Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bezdarba līmenis jūlija beigās Latvijā sasniedz 11,8%

Bezdarba līmenis Latvijā jūlija beigās bija 11,8% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, aģentūrai BNS pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores vietniece nodarbinātības politikas jautājumos Vija Račinska.

NVA līdz 31.jūlijam reģistrēti 132 522 bezdarbnieki, kas ir par 0,3 procentpunktiem jeb 3260 bezdarbniekiem vairāk nekā jūnija beigās.

Račinska informēja, ka vislielākais bezdarba līmeņa kāpums šomēnes bijis Liepājas pilsētā, kur bezdarba līmenis, salīdzinot ar jūniju, palielinājies par 0,7 procentpunktiem un bijis 15,4%.

Par 0,5 procentpunktiem jūlijā bezdarba līmenis pieauga vairākos rajonos un vienā pilsētā. Ventspils rajonā pēc pieauguma par pusprocentpunktu tas sasniedza 8,4%, Krāslavas rajonā bezdarba līmenis pieauga līdz 17,6%, Alūksnes rajonā pēc 0,5 procentpunktu pieauguma bezdarba līmenis palielinājās līdz 14,1%, savukārt Jelgavas pilsētā tas sasniedza 10,7%.

Savukārt par 0,4 procentpunktiem, salīdzinot ar jūniju, šogad jūlijā bezdarba līmenis palielinājās Preiļu rajonā, sasniedzot 17,2%, Rīgas rajonā tas sasniedza 12,1%, savukārt Ogres rajonā pēc 0,4 procentpunktu pieauguma bezdarba līmenis jūlijā bija 12,4%.

Neliels bezdarba līmeņa samazinājums jūlijā novērots tikai divos Latvijas rajonos un vienā pilsētā. Rēzeknes pilsētā bezdarba līmenis šajā laikā samazinājies par 0,2 procentpunktiem un bijis 19%, savukārt Saldus un Cēsu rajonā tas samazinājies par 0,1 procentpunktu un bijis attiecīgi 11,4% un 11,5%.

NVA līdz 31.jūlijam reģistrētas 2027 vakances. Tādējādi uz vienu darba vietu pretendēja 65 cilvēki.

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūnija beigās bija 11,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā maija beigās.

Pērn gada beigās bezdarba līmenis sasniedza 7%. 2007.gada beigās bezdarba līmenis Latvijā bija 4,9%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas