Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bobim saziedots pusotrs tūkstotis, taču ārstēšanās būs ilga

Apritējusi nedēļa kopš izskanēja aicinājums ziedot Bobim – sunim ar lauztām priekšķepām, kura saimnieks svinēja Jāņus un par dzīvnieku nebija parūpējies. Suni sabrauca auto netālu no mājām. Šobrīd dzīvnieka ķepās ievietoti implanti, suns nevar pats staigāt, un viņam priekšā vēl garš atveseļošanās posms.

Dzīvnieku SOS, kas izplatīja aicinājumu palīdzēt sunim, ziedotāju atsaucību vērtē kā milzīgu. Nedēļas laikā saziedots apmēram pusotrs tūkstotis latu. Precīzu summu organizācija nevar nosaukt, jo ziedojumu saņemts ļoti daudz – cilvēki ziedojuši pa latam, diviem, pieciem, desmit. Bijuši arī dāsnāki ziedojumi – pārskaitījumā saņemti arī 60 lati, kas ir bijis lielākais ziedojums. Kāda sieviete iegriezusies klīnikā, kur suns tiek ārstēts, un apmaksājusi tekošo rēķinu, pastāstīja Dzīvnieku SOS pārstāve Ineta Krodere. Šobrīd suņa ārstēšana Dr.Beinerta klīnikā dienā izmaksā 14 latu. Par saziedoto naudu Bobim esot iespējams nodrošināt vislabāko aprūpi.

Sunim abās priekškājās ievietoti implanti, kas pēc kāda laika būs jāizņem. Suns pats nevar pastaigāt, tādēļ sešas reizes dienā viņš tiek iznests ārā nokārtoties. Šajā karstajā laikā suns tiek aplikts ar vēsiem dvieļiem. Dzīvnieku SOS tagad meklē fizioterapeitu, kas jau tagad varētu ar suni sākt nodarboties. Speciālists nepieciešams, lai sunim neatrofētos muskuļi.

Bobis nonāca veterinārajā klīnikā tikai divas trīs dienas pēc nelaimes, tāpēc dzīvnieka stāvoklis esot tik smags. A.Krišjāne pieļauj, ka suns būtu iemidzināts, ja nebūtu nonācis klīnikā Rīgā. Taču ārstēt suni noteikti vajagot, jo, izdarot visu, dzīvnieks varēs normāli dzīvot.

Bobim ir labestīgs raksturs un viņš grib dzīvot, suni raksturo dzīvnieku aizstāve. Suns uz jebkādu viņam izrādītu uzmanību reaģējot ar milzīgu prieku. Pagaidām gan neviens saimnieks sunim neesot pieteicies.

Dzīvnieku SOS darbinieki arī norāda, ka ziedotāji daudz rakstījuši emocionālus komentārus pie naudas pārskaitījuma – lai ķepiņas veselas un kaut nedaudz mazāk sirsniņa sāp; ja Bobim jau pietiek, lai tiek citam bēdu brālim, veseļojies un ņem par labu; izlasīju par Bobi ar lauztajām ķepām, bet, ja par vēlu, lai noder jebkam; Bobim, lai sadziedētu ķepas! Vau!.

Kādā komentārā lamāts arī suņa saimnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas