Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Beitnere: politikā esam bijuši naivi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Onupris
O
Es jau sen esmu izpētījis krievu neapmierinātības cēloņus, lūk tie ir: 1. Neapmierinātība ar dominējošā stāvokļa zauēšanu pēc PSRS sabrukuma. 2. Lielās krievu nācijas visaptverošās problēmas post PSRS valstīs (Kirgīzija, Turkmēnija, Čečenija, Ukraina...). 3. Krievijas impērijas atjaunošanas tendences, kas saistītas ar Putina atgriešanos. 4. Visu Latvijas elites pārstāvju (Šķēle, Šlesers,Ulmanis, Zatlers...) dubultmorāle personīgajās un valsts attiecībās ar Krieviju. 5. Lielās krievu tautas DNS informāciju, kas saka: "Lai lielā tauta izdzīvotu, jānomāc mazā". Mūs, kā mazu tautu no drīzas okupācijas var izglābt tikai Krievijas sairšana. Ja tas nenotiek, tad vienīgā izeja ir gudra, nevardarbīga pretošanās.
lux
l
Piekrītu! Latviešiem, gluži tāpat kā citām tautām ir savi plusi, savi mīnusi. Bet vai tādēļ tanku aizsegā un rusifikācijas rezultātā iebraukušo pēcteču priekšā jāzemojas. Turklāt, kas ir " tautas" literatūra. Ja autore ar to domājusi folkloru, tad lai viņa atrod krievu tautasdziesmās vai pasakās norādi uz intelektuaļu slavinājumu. Ja viņa domājusi, piemēram, Čehovu,tad dīvaina ir viņa klasifikācija "tautas literatūra"
jautājums
j
У русских за плечами большой язык, большая культура и литература. Им трудно интегрироваться в небольшую элитарную языковую группу, поскольку у них 300-летний опыт колонизации этой земли", - говорит Бейтнере.. Относительно латышей Бейтнере отметила, что те не любят интеллектуалов, даже в народной литературе латыши никогда не были представлены, как интеллектуальные люди. . --------------------------------------------------------- ------------------------- Un kur tad Dienā tie citāti, ko krievu tvnet bija publicējis ? Nu tie, kur kundze norāda, ka pat tautas dziesmas pierāda, ka latvieši nav intelektuāla tauta ,atšķirībā no krieviem, kas ir kultūras tauta ar lielu valodu... Es pirmo reizi dzirdu šīs, nezinu kā lai pieklājīgi nosauc.... kultūrsocioloģes uzvārdu Nu cerams, ka krievi kundzes komplimentus novērtēs....Jo mani ,kā latvieti, kultursocioloģei ir izdevies konkrēti aizvainot .
par jaunajiem
p
Es balsoju par to, lai tie, kuri līdz šim itr bijuši Kultūrsociologi, turpmāk tādi nedrīkstētu būt. Es vēlos, lai Kultūrsocioloģijas nozarē l nonāk jauni cilvēki. Bet šitādas vecas Kultūrsocioloģes no nozares jāpatriec, kā nevajadzīgi, novecojuši krāmi.
zirnekliene Šeloba
z
Par viensētnieka mentalitāti varētu arī piekrist - tai ir gan labas, gan sliktas īpašības. Labais - ieradums paļauties tikai uz sevi, sliktais - tas pats solidaritātes trūkums, kas izpaužas arī kā centieni nostiprināt savas pozīcijas, atstumjot savējos un kalpojot svešiem. Piemēri tālu nav jāmeklē - valdības veidošanas process to labi parāda. Pārējais viss absolūts fufelis bez jebkādas loģikas - piem. Merkele atzīst, ka integrācijas ideja izgāzusies, t.i. vāciešiem nav izdevies padarīt turkus par saviem draugiem un sabiedrotajiem. Vai vācieši arī ir viensētnieki tādā gadījumā? Turklāt turki Vācijā iebrauca labākas dzīves meklējumos, nevis tankos kā okupanti. Tiem, kuri iebrauc tankos, iekarotajā zemē mēdz būt tikai ienaidnieki un vasaļi, bet nekādā ziņā ne draugi. Un tagad gaidīt, ka varēs integrēt tos, kuri jūtas pazemoti, zaudējuši agrākās privilēģijas (kuras nodrošināja šī pati iebraukšana tankos) - nezinu, kādam sviestam jābūt galvā, lai ko tādu iedomātos. Par SC ar vienu ministru valdībā vispār nav komentāru - tiešām, ziņām jāseko līdzi, tad tādas muļķības nebūs jārunā. Bet sākt runāt par krievu kultūru var tikai no 19.g.s. sākuma, kad Krievija jau pusotru gadsimtu pabija Eiropas apritē un ar daudzu eiropiešu palīdzību radija tādu vidi, kurā varēja attīstīties un izpausties attiecīgie talanti. Turklāt vairums kultūras darbinieku nāca no aristokrātijas, kuras vidū labais tonis skaitijās runāt franciski un Parīze bija gluži kā Mekka musulmaņiem. Tas attiecas uz visai šauru sabiedrības slāni, pārējā tauta nebija iesaistīta ne kultūras vērtību radīšanā, ne to patērēšanā un vispār dzīvoja kā līdz Pēterim I. Kas Latvijā notiek, ka šādi "speciālisti" vispār kaut ko komentē? Laikam visi "intelektuāļi" (Ijabs, Pabriks, Ķīlis, autore un Co) mesti kaujā, lai nepieļautu Stokholmas sindroma izzušanu latviešiem. Nekādu integrāciju, bet starptautisku okupācijas jautājuma pacelšanu un prasības Krievijai repatriēt nelikumīgi izvietotos civilkolonistus. Tikai tā un ne savādāk.
murgi
m
Kaut kāds murgains savārstījums.
Vai tiešām?
V
1) Solidaritāte līdz pat tādam sadzīviskam sīkumam, ka mēs nepārejam uz krievu valodu, ja sabiedrībā parādās viens krievvalodīgs cilvēks... - Īsti neizpratu domu - ar ko solidarizējamies - ar krieviem, pārejot uz krievu valodu, vai latviešiem, nepārejot uz krievu valodu... Man līdz šim šķitis, ka latvieši ļoti solidarizējas, ja tā šajā gadījumā var teikt - ar krieviem.... 2) "Kultūrsocioloģe Dagmāra Beitnere nebalsoja ne par vienu, kurš līdz šim bijis Saeimā. Viņa vēlējās, lai parlamentā nonāk jauni cilvēki. (...) "Jāatzīst, ka mums ir maza pieredze stingri realizēt savu politiku." Kā var attīstīties jel kāda pieredze, ja neizvēlas kādu no partijām, par kurām jau kāda pieredze ir iepriekšējo gadu darba rezultātā, bet gan vēlē par cilvēkiem, par kuriem tu vispār neko nezini? KĀPĒC LATVIEŠI IR TIK NELOĢISKI???
vika
v
Beidz taču Dagmāra. Tu vienmēr esi bijusi naiva,no dzīves atrauta romantiķe, bet nu jau ir par daudz. Tu gribi, lai latviešiem būtu Stokholmas sindroms attiecībās ar krieviem? Tas jau tāpat piemīt daudziem no mums.
žoržs
ž
Nu gvelž jau Beitnere daudz, tas jāatzīst un bieži bez lielas jēgas, taču tajā, ko viņa saka par latviešiem un zemnieka, viensētnieka mentalitāti - tam pilnībā piekrītu. Arī Rīgā latvieši ir lielākoties nevis pilsētnieki, bet laucinieki pilsētā. Viens tāds ūsains, aprobežots lauķis pat par Rīgas mēru gribēja tikt, VEFu solīja atjaunot un sazin ko vēl ne, tagad nevar izvēlēties, kādu ministra posteni viņam lai dodot..
Sandra
S
Šī kundze savulaik bija mana pasniedzēja. Uz lekcijām nāca mirdzoša, priecīga, laimīga. Ceru, ka viņa ir tāda joprojām. Tomēr - tā īsti viņas domu gājienu neizpratu. Nesaprotu, kāpēc viensētnieku mentalitāte ir sliktāka par sādžas mentalitāti. Kāpēc mums attiecībā pret krieviem jājūtās par kaut ko vainīgiem ? Vai ir vēl klusāka, pakļāvīgāka tauta par latviešiem ? Vai mums- latviešiem - vajadzētu kā paklājam izklāties krievu priekšā un lūgties - laipni gaidīti - ko vien gribiet mīļie ? Neizprotu gan socioloģes "gudrības ".
Jēkabs
J
Politika ir arī piekāpšanās māksla no abām pusēm. Kur Jūs esiet redzējusi, ka Krievija kaut kur piekāpusies lietas labā, kur Jūs esiet redzējusi, ka krievi Latvijā grib kaut kur piekāpties (tā teikt labprātīgi)- ar to es domāju SC. Viņi grib tikai to, ko viņi grib un visa viņu savas politikas izskaidrošana velk uz to, ka nekāda piekāšanās nebūs no viņu puses, jo Krievija to negrib (ir sadarbības līgums ar Putina partiju ???!!!)
Eva Braun
E
ĻOTI CIENU DAGMĀRU ... iZCILA PERSONIBA .. DZIļS UN PATIESI HUMĀNS CILVĒKS ... PIEKRITU ! UN AICINU BEITNERES K-DZI SNIEGT VAIRāK INTERVIJAS LATVIJAS SABIEDRīBAI ... TAS PALīDZ CELT PAšAPZINU UN ATTīSTīT TAUTAS SABIEDRISKO DOMU ....
elzza
e
Manuprāt, vajadzēja viņiem iedot vienu ministru portfeli un uzaicināt valdībā. Tad paskatīties, kā viņi tiks galā ar šo jautājumu. Piemēram, veselības vai labklājības ministra portfeli," teic D.Beitnere. ------------------------------------------------ ---- Beitneres kundze, uzmanīgāk jāseko ziņām! SC negribēja vienu portfeli, negribēja iet valdībā, jo viņiem šobrīd nevajag varu un atbildību par nepatīkamiem lēmumiem. Viņi alkst pēc varas un lielas ietekmes LV. Jūsu analīzes prasmes jau kuro reizi ir apšaubāmas!!!
domas
d
Ne jau naivi bet BEZKAUNĪGI,ZAGLĪGI,MANTKĀRĪGI izmantodami savā labā visu iespējamo. Politiki,tā ir banda krāpnieku.
Jukums
J
Lielā mērā piekrītu autorei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas