Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bērziņš: kas spēj pielāgoties, dejo uz masku balles grīdas

Politikā vajadzīgs nevis suņu skolas izcilības diploms, bet patstāvība. «Šķēle ar Lembergu ļoti atšķiras no pārējiem ar to, ka nepakļaujas dresūrai,» uzskata Tautas partijā nepārreģistrējies tās vecbiedrs, tagad «brīvais strēlnieks» Gundars Bērziņš intervijā Latvijas Avīzei. Tomēr sabiedrībai neesot vajadzīgi šie nepakļāvīgie politiķi, bet ir pieprasījums pēc nemitīgas transformācijas.

Lai arī G.Bērziņš oficiāli neskaitās TP biedros, intervijā viņš nebeidz slavēt TP līderi Andri Šķēli un kritizēt politiskos konkurnetus, kā vienīgo nopietni vērtējamo uzskatot Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Viņš norāda, ka Latvijas politiķus dresēt mēģinot daudzi - «gan SVF, gan žurnālisti, gan no visām citām pusēm. Un tiem, kas nepaklausa dresūrai, vissmagāk tiek, kamēr citi ļoti labi pakļaujas un dabū cepumu». Protams, tie, kuri šādai politiskai dresūrai nepakļaujas, esot A.Šķēle un A.Lembergs.

Taču sabiedrībā, pēc G.Bērziņa domām, «virmo pieprasījums visu laiku pēc kaut kā jauna, un uz 10.Saeimas vēlēšanām partijas taču nedosies iepriekšējā izskatā. Jūs vērojat, kā tās pārveidojas». «Tie, kas spēj pielāgoties, tie arī dejo uz masku balles grīdas. Politiķus pamatoti var vainot daudzās lietās, bet te viņi gluži vienkārši rīkojas pēc pasūtījuma,» uzskata G.Bērziņš.

Tā, par jaunveidoto Vienotību runājot, viņš norāda uz apvienībā esošo triju partiju ideoloģiskajām pretrunām – vieni uzskata, ka latu nevajag devalvēt, otri – ka vajag. «Bet ko tad īsti darīs? Tā arī par citiem jautājumiem viedokļi ir vai nu pretrunīgi, vai nobēdzināti, kā jāsecina – praktiski viedokļa nav, zem tiem karogiem sapulcināta amorfa masa,» saka G.Bērziņš.

Savukārt A.Šķēlem ar Aināru Šleseru «ir daudz vairāk kopīgā, taču, ja tur pieplūst no visām pusēm uzņēmēji, tad jautājums, vai nebūs «daudz par daudz»», prāto G.Bērziņš. Un savā ierastajā stilā ilustrē stāstījumu ar ankedoti: «Anekdote – iet savā nodabā pa Rīgas ielu latviešu politiķis, līdz pēkšņi aiz muguras dzird – stāt! Viņš apstājas. Balss komandē – gulties! Viņš noguļas. Uz vēdera – līst! Politiķis lien. Lien, lien, kamēr izdzird – «Ko jūs te vārtāties! Es taču savu sunīti dresēju!».»

Viņš arī uzskata, ka Saeimas vēlēšanas būtu jāpārceļ uz pavasari, nevis tām jānotiek rudenī, jo tad jau ir jauns valsts budžets, bet tagad, pēc G.Bērziņa domām, mēnešus līdz vēlēšanām valdība vadīs «čemodānu noskaņojumā, bet, vēlēšanas pasteidzinot, vietā ierastos valdība ar daudz stiprāku mandātu un vismaz būtu kaut kāda skaidrība».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas