Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bezdarbnieku pabalsti tiem, kas strādā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
penelope
p
kāpēc bezdarbniekam jāstrādā, ja tas jau ir strādājis un valstij nodokļus maksājis!
WALA
W
muļķīgi - tāpat samaksās praktiski visus celtniecības uzdevumus, pat tad ja to bedri vienkārši aizbērs. Domā ka šī ideja ir jauna, domā ka valdība par to nezina ?!?!?
Hmm
H
Pipjonoka! LNbibliotēkas būvlaukumu aizvērt un aizbērt!!!!
Econ
E
Bezdarbnieka pabalsts nav vienkārši pabalsts vai maksājums, tā ir sociālā apdrošināšana ar visām no tā izrietošajām sekām. Tas ir būtiski arī no cilvēktiesību viedokļa.
Laima
L
:) Analoģiski!
audris
a
Sapienti sat! :)))
Laima
L
Atkal nesapratāmies, jo dzīve izgāztuvē un bezdarbnieku darbs nav vienādi jēdzieni.
audris
a
Es te nemēgināju nevienu pārliecināt, tikai norādīju, ka raksta autorei ir pietrūcis insight (kas ir diezgna negaidīti no jaunieša, no kura varētu gaidīt 'svaigu skaut uz lietām', ar to jau arī MJK varētu atšķirties no bebīšu spēlēšanās karaļos un princesēs) un ieteicu dažus virzienus, kur idejas meklēt. Attiecībā uz to, ka 'zemes kapāšana darbojas' varu piezīmēt vien to, ka arī treknajos gados daudziem likās, ka muļķīgas lietas darbojas un tas tā likās ne tikai politiķiem, kas turējās pie saviem krēsliem, bet arī baņķieriem, kas visā nopietnībā aizdeva naudu, vai arī attīstīājāiem un spekulantiem, kas uz kārts lika reālu naudu, arī savējo - daudzi jau ir zem ūdens, piem. Urban-Art ar Kokinu priekšgalā, šodien pat - var lasīt, ka InReal ir samazinājis štatus - tiem ļautiņiem arī kādreiz likās, ka darbojās. Un, lai kādam negribētos iebilst, ka toreiz visi tā domāja, tad varu norādīt, ka visi tā nedomāja - saprāts dažiem bija palicis gan šeit gan arī ārzemēs, cita lieta - no kuriens katrs smēlās informāciju. Kā jau piezīmēju - ja cilvēks izvēlas dzīvi izgāztuvē, tad atliek vien novēlēt izbaudīt to. Var piedot nabadzību, neveiksmes, bet muļķība ir nepiedodama.
Laima
L
Šķiet, ka jau aizgājis "ne par to tēmu", ko meitenei kā ieteikumu atrakstījis kāds cilvēks. Tomēr, ja jau "ne par tēmu", tad, es nekādā gadījumā cilvēkus, kuri kaplē zemi par muļķiem ar primitīvu domāšanu nesauktu. Iespējams, ka mans izglītības līmenis nesasniedz Jūsu līmeni. Tomēr - nepārliecinājāt :), jo palieku pie savas pārliecības, ka puiša ieteiktais dažviet jau darbojas. Vēlu veiksmi.
audris
a
Man personīgi nekas pretim nebūtu kapāt zemi, ja vien man būtu pārliecības ka tas ir pareizi un ka tas it tas, ko Latvijai visvairāk vajag. Ir citādi domājošie, bet no tā, ko zinu, man jāsecina ka viņi ir muļķi. Shame!
audris
a
O sancta simplicitas! Ir vienkārši jāsaprot, ka 21. gadsimtā nevar kapāt ar kapli zemi, slaucīt sviedrus un par to pieprasīt puslīdz normālu dzīvokli, krāna ūdeni, un iespēju noprikt ne-humpalu drēbes un palaist bērnus uz skolu. Tas vienkārši nav iespējams - ne šeit, ne Ķīnā, ne Āfrikā, ne kur citur. Tas, ka Latvijā būvstrādnieks varējā braukt uz darbu ar Porsche un viņs vienkārši nesaprata tādus vārdus kā arodbiedrība (ko, kāds brīnums, perfekti saprot gan Zviedru, gan Amerikāņu strādnieks), tas nebija normāli, tas bija brīnums un liels kaitējums šo cilvēku psihei; kas, pēc faktiem spriežot, ir atstājis paliekošas sekas. OK - ja Latvijā ir cilvēki, kas tik ļoti grib kapāt zemi un slaucīt sviedrus un dzīvot izgāztuvēs - labi, lai ir, lai tiem veicas, man nav nožēlas pret tiem un tikai priecājos, ka viņiem ir iespējas izabaudīt savu lēmumu sekas to visā pilnībā. Diskutēt un piestādīt argumentus par šo varētu daudz, ir piemēram daudzi apskati, kas rāda, kādiem soļiem iet uz priekšu Indija un Ķīna - tur ir gan liels darbaspēks (daudz cilvēku un pa lielākai daļai jauni), gan arī izglītots darbaspēks (augstkolu absolventu skaits jau sen pārsniedz rietumu lielvalstu rādītājus) - to visu lasot nevar nepalikti baisi. Šajā visā skumjākais ir tas, pat Diena par šīm lietām nerunā. Vienmēr jau būs cilvēki ar primitīvu domāšanu, bet tas ir nepiedodami no inteligences, vai no jebkura cita saprātīgāka cilvēka, puses, ja tas tā tiek atstāts.
Laima
L
Esiet pozitīvāks! :) Ticiet labajam - būs vieglāk dzīvot! Daudzi bezdarbnieki (vismaz laukos) ir pieraduši strādāt un bez kurnēšanas jau tagad dara to, pret ko Jūs iepriekš esat sarakstījis pieminot Satversmes pantus, cilvēktiesības utt. Tomēr Jums jāpiekrīt, ka šobrīd valsts neatrodas parastā, ikdienišķā situācijā. Redz, vismaz demokrātija jau ir: es esmu par, bet Jūs- pret.:)
audris
a
OK, var atzīt, ka ir negodīgi bezdarbnieki, bet tas taču ir absurds parastos likumus pieņemt pie pieņēmuma, ka visi ir negodprātīgi un tad itkā atkrīt nepieciešamība veik preventīvos pasākumus, lai gan - tas nozīmē, ka VALSTS UN ĻOTI KONKRĒTAS AMATPERSONAS IR NOZIEDZĪGI IZTURĒJUŠĀS PRET GODĪGIEM PILSOŅIEM. KO ŠIEM GODĪGIEM PILSOŅIEM DARĪT? Varētu jau teikt, ka lai iet uz tiesām un lai aizstav savas tiesības tur, bet ja tas nav iespējams laika un līdzekļu trūkuma dēļ? Jautājums tad ir - vai krimināllikuma panti par pašaizsardzīvu darbojas šajā gadījumā? Elementāra taisības izjūta un sirdsapziņa varētu teikt ka darboas. Tātad - godprātīgs scenārijs būtu - lai bezdarbnieks pats izlemj, kā plānot savu laiku. Vai meklēt darbu dienu no dienas, vai arī veltī laiku arī macībām un būtu gatavs uz sev izdevīgāku darbu (kas arī ienestu vastij lielākus nodokļus). Daudzi pēdējos gados ir strādājuši galvu nepacēluši un atvaļinājumos ir nevis braukuši uz siltajām zemēm, bet kartojuši augstskolas eksāmenus. Līdz ar to - tagad būtu ideāls laiks, ka apgūtu to, kas ir nācis jauns nozarē klāt, kādas ir jaunas prasības pie cita darba devēja utt. Un attiecībā uz negodprātīgiem bezdarbniekiem - var ieviest preventīvos pasākumus - kaut vai atvieglot uzņemējdarbības vidi Latvijā - ir redzams, cik smagi nodokļu likumdošana kavē ekonomikas attīstību. Un vēl ir viena milzīga nejēdzība - var paskatīties Zatlera paspārnē izveidoto Lavijas forumu un Stratēgiskās analīzes komisijas 'darba' rezultātu. Tur visi runā par pašorganizēšanos, par to, ka vajag mazāk gaidīt no valsts un politiķiem, par alternatīvām valsts struktūrām (sākot ar vietējām kopienām un beidzot ar lokālā surogāvalūtām) - no šīm visām idejām izriet secinājums, ka Zatlers un viņa komisija atbalsta to, ka konvencionālās valsts struktūras vismaz uz krīzes laiku atmirst, bet viss notiek nekonvencionāli, neregulēt un pēc vietējās vienošanās. Nekad Zatlers vai kāds no viņa komisijas šīs nejēdzības nav atsaucis, lai gan - viena otra no tām var būt smagi pretrunā gan ar likumu, gan ar Satversmes pantiem par demokrātiju un minimālās sociālām garantijām, kas valstij ir jānodrošina bez atrunām (ja tas nenotiek, tad starptautiskās tiesības paredz citu valstu iejaukšanos tās valsts lietās, kas pārkāpj cilvēktiesības, lai cilvēktiesību pārkāpumus novērstu). Sanāk, ka Zatlers un viņa komisija pat varētu atbalstīt negodprātīgus bezdarbniekus, jo tie no valsts gandrīz neko neprasa, paši atroda iespēju kaut kā izdzīvot un tur muti ciet. Redz, kādas nejēdzības notiek, bet jaunie tikai brūķē lielas mutes un tēlo politiķus.
Māris
M
Jaunietei, zināšanai! Besdarbnieku pabalsti jau ir "nopelnīti" godīgi maksājot nodokļus un ievērojot valsts noteiktos noteikumus. Šo naudu nevar aplikt ar kaut kādiem jauniem uzdevumiem vai pienākumiem, lai cik sakarīgi tie arī nebūtu. Salīdzinājumam. Apzaļumošana un dažādi labie darbi ir viennozīmīgi atbalstāmi un ļoti vajadzīgi, bet meitenei ir jāsaprot ne tikai sabiedrības vajadzības, bet arī daži tiesību principi un cilvēku tiesību ievērošana. Topošās ministres Natālijas P. priekšlikums ir visai dīvains tieši no tiesiskā viedokļa, ja viņa saprot par ko es runāju...
audris
a
Ir tāds teiciens - "krāsot zāli" (to, kas aug uz zemes; patiesībā tā būs izsmēķu lasīšāna ap Kargina un Zatlera villām - abu kungu cienmātes varēs no rītiem iziet uz terases un nospļauties uz strādājošiem) - tas arī tagad notiks šājās subsidētajās darbavietās, kuras mēs - tie, kuriem vēl ir darbs, apcirptās algas un milzīgie nodokļi - apmaksāsim par saviem latiem. Mans priekšlikums būtu bijis tagad celt pēc iespējas vairāk dzīvokļu mājas, nev LNB monstru vai ko citu. Krīze reiz beigsies un mājokļu problēma Latvijā ir un paliks vēl desmit gadus. Ja krīzes laikā būtu sacelti lēti un kvalitatīvi mājokļi, tad ar to uzreiz tiktu novērsts jauns NĪ burbulis pēc krīzes, kā arī mājokļa izdevumu daļa strādājošo ataglojumā būtu krietni mazāka un tas nozīmē, ka Latvijā spiediens uz algu palielināšanu būtu mazāks, bet konkurētspēja lielāka. Bet kas tad šājā valstī, pie velna, notiek tā, kā tam vajadzētu pēc saprāta un taisnības? Skumji, bezgala skumji un bezcerīgi, ka arī jaunie cilvēki ir samaitāti - vai nu ir aprobežoti, vai jau pārdevušies kā politiskās prostituētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas