Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Centralizēs namu apsaimniekošanu

Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu par namu apsaimniekošanas sistēmas reorganizāciju. Projektā paredzēts apvienot 15 attiecīgās pašvaldības kapitālsabiedrības, izveidojot SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

Tās uzdevums būs organizēt iedzīvotājiem komunālos pakalpojumus neatkarīgi no tā, kā īpašumā atrodas dzīvojamais fonds, un gādāt par teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību.

Nodibinot SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", namu pārvaldes, kas šobrīd kalpo kā klientu apkalpošanas vietas, netiks likvidētas, tās saglabās savu līdzšinējo atrašanās vietu. Iedzīvotājiem būs iespēja arī turpmāk pakalpojumus saņemt savu dzīvesvietu tuvumā. "Optimizējot darbu, ietaupīsim ievērojamus līdzekļus, taču, kas nav mazāk svarīgi, padarīsim komunālos dienestus mobilākus, finanšu plūsmu – caurskatāmāku un sistēmu kopumā – cilvēkiem draudzīgāku," sacīja Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" darbu sāks no 1. novembra.  

Rīgas pašvaldībai pieder 15 namu pārvaldes - "Avota nami", "Daugavas nami", "Juglas nami", "Krasta nami", "Ķengaraga nami", "Mežciema namsaimnieks", "Pļavnieku nami", "Purvciema nami", "Rīgas centraapsaimniekotājs", "Sarkandaugava", "Valdemāra nami", "Vecmīlgrāvis", "Viesturdārzs", "Zemgale" un "Kurzemes namu apsaimniekotājs".  

Komitejas sēdē apstiprināja arī SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" statūtu projektu. Tajā paredzēts, ka jaunveidojamās SIA pamatkapitāls ir 500 tūkstoši latu, kapitāla daļu turētājs - Rīgas pašvaldība.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas