Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Bērziņš: Politiskajām partijām ir jātuvinās

Politiskajām partijām ir jātuvinās, nevar turpināt kā līdz šim, tā intervijā Latvija Radio otrdien atzina prezidenta amata kandidāts Andris Bērziņš.Tā kā Vienotība ir solījusi atbalstīt esošo prezidentu Valdi Zatleru, A. Bērziņam ievēlēšanai būs nepieciešams Saskaņas centra (SC) atbalsts. SC pārstāvji vairākkārt norādījuši, ka balsos par tādu prezidentu, kas tuvinās viņus varai. A.Bērziņš norāda, ka varu SC centram nesolīs, taču tuvināšanos tai - gan.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes tika paziņots, ka pieci deputāti Valsts prezidenta amatam virzīs A.Bērziņu. Viņa kandidatūru izvirzīs Iveta Grigule (Latvijas Zaļā partija, LZP), Aivars Dronka (Latvijas Zemnieku savienība, LZS), Kārlis Seržants (LZP), Staņislavs Šķesters (LZS) un Jānis Vucāns (Latvijai un Ventspilij). Šie deputāti pārstāvot visus Latvijas reģionus, ziņo BNS.

Valsts prezidenta amata kandidātus var izvirzīt līdz otrdienai, 24.maijam. Pašlaik apvienības Vienotība un Par labu Latviju oficiāli izvirzījušas esošo prezidentu V.Zatleru. Atbalstu viņam paudusi arī Nacionālā apvienība, savukārt Saskaņas centrs nav atklājis, par ko atdos balsis 2.jūnijā gaidāmajās vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas