Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bojārs: vai īpašnieku maiņa radīs draudus vārda brīvībai, rādīs prakse

Šobrīd izmaiņas a/s Diena akcionāru struktūrā detalizēti novērtēt ir ļoti grūti, uzskata SIA Dienas Mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs. Viņš saskata gan plusus jaunā īpašnieka Viestura Koziola izteikumos, gan arī riskus.

Viņaprāt, pievilcīgi ir tas, ka jaunajam 51% akciju īpašniekam ir biznesa domāšana un ka viņš šo neuzskata par politbiznesu, bet gan par biznesu, un viņam ir vēlme nopelnīt naudu.

Otrkārt, pozitīvi ir tas, ka cilvēki netiks "nošauti par neko", proti, žurnālisti tiks vērtēti pēc profesionalitātes un avīzes funkcijām.

"Protams, ir lietas, kas liek uzdot jautājumus – gan finansējums, gan draudzība ar [Aināru] Šleseru. Tur ir kaut kāds risks, taču, lai pateiktu, ka tie ir draudi vārda brīvībai, jāpārliecinās praksē, dzīvē, pieredzē," norāda G.Bojārs. Ja tā būs, viņš par to ziņošot sabiedrībai.

Runājot par V.Koziola teikto, ka rakstītais ir jāsabalansē ar biznesa interesēm, proti, ņemot vērā reklāmdevējus, G.Bojārs teica, ka vēlas izveidot tādu avīzi, kurai ir tik daudz lasītāju, lai reklāmas nav izšķirošas un lai reklāmdevēji būtu ieinteresēti reklamēties Dienā.

Piektdien G.Bojārs plāno iepazīstināt jauno īpašnieku ar savām iecerēm. Viņš vēlas īstenot jau iepriekš izstrādāto reformu plānu, kas paredz arī darbinieku atlaišanu, un cer, ka arī V.Koziols to atbalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas