mārtiņš Dimants.

Lai gan vētras nebija, Rucavā vējš sasniedza ātrumu 18 metri sekundē. M.Dimants piebilda, ka labāk vienmēr cilvēkus pabrīdināt par iespējamu vētru, lai cilvēki ir gatavi.Pēc centra datiem, patlaban praktiski visā Latvijas centrālajā daļā un Vidzemē līst. Sinoptiķi brīdina arī par stipru lietu. Dienas gaitā lietus virzīsies ziemeļrietumu virzienā, tādējādi tas gaidāms praktiski visā valsts teritorijā. Dažviet būs pērkona negaiss.

Kā novēroja Diena.lv, Rīgā lietus dēļ ielās, kā ierasts, veidojas milzīgas peļķes.

Glābējiem aizvadītā diennakts bijusi salīdzinoši mierīga, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vietnieka Māra Ziemeļa ceturtdien Latvijas Radio (LR) teiktais. Septiņos gadījumos nācies novākt nokritušus kokus, taču lielākoties tie attiecas uz iepriekšējo diennakti.

Tāpat zibens izraisījis divus ugunsgrēkus - Vecumnieku novadā aizdegusies egle, Krāslavas novadā šī iemesla dēļ degušas divas neapsaimniekotas ēkas.

Runājot par gadījumu, kad zibens iespēra kādā kūtī Pārgaujas novadā un bojā gāja divi mājlopi, bet ugunsdzēsēji, pēc LR norādītā, ieradušies pēc pusstundas, kad viss jau bija nodedzis, M.Ziemelis atzina, ka patlaban Latvijā ir problēmas ar depo izvietojumu un ne vienmēr var būt tā, ka depo ir tuvu nelaimes vietai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas