Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bojārs juniors neredz lielu atšķirību starp LSDSP un LPP/LC

Bijušais Rīgas mērs, tagad uzņēmējs Gundars Bojārs nesaskata lielu atšķirību starp Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) un LPP/LC.

Uz jautājumu, kādēļ viņš pieņēmis lēmumu savulaik mainīt partijas, Bojārs intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja: "Es, atklāti sakot, starp šīm partijām nesaskatu milzīgu atšķirību. Nekur pasaulē nepastāv pilnīgs liberālisms. Tādējādi es, būdams kreisās politikas piekritējs, sapratu, ka ir jābūt arī liberāliem spēkiem un uzņēmējdarbībai, kura valstij nodrošina nodokļu ieņēmumus, kurus pēc tam var pārdalīt dažādām sociālām vajadzībām."

Viņš klāstīja, ka, vēl esot sociāldemokrātu partijā, daudzi toreizējie kolēģi asi kritizējuši viņu par, viņuprāt, nevajadzīgu investīciju veikšanu.

"Piemēram, daudzi toreizējie partijas biedri uzskatīja, ka Rīgas pašvaldībai nevajag rīkot pilsētas svētkus, bet par šiem svētkiem paredzēto naudu labāk ielikt logus kādai skolai. Tomēr tajā laikā, kad bija šādi svētki un kad Rīgā tika rīkota "Cutty Sark" regate, pilsētas ieņēmumi būtiski pieauga. Tādējādi šādos pasākumos ir jāinvestē, lai pilsētas budžetā rastos ieņēmumi, kurus vēlāk pārdalīt dažādām sociālām vajadzībām. Diemžēl tajā partijā [LSDSP] to bija ārkārtīgi grūti pierādīt. Katrā ziņā es te nesaskatu lielas pretrunas. Ja es kā uzņēmējs dzīvošu labi, arī pārējie iedzīvotāji dzīvos labi. Ja visi grims nabadzībā, no mana liberālisma arī nekādas jēgas nebūs," pavēstīja Bojārs.

Uz jautājumu, vai, darbojoties LPP/LC, iespējams īstenot arī savas sociāldemokrātiskās idejas, Bojārs atbildēja: "Es jau teicu, ka starp šīm partijām neredzu ļoti radikālu pretrunu. Līdz šim esmu bijis liberāls sociāldemokrāts, tagad esmu sociāldemokrātisks liberālis."

Viņš arī norādīja, ka nejūtas nodevis sociāldemokrātiskās idejas.

"Es nejūtos neko nodevis. Turklāt pašlaik es LPP/LC varu ienest sociāldemokrātiskās idejas. Turklāt, ja runā par manu tēvu, es pats par sevi esmu personība. Es savu tēvu ļoti cienu, bet es esmu Gundars, savukārt viņš ir Juris. Mums katram ir jādzīvo sava dzīve, un mēs to ļoti labi saprotam. Protams, man ir ļoti žēl, ka patlaban LSDSP pamazām pazūd no politiskās skatuves. Manuprāt, Latvijā, līdzīgi kā Vācijā vai Lielbritānijā, ir nepieciešami spēcīgi, moderni un mūsdienīgi sociāldemokrāti, kā arī citu politisko spēku pārstāvji," pastāstīja Bojārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas