Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Belēvičs: mums vajag tādu izglītību kā Somijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tieši tā!
T
Vēlētājs
V
Somijā ne tikai nav maksas izglītības no 7.vai 8.klases,bet gan ir bez mācību maksas pat augstākā izglītība! Tāpat,kā Norvēģijā,Zviedrijā,Dānijā,Skotijā,Īrijā,Francijā, Vācijā,Austrijā,Spānijā,Čehijā,Ungārijā,Rumānijā, Grieķijā,Slovēnijā,Maltā un Kiprā! Belēviča kungs,droši vien to nemaz nezināja! Un,bez tam vēl,arī veselības aprūpe šajās valstīs ir bezmaksas! Ja jau Belēviča kungs cīnās par labu Latviju,tad viņam nevajag aizmirst arī par obligātās veselības apdrošiniāšanas nepieciešamību Latvijā! Un,lai tas viss būtu ir jāievieš/jāatjauno Latvijā progresīvais ienākuma nodoklis-nodoklis pēc maksātspējas principa,ko piedāvā mums arī starptautiskie aizdevēji!
kaupo
k
Pirms te muldēt un komentēt, iesaku iepazīties ar Belēviča pilnu interviju LA nevis iepaidoties no izvilkuma no konteksta Belēviča ideja ir daudz radikālāka un drosmīgāka, kur teikums maksas izglītību kļūst par meliem, ja to neskata kontekstā. Īsumā: valsts var atļauties finansēt tikai desmit gadu apmācību, ieskaitot pirmskolas, un tikai VIENĀ - LATVIEŠU VALODĀ. Un šī tad arī būtu idejas esence komplektā ar izglītības kvalitātes celšanu. Tālāka izglītība tiek finansēta no vecāku vai pašu ienākuma nodokļa, tātad pēc būtības tas ir princips nauda seko skolēnam. Brīdinu intervija 2stundas gara un Krustiņš nebaudāms.
Soms no Somijas
S
Kāds te rakstīja: "Somi, kuriem anglene piekliboja, secināja, ka tas esot labi, ka studās runā angliski, nevis kā pie viņiem, galvenokārt, mācās gramatiku, no papīriem ...." -- Tas pieder pie vēstures. Mūsdienu mācīšana skolās tāda nav.
Soms no Somijas
S
Belēviča kungs Somijas izglītības sistēmu galīgi nepazīst. Mācīt 4 valodas 7-10-gadīgiem būtu izņēmums, Varbūt kādā no retajām privātskolām. Gandrīz visi bērni iet bezmaksas skolā, un vēl silto ēdienu katru dienu dabū. "Dzeris" domā, ka pazīst mūsu valsts lietas. Ja vidējā mēneša alga ir 2900 eiro, tas ir skaidrojams ar zagšanu un ēnu ekonomiku"?? Jā, mēs maksājam daudz nodokļu, bet bez tiem arī nebūtu bezmaksas izglītība un cita labklājība. Tas, protams, nenozīme, ka visiem ietu labi. Bezdarbnieku ir vairāk nekā pirms finansu krīzes utt. Bet arī tajās ģimenēs bērni iet skolā, vecāku nauda nav izšķiroša.
leldiņa
l
Belēvičs, Ķirsons, Plaude mēneša laikā sarunāja tik daudz muļķību, cik sunim blusu. Idejas ir kā pēc 11.klases skolēnu "prāta vētras" - grandiozas, oriģinālas un apsolūti nepiemērotas reālajai dzīvei. Lūk labi padoms "Labas Latvijas" darboņie - 1) neizgudrojiet riteni no jauna, 2) paņemiet privātstundas pie retorikas skolotāja, 3) nokāpjiet no mākoņiem...
laimes luteklis
l
Redzams,ar Labu Latviju mums nekas nesanāks...
šlosera draugs fedja
š
ripas vajag mazāk rīt, gunti!
dzeris
d
mums vajag zagt tikpat, cik Somijā. mums vajag maksāt un piedzīt nodokļu tāpat, kā Somijā. mums vajag ēnu ekonomiku, tikpat, cik Somijā. un tad, arī atnāks izglītība..
MJAA
M
Zelta vaardi !!!!
Tātad
T
100 puntus jau šodien var teikt, ka S-T-U-L-B-A-I-S latvietis balsos par šiem AŠ 2 ... palasiet paši komentus- IDIOTI tos rakstījuši! Un tādus pašu IDIOTUS iebalsos saeimā! Bet šitā Gunta Beļēviča tajā AŠ 2 veidotajā kandidātu sarakstā NEBŪS!
ja nopietni
j
ja nopiwetni - Gunti, it kā esi GUDRS cilvēks, nu kādā miskastē tu pie tiem mūļiem AŠ esi ielīdis???
Tesla
T
iedarbinājuši belēviču. centīgs šš zābaklaizīšanas aparāts.
Pax tibi
P
Tik mazai tautai kā latviešiem- homoseksuālisma izplatīšanās ir nāvējoša. To pat 1. klases skolnieks reiz pateica: ja būs divi vīrieši, nebūs bērnu, un divām sievietēm arī nebūs bērnu. Vai saprotams? Un , ja šos Perversos "'pārus" reizina ar skaitli, ko cenšas panākt liberālisma popularizētāji- latviešu tautai draud bojāeja. Jo tagad jau maziem bērniem māca, ka homoseksuālas attiecības ir kaut kas labs- kaut kas ar ko var lepoties.Apmēram tā:draugs iesaka biksēs čurātājam aiziet pie psihoterapeita. Pēc gada abi satiekas. Draugs: Nu, kā? Vai biksēs vairs nečurā? Atbilde- lepni: Tagad es ne tikai čurāju, bet arī kakāju biksēs, un es par to esmu lepns. Lai neož, kam nepatīk! Bet es jūtos laimīgs !
xxx
x
Vai sitadi murgotaji vel daudz paradisies pirms velesanam? Jau sak palikt patiesam drausmigi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas