Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bankrotēt uz Lielbritāniju dodas gan bijušie spekulanti, gan citi kredītņēmēji

Lielbritānijas tiesa nupat apstiprinājusi kāda latvieša pieteikumu par maksātnespējas procesa sākšanu - Andris (22) nav vienīgais, bet pagaidām retais Latvijas iedzīvotājs, kurš izmanto liberālo Lielbritānijas maksātnespējas regulējumu, lai tiktu vaļā no finanšu saistībām, ceturtdien vēsta laikraksts Diena. Tagad administratoram būs jāizpārdod Andra manta, un jau pēc gada viņš no visiem parādiem tiks atbrīvots.

"Bankrotu tūristu" varētu kļūt vairāk pēc jaunā Latvijas Maksātnespējas likuma apstiprināšanas, jo daudzi to gaida, lai pieņemtu galīgo lēmumu par došanos uz Angliju, laikrakstam atzinis starpniekfirmas Clear Debt Solutions vadītājs Kaspars Mačs. Laikraksts piebilst, ka iespēja samērā ātri un nesāpīgi iziet bankrota procedūru Lielbritānijā uz šo valsti jau atvilinājusi tūkstošiem Vācijas un Beļģijas iedzīvotāju.

Bijušais iekšlietu sistēmas darbinieks K. Mačs saskatīja perspektīvu biznesa nišu un nodibināja uzņēmumu, kas palīdz organizēt maksātnespējas procesu Anglijā. No Latvijas bankrotēt uz Lielbritāniju dodas gan bijušie nekustamā īpašuma spekulanti, gan arī parastie kredītņēmēji. Patlaban ar firmas palīdzību uz Angliju devušies seši cilvēki.

Tiesa, lai kļūtu par maksātnespējīgo Lielbritānijā, jāiegūst rezidenta statuss - valstī ir jānodzīvo vismaz seši mēneši un jābūt ekonomiski aktīvam. Andrim bija vairāki kredīti Latvijā, kas ņemti, lai palīdzētu brāļa biznesam, kā arī autokredīts Lielbritānijā. Bizness brālim neizdevās, un segt Andra kredīta maksājumus viņš vairs nevarēja. Procesu viņš kārtojis ar juristu palīdzību - tas izmaksāja dārgāk, tomēr ievērojami atviegloja dokumentu kārtošanu, un arī uz tiesu viņš bija atnācis sagatavots, jau iepriekš zinot, kādi jautājumi tiks uzdoti un kā uz tiem ir jāatbild. Visa procedūra viņam izmaksās ap diviem tūkstošiem mārciņu.

Ceturtdien Saeima lemj par jauno Maksātnespējas likumu galīgajā 3.lasījumā.

Visu Annas Novickas rakstu lasiet ceturtdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas