Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Buzajevu aiztur par neatļautu piketu Maskavas mēra vizītes laikā

Kāda privātperosna šodien bija pieteikusi piketu Rātslaukumā, taču tas nav ticis atļauts, Dienai apstiprina pašvaldības pārstāvis Uģis Vidauskis. Piketa pieteicējiem tikusi piedāvāta cita vieta akcijas norisei, taču viņi tam nav piekrituši.

Par spīti aizliegumam Rātslaukumā bija sapulcējies ap desmit cilvēku, kas demonstrēja savu attieksmi par Dudajeva gatves pārdēvēšanu. Viņu vidū bija arī PCTVL Saeimas deputāts Valdimirs Buzajevs. Visi, ieskaitot tautas kalpu, tika iesēdināti Rīgas pašvaldības policijas busiņā.

PCTVL pārstāve Alise Djomina aģentūru BNS informēja, ka policija aizturējusi partijas deputāta amata kandidātus Natāliju Jolkinu, Andreju Tolmačovu, Aleksandru Turčinovu un Buzajevu, turklāt tas esot darīts, lietojot rupju spēku. "Miermīlīga piketa aizliegums un tam sekojoša piketa dalībnieku vardarbīga aizturēšana ir vērtējama kā gļēvulības un politiskā cinisma izpausme," uzskata PCTVL.

Jau ziņots, ka šodien vienas dienas vizītē Rīgā ierodas Maskavas mērs Juris Lužkovs un rīta pusē viņam notiek tikšanās ar mēru Nilu Ušakovu.

Maskavas valdības delegācijas dēļ šodien no plkst. 10.50 līdz plkst. 13.20 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Alfrēda Kalniņa ielā, informē dome.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai slēgta gājēju satiksme: no plkst. 9.00 līdz 11.00 Rātslaukumā; no plkst. 10.30 līdz 14.00 Alfrēda Kalniņa ielā.

Maskavas mērs apmeklēs arī Jelgavu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas