Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bārzdiņš: pērn sabiedrība par zālēm pārmaksājusi septiņus miljonus latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Un tomēr pārdod!
U
"....lielās farmaceitiskās kompānijas nepārdos Eiropā zāles par vislētāko cenu." Izrādās,ka tomēr pārdod par daudzkārt lētākām cenām nekā Latvijā! Cik ilgi to pieļausim?
Ieva
I
Tā ir ar visām īstajām slimībām-cilvēkam ir vienkārši jādara viss iespējamais, lai nesaslimtu, bet, ja saslimst-lai būtu jālieto pēc iespējas mazākas zāļu devas. Tātad nedrīkst rīt, gulšņāt uz dīvāna, smēķēt, pļēgurot UN ZĀLES, JA TĀS IR NEPIECIEŠAMAS, JĀSĀK LIETOT PĒC IESPĒJAS ĀTRĀK, jo, pat ja tās nāksies pēc tam lietot gadiem ilgi (vai visu mūžu), situācijā, kad slimība nav ielaista, visbiežāk var iztikt ar mazākām devām, nekā tēlojot principiālo, līdz ar ātrajiem aizrauj uz slimnīcu....
Ieva
I
Un par to kriminālo darbību- vai dieniņās, kas tik nav noticis. Un varbūt, ka vēl aizvien notiek, jo ej nu sazina, kā tur patiesībā ir ar tiem reģistrācijas pētījumiem. TIKAI, VAI TĀPĒC IR VĒRTS SĒDĒT UN VAIMANĀT, KĀDI VISI MAITAS? Jo tā ir vienīgā alternatīva tiem, kas vēlas tēlot baigi principiālos (ceru, ka bērnus, ja tev tādi ir, tu ārstēt ļausi?). Protams, to, ko medicīna ārstēt nespēj- histērijas, neirozes vai, piemēram, to pašu rozi, var dziedēt pie ekstrasensiem, baznīcā, meditējot, taču, piemēram, astmatiķis, kas nelietos kortikosteroīdus, sabeigs plaušas, tāpēc visprātīgākais ir nespirināties un lietot inhalatorus, lai nevajadzētu pāriet pie tabletēm, kas, atšķirībā no tiem inhalatoriem, iedarbosies uz visu ķermeni, izraisot osteoporozi un 2. tipa diabētu.....
Ieva
I
Un par tām indēm- zinātnieki, piemēram, ir rēķinājuši, ka no pasīvās smēķēšanas ik gadu Eiropā nomirst ap 130 tūkstošiem. Un tad? Pat, ja, piemēram, atļautu katram nesmēķētājam iepūst pīpmanim purnā asaru gāzi, gaiss no tā tīrāks nekļūtu. Un liels aktīvo pīpmaņu skaits vēl nav iemesls, lai, piemēram, neārstētu kuņģa čūlu, kas radusies ārstējot artrītu! Pliks un smirdīgs arī neviens nestaigās, lai gan visādi mazgāšanas līdzekļi tiešām ir maigi izsakoties....Bet ādas infekcijas, kas var beigties ar sepsi arī nav nekāda izklaide.
Ieva
I
Vienkārši ir jāapzinās, kad zāles vajag, bet kad bez tām var iztikt. Piemēram, dakterīši pareizi saka, ka pieaugušajam bez īpašiem veselības traucējumiem, gar paracetamolu pirms temperatūra ir sasniegusi 39 grādus, grābstīties nav vērts. Vai, piemēram, dekongestanti- priekš kam lietot ko tādu, kas deguna gļotādu posta ne sliktāk par kokaīnu, ja ir sildošie krēmi, moderni termofori, siltas vilnas zeķes galu galā...Ar antibiotikā vispār ir tīrā bēda- zina takš tie dakteri, ka hronisku klepu var gan vīrusi izraisīt, gan astma, gan skābes atvilnis, taču kā kas tā uzreiz raksta antibiotikas....TAČU, JA CILVĒKS, PIEMĒRAM, IR TICIS PIE TRIPERA, TAD, LAI CIK KAITĪGAS BŪTU ANTIBIOTIKAS, TĀS IR JĀLIETO. Protams, noskaidrojot, kuras tieši. VAI, PIEMĒRAM, TAS PATS VĒZIS- ĶĪMIJTERAPIJA IR ĻOTI KAITĪGA, izņemot jaunās un dārgās mērķterapijas, kuru kaitējums ir minimāls, TAČU, VAI IR VĒRTS SĒDĒT UN VAIDĒT, KA ZĀLES IR KAITĪGAS? Varbūt tomēr vispirms pamēģināt izārstēties no vēža un tad jau redzēs? Jo, kas būs tad, neviens īsti nezina, toties, tas, ka no neārstēta vēža mirst, ir 100% droši.
Ieva
I
Nu, piemēram, manas pirmās pretepilepsijas zāles solīja neitropēniju, hiperholesterinēmiju, aknu bojājumus un aizkuņģa dziedzera nekrozi....Super, taču, pirmkārt, tas nav obligāti (lai gan neitropēniju es tiešām dabūju), otrkārt, piedod, bet man pietiek ar tām lielajām lēkmēm, kas man bija un vajag ķepuroties....
Veneranda Koridore
V
Ja jau cilvēki būtu tik gudri un zāles nepirktu, tad viņi būtu pasargāti no šīs negatīvās iedarbības un kriminogēnās ietekmes.Diemžēl tā nav un farmācijas bandīti iedzīvojas uz iedzīvotāju rēķina.
Veneranda Koridore
V
Vēl atceros, jebkurā veikalā varēja nopirkt vazelīnu jeb glicerīnu arī, protams, par grašiem. Tagad tirgo TIKAI aptiekās par vismaz 10 reižu augstāku cenu- manuprāt tā ir plānveida un neviena nekontrolēta valsts izlaupīšana, bet žurnālisti par to nekad neraksta un nerunā, pat I.Jaunalksne nē. Ar valsti es šeit domāju tās iedzīvotājus.
Dr.xy
D
Cien.Ieva,ludzu neapvainojieties,bet par Jusu kompentenci es mazliet saubos.Protams,par Jusu orjentesanos dazadu zalu cenas,saubam nav pamata,to Jus parzinat lieliski. Bet,vai Jums ir zinamas ari so zalu negativa iedarbiba uz cilveka organismu?Vai Jus zinat par zalu razotaju kriminalo darbibu pret zurnalistiem un personam,kuram ir zinami fakti par zalu producentiem.Es Jus par to nevainoju,jo man ir saprotams,ka Latvija, daleji, atrodas bezinformacijas telpa.Vai Jums ir zinams,ka loti daudzas slimibas ir no pesticidiem un citam indem piesatinatajos partikas produktos un apgerbos? Nevelos Jums sabojat garastavokli, tadel beigsu.
Ieva
I
Jau reiz teicu, ka, piemēram, izstādē nopirku ķermeņa losjonu bez uzcenojuma un PVN, un samaksāju piecus ar pusi latus. Aptiekās tas pats losjons ir maksā intervālā no 7,5-8,5 latiem. Un tas tomēr ir losjons, kas nevar stāvēt plauktā mūžīgi mūžos..... BET TIEŠI TĀPĒC daudzi ir aicinājuši visus ministrus paplašināt kopensējamo zāļu sarakstu un palielināt kompensācijas apjomus- uzreiz rastos motivācija kontrolei....
pote
p
Atcerieties, krievu laikos visas tās minipudelītes maksāja 5,6,8, 12 kapeikas un izejvielas no Mēness jeb Marsa neveda, bet tagad pāri par divi ls (lai gan spirts ir daudz lētāks, kā toreiz) un tas ir akurāt 40-50 reizes(!!!!!!!!!!) vairāk kā toreiz- tad gan saprotiet, ja ir piecenojums ap 2 ls uz vienību, šie laupītāji un vilkači peļņu skaita miljonos, bet nabaga tauta šos miljonus samet. JA VALDĪBA BŪTU PAR TAUTU DOMĀJUSI, NEKAS TAMLĪDZĪGS NEBŪTU NOTICIS.Ārzemēs cilvēki pelna 10-iem reižu vairāk, bet par zālēm maksā mazāk- tādi zili brīnumi tikai Latvijā notiek!
oi la lā
o
... ,,godīgā, blondā" fūrija acis pārbolīdama meloja ....
Ieva
I
Vienkārši ministrs kautrīgi klusē, ka jebkuras veselības aprūpes galvenā problēma ir ielaistās slimības, un, lai gan pārāk dārgas zāles var ietekmēt ārstēšanu (priekš tam ir valsts, lai to kontrolētu, nevis ieviestu maksu par receptēm), pirms jebkuras kaut cik nopietnas zāles parakstīt, ir jāveic izmeklējumi! Un pie mums, kamēr no ģimenes ārsta nokļūst līdz diagnozei, var paiet neviens vien ārsts. Tikmēr slimnieks tiek ārstēts kaut kā nebūt. UN TĀ, MINISTRA KUNGS, ARĪ IR PĀRMAKSA! TURKLĀT VĒL ĻAUNĀKA, NEKĀ PĒRKOT ĪSTĀS ZĀLES PAR DĀRGU CENU!
Ieva
I
Savukārt par manu gudrību (pareizāk informētību)- ja neinteresētos par veselības aprūpi un ārstēšanu (lai gan daudz ko ierēdņi tā sacīt ģīmī ieberž un vēl nopriecājas), tad es, ja vispār būtu dzīva, tad noteikti bez rokas un ar pamatīgi ielaistu vēzi.....ŠAJĀ VALSTĪ PACIENTAM IR JĀBŪT INFORMĒTAM UN UZSTĀJĪGAM! Un štrunts par sazvērestības teorijām, jo, piemēram, pajautāt, kāpēc ģimenes ārsts antibiotikas raksta (lielākā daļa to dara), pat nepārliecinoties, vai vainīgās vispār ir baktērijas.....
Ieva
I
Tātad vienas zāles ir patentētās, otras- patentbrīvās. Tad atšķirība ir standartos, jo, lai reģistrētu patentētās, ražotājam ir burtiski no ādas jāizlien, bet patentbrīvo gadījumā skaitās, ka pieredze jau ir iegūta, tāpēc, ja tās darbojas apmēram tāpat, kā patentētās, tad ko vēl vēlēties!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas